4 Nisan 2022 Pazartesi

BİR NEFESTE DÜNYA MİTOLOJİSİ - MARK DANIELS

    Kitap hakkında ne söylesem boş, çok az sayfaya çok fazla bilgi sığdırmaya çalışınca sanki pek te bir şey sığmamış. Bütün bunlarla birlikte hiç mitoloji bilgisi olmayanlara ufak, tadımlık bilgilerden seçmeler verebilir.

    Edebiyat severler muhakkak mitoloji ve elbette tarih bilmeli, o zaman pek çok yazılmış hikaye daha anlamlı  gelebilir ya da pek çok hikayenin kahramanlarının nerelerden esinlenerek yazıldığı anlaşılır olabilir. Peki mitoloji bilmek için bu kitap muhakkak okunmalı mı sorusuna elbette cevabını niye vermiyorum çünkü daha nitelikli kitaplar var, eh o zaman ben niye okudum değil mi? İşte orası muamma:)

    Vaktiniz bolsa ve benim gibi kitabı ipadiniz ömrünün son demlerini yaşarken, indirmiş olduğunuz kitaplardan ne okusam kardır diye düşünüyorsanız okuyun :) yok böyle bir derdim diyorsanız, sen okudun da n'oldun diyorsanız; keyfinize bakın, hayatın hangi anını yaşamaktan keyif alıyorsanız o anda devamlılık lazım, biz de okuyoruz işte :D

    Kalın sağlıcakla :)

  






 

16 yorum:

  1. Mitoloji pek ilgimi çekmez. Kitaplar ya da filmlerde esinleniliyor bazen ama hiç araştırmadım. Hikayeleri de hep birbirine karıştırırım, ben daha çok masal gibi algılıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. duygu emanet,
      aslında bir nevi anlatı türü her ikisi de, kökenleri de çok çok eski, yine de fırsatınız olursa ille bu kitap için demiyorum ama özellikle ilgilendiğiniz bir coğrafyanın mitlerini okumak belki de ilginiz çekebilir. Sevgiler..

      Sil
  2. Tüh tüh, güzel görünüyordu Eylem'cim ama daha iyilerine bakalım o zaman, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      ya Eren aslında güzel ama çok üstünkörü ve tabii genel bir kapsamı yok daha çok Nordik ve Yunan mitleri, beklentin bu yöndeyse tatmin olma ihtimalin yok değil, fakat işte sayfa sayısı da az olunca... sevgiler canımın içi...

      Sil
  3. En azından biz artık okumayacağız:) Benim gibi özellikle antik kent gezmeyi sevenler için mitoloji ile ilgili bir şeyler okumak çok daha keyifli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      evet ya kesinlikle haklısınız, bilhassa Ege'de gezerken gerçekten daha enteresan olabilir bu okumayı yapmak, yani ille de okumayın demiyorum ama :D Özellikle belirli bir coğrafya ilginizdeyse spesifik okumalar daha tatminkar oluyor zannederim.

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. She is the man,
      yaaaniii :) Şimdi böyle okumayın demişim gibi oluyor o zaman da üzülüyorum ama :)

      Sil
  5. Mitoloji ile ilgiliyim ama pek bilgili değilim. Bana genel olarak bilgi verecek bir kitap lazım ama sanki bu da çok kısa kesmiş. Bunun daha detaylısını arıyorum işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      aslında başlangıç için okunabilecek bir kitap Şule, evet her coğrafyayı alamamış, ama Nordik ve Yunan mitlerine girişte özellikle çizdiği tablolar daha anlaşılır gelebilir.

      Sil
  6. İlkay,
    işimiz bu siz gülümseyin diye varız, dermişim :) evet sayfa az bilgi çok olunca genelde bu yetememe durumu ile sıkça karşılaşıyoruz ama aslında bu tür kitaplara da ihtiyaç var tabii en azından fikir edinmek isteyenler için bir başlangıç olabilir.

    YanıtlaSil
  7. mitoloji çok severim yaa bunu bilmiyom ama birkaç tane okudum :)

    YanıtlaSil
  8. türk mitolojisi ile ilgili çok iyi bir kitap varsa önersen yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      çok iyi kitap öneremem ki deep, ama şöyle yapabilirsin bence, iyi ünilerden birinin edebiyat bölümünden mitoloji kitabı alabilirsin, ki gerçekten pek detaylı bilgiler bulabilirsin . Pek çoğu kırtasiye kullanıyor biliyorsun, yani bastırabilir ya da kütüphanlerden temin edebilirsin, daha tatmin edici bir okuma olur. :D

      Sil