28 Ocak 2021 Perşembe

ŞAMPİYON- MARIE LU

 


"İnsanlar doğaları gereği adaletsiz, hakkaniyetsiz ve işbirlikçidirler."
Aratırsanız yazarı blogda, daha önceden en az iki kitabını okuduğumu göreceksiniz, o iki kitabın ikisi de şu gördüğünüz kitabın 3. sırasında olduğu serinin ilk 2 kitabıdır :D Bu bilgileri kendim de aynen blogda aratarak buldum :), aslında olay şöyle gelişti:
 Bende (büyük ihtimal taşınırken arakladığım) Asi adlı kitabı vardı yazarın, geçen gece elime o kitap geçince bir bakarak oldum da meğer serinin 4. kitabıymış. Eee nerede bunun ilk 3'ü dedim ve bloga sordum, O(blog) da "2015 gibi falan ilk 2'sini okudun ya" dedi, sonra Kerem'e döndüm,
 "ben bu serinin ilk iki kitabını senden okumuşum, Asi'nin 3. kitabını okumak istesem verir misin" dedim, 
O(Kerem) da
 "iyi bari al ama geri getirmen 3 sene sürmesin" dedi :D 
Ben de aldım, Oğlumu bir mani olmazsa haftada 1 gördüğüm için ama bu hafta için "final haftam haftaya gelin" dediğinden süre 2 haftaya çıktığı için, kitabı bitireyim hem 4. ye geçerim hem de zaten 4. yü de belki bitiririm gibi gayet ütopik düşüncelere gark oldum. 

Kitap hakkında yazacaklarıma gelirsek:
Serinin 3. kitabı ve ben ilk ikisini okuyalı uzun zaman oldu ancak adapte olmak zor olmadı, bu tür serilerde ara vermek benim için sorun değil artık biliyorsunuz hafızamı zorlamak hoş oluyor. Yine bir açlık oyunlarına devam ediyormuşuz ama aslında yeni bir hikayemiz de var onu da anlatabiliriz kitabı, tabii ki distopya:D Ancak öyle bir yerden döndü ki yazar ütopyaya mı geçti dedirtti, yine de ben seviyorum böyle mücadele edebilen gençlerin hikayesini, o son raddede Türk filmine bağlamayaydı iyiydi ya :D

Arada sırada, ne okuyor bu genjler derseniz, okuyun derim :D
 Yoksa hiç bulaşmayın bu aksiyonu fazla inandırıcılığı az kitaplara :D

Sevgiyle, kitapla kalın ama mutlaka sağlıklı kalın :D



10 yorum:

  1. Ya ben böyle yorumlar okurken çok eğleniyorum. Demek genjler ne okuyor dersek okuyalım :D Demek geri getirmek üç sene sürmesin :D Demek blog ikisini okudun ya desin :D Bu serinin ilk kitabını üç mü desem beş mi desem sene önce çok görmüştüm. Sanırım şimdilik okuma listeme almayacağım bunu ama yorumunuzu okumak eğlenceliydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Senede Devrialem,
      teşekkür ederim efendim, beni sizler var ettiniz, siz isteyin biz sizi her kitap yorumunda eğlendiririz :D

      Sil
  2. Kitap için bir şey diyemeyeceğim ama yorumunu çok sevdim,çok tatlı😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkesfi,
      aa iyiymiş ya, sevindim valla bundan sonra bu minvalde yorumlarımı göreceksiniz :D

      Sil
  3. "iyi bari al ama geri getirmen 3 sene sürmesin"

    Ben genelde arkadaşlarıma hiç kitap vermiyorum, arkadaşınız yine iyi tarih vermiş... :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sokaktaki Asosyal,
      arkadaşım olsa vermeyebilir tabii, ben de genelde arkadaşlarımdan kitap almam:D Ancak kendisi Oğlum oluyor, biraz sızlanıyor çünkü uzun sürüyor geri vermem kitaplarını ama mutlaka geri vereceğimi ve iyi kondisyonda okuyacağımı bilir, :D Geri vermesem de bütün kitaplarım/varlığım O'nun zaten :)

      Sil
  4. Okuduğum kitaplar zaman zaman ben de unutuyorum. vikitap diye bir site var. epeydir oraya ekliyorum okuduklarımı iyi oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adadenizi,
      vikitap ile 1000 kitap ile bir dönem hemhal oldum, şimdi özellikle 2020 'de muntazaman goodreads'te pinekliyorum, tavsiye ederim orası da iyi ,:)

      Sil
  5. İlgi çekici görünüyor, bakmak lazım :)

    YanıtlaSil