28 Aralık 2021 Salı

THE SILENT PATIENT - ALEX MICHAELIDES


"Somehow grasping at vanishing snowflakes is like grasping at happiness: an act of possession that instantly gives way to nothing." 


    "Mükemmel heyecan verir" diye tanıtılan,  Goodreads 'ta 4.13 ortalaması olan kitaba benim puanım 3.5⭐, bu puan neden düşük sorusuna verebileceğim en uygun cevap; hikayenin sonu. 

    Tabii ki size oturup sonunu anlatmayacağım , hımm denesem mi ki :D...

    Aslında hikaye neredeyse "mikemmele" yakındı, şaşırttı mı şaşırttı,  heyecan da verdi vermesine,  ilgi de çekti çekmesine... Bilhassa Yunan mitleri ile  Alcestis detayları süper uygun serpiştirilmişti ve fakat o son nedir öyle yani, bırak bazı şeyler yarım kalsın kardeşim. Nedir bu ille de daha da anlatacaklarım var derdiniz. 

    2021'de heyecanlı bir şeyler okuyamadıysanız ve tabii ki "hiiiç heyecan yok benim hayatımda yea" diyenlerdenseniz,  "elimden bırakamayacağım bir şeyler okumak istiyorum " diye ağlıyorsanız(!) kitabın oldukça hacimli bir kısmında emellerinize kavuşacaksınız, ha sonrası da pek tabii ki bana göre bir miktar gereksizse de, belki siz bayılacaksınız :D Bir şans veriniz rica ediciğim :)

    Bu ay, İngilizce kitap kategorisi de dahil bütün planladığım okuma listemi tamamlamış ve yıllık okuma hedefime de ulaşmış bulunmaktayım.  2021 'in son 3 gününde bir şey yapmadan öylece yatıp yuvarlanma(hem bir şey yapmayıp hem nasıl yuvarlanama eylemini yapmalıyım bilmesem de ) planlarım var, haydi bakalım henüz okuma hedeflerini gerçekleştirememiş arkadaşlarım kolay gelsin, yılın son günlerinde kitaplar yoldaş olsun sizlere... 

    Varyant varyant gelen "bağzı" başıbozuk virüsler uzak olsun hayatlarımızdan inş, bu arada bu virüsle henüz tanışmamış kaç kişiyiz bilmek isterdim, yazmak isteyenler lütfen yorum kutusunu ziyaret edebilir mi?

14 yorum:

  1. Tebrikler Eylem. Hedeflerini tutturmana sevindim.

    Ben, çok şükür diyeyim, Covid'e yakalanmayanlardanım. Bir kere test yaptırdım, negatif çıktı. Arada çok hasta olduğum da oldu ama test yapma şeklinden nefret ettiğim için evde iyileşmeyi bekledim. Belki bilmeden atlatmışımdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule uzundere,
      aslında tebrik edilecek bir hedef değil bu yıl 60 kitap sadece ama geçen yıldan iyi olduğundan ben de mutluyum :D Ayy çok sevindim ya, ben de olmadım diye düşünüyorum ama hiç test yaptırmadım...

      Sil
  2. hiç de tanışmayız umarım o virüslerle :)
    genel olarak güzel bir kitaba benziyor, teşekkür ederim tanıtım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahmet Ozan,
      Umarım Ahmet Bey keşke hiç tanışmasak ama sanırım bu ihtimal biraz düşük, her ne kadar neredeyse 2 yıldır kaçabildiysek bile bir gün bir yerde mutlaka diyorum... :) ben teşekkür ederim

      Sil
  3. Çok şükür henüz tanışmadım:) Şansını çok zorlayanlardanım ama tedbirliyim:) Kitap için çok iddialı yorumlarınız var ve çok merak ettim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      ben de şansımızı çok zorladığımızı düşünüyorum, her ne kadar tedbirliydik desek te biz de ailecek yine de aslında pek çok kez ister istemez bulaşabilirliği olan durumlar yaşadık. Kitap konusunda öyle mi olmuş ya, aslında ben Goodreads'ın kurbanıyım :D

      Sil
  4. geçen yıldan daha iyiydi bu seneki okuma performansım, senin de okuma hedefine ulaşmana sevindim:)
    son hüsranını anlıyorum oluyor öyle, sonra unutuluyor:)
    tanışmayalım virüslerle aman, sağlık sıhhat diliyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maviye iz süren,
      benim de daha iyi sanırım yavaş yavaş eskiye döneme çabalarımız netice veriyor. Ahaha :D HEpimize inş, anladık ki yalan dünyada sağlıktan geriye kalan her şey boş (muş)

      Sil
  5. tımıms not aldım. peki yeni yıla yuvarlanarak girelim, yeni yıl kararı buuu, new year first resolution, new year by rolling :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      ahaha yes resolution önemli kardeş, rollingle başlayak ta kurban stone age'le bitirmeyik inş :D

      Sil
  6. Okumadığım bir kitap daha. Şimdiden mutlu bir yıl dilerim canım 💞

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Derya,
      mutlu olsun, sağlıklı olsun inş Derya'cığım, iyi yıllar...

      Sil
  7. Heyecan yok diye ağlayanlardanım, buna bakayım:)) Eylem’cim eline sağlık, şimdiden mutlu yıllar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      ya ama ya hepiciğimiz aynı dertten muzaripiz... TEnk yu beybi, sana da ...

      Sil