13 Ocak 2021 Çarşamba

KAĞIT EV - CARLOS MARIA DOMINGUEZ





İlk olarak belirtmeliyim ki kitabı elektronik kitap olarak okudum, sayfa sayısının (62) normal kitaptan farklılık gösterebileceğini hatırlatmakla birlikte kitabın oldukça kısa olduğunu her koşulda söylemek yanlış olmaz. 

Sonrasında da mutlaka şunu söylemek lazım, sağlam bir edebiyat sever iseniz ya da en azından kitabı anlayabilecek kadar sağlam bir edebiyat(çı) iseniz, kitap oldukça iyi. Peki sağlam bir edebiyat sever olduğunuzu nasıl anlayacaksınız, bunun için aşağıya ekleyeceğim sayfalara bir bakınız, bunlar kitapta yapılan atıfların tarafları, içlerinden tanıdıklarınız varsa kitabı anlama kapasiteniz, herhangi bir  okuma severden çok daha fazla olacaktır. 

Hatta ayılıp bayılabilir, başucu kitabınız yapabilirsiniz demek isterdim ama abartı sevmem, bir inceleyin bakalım bu kitabı sevme ihtimaliniz var mı :)



 




Sayfaları tek tek incelediğiniz ve hala blogu okumaya devam etmek istediğinizi varsayan sayfanın pek üşengeç, çok dalgalı yazarı size bir güzellik yapıyor ve kitaptan kendisini en çok etkileyen satırları buraya ekliyor, ayrıcalıklısınız sevgili okur, hürmetler...

Yıllar boyunca kitapların masa bacağı yahut üst üste dizilip üstlerine bir örtü serilerek komodin işlevi gördüklerine tanık oldum; pek çok sözlük asıl amaçları için kullanıldığından daha çok, ütü ve düzleştirici olarak kullanılmıştır ve hiç de az değildir içlerinde mektuplar, banknotlar ve sırlar saklayan, raflara gizlenmiş kitapların sayısı, insanlar kitapların kaderlerini de değiştirir. ’






18 yorum:

  1. Ayrıcalık için teşekkür ederiz :) Bu aralar çok fazla karşıma çıkıyor bu yazarın kitapları. Ben de okumalıyım belki de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Senede Devrialem,
      Ne demek bizler sizler için varız, bütün ayrıcalıklarımız sizlerin olsun :) Okumalısınız belki de ya da bir fırsat tanımalısınız kendinize :)

      Sil
  2. Eser okunması gereken bir kitap. Umarım tüm arkadaşlar okur. Abartı sevmiyor olabilirsin ama bu kitap abartılmayı hak ediyor sanki biraz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      Şöyle bir dip not ilavesi ile yayınladım kitabı yahu 3 ekstra sayfa paylaştım kitaptan, "ayılıp bayılabilir ve hatta başucu kitabı yapabilirsiniz" dedim de dememiş gibi yaptım :D Bence biraz abartmışım özellikle genel kanı kitaplara mütemadiyen burun kıvırdığım iken bir hayli abarttığım bile söylenebilir :D Şakası bir yana ama kitap sayfada az ve özmüş :D Okusunlar tabii :)

      Sil
  3. Tesadüf, Murat Gülsoy'la Ayfer Tunç'un Dialoglar'ında henüz dinledim bu kitabı ve ilk alışverişte almak için aklıma yazdım:) Seveceğim türde kitaplardan olduğunu düşündüm. Bir ara basımı yokmuş ama şimdi mevcutmuş sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klio'nun Şarkısı,
      ooo ne kadar hoş bir tesadüf o zaman, ben dediğim gibi elektronik olarak okudum hatta şöyle bir şey söyleyeyim aylardır inan abartmıyorum aylardır kitap okumuyorum, okuduğumu da anlamıyorum ya neyse, bu kitaba başladım ve bitene kadar elimden bırakamadım. :) Umarım sen de en az benim kadar etkilen :D

      Sil
  4. İlkay,
    oku sen oku :D mutlaka bulursun kendine bir şeyler :D

    YanıtlaSil
  5. çok güzel.
    Elektronik kitap olarak ücretli bir uygulamadan mı yoksa bu konuda ücretsiz program veya sayfalardan mı okuyrsun?

    YanıtlaSil
  6. Bu kitabı çok merak ediyorum ve okumak istediklerim arasında. En yakın zamanda alıp, yorumu hemen paylaşmak istiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkeşfi,
      bana da kenarından bir bildirimcik lütfen, ben de yorumunuzu ilgi ile bekliyorum

      Sil
  7. Çıktığı yıl okumuş ve çok beğenmiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zihnin Arka Sokakları,
      bir ara ben de yeni çıkan kitapları çıktığı sene okumayı düşünmüş hatta bir girişimde bulunmuştum ancak çok programsız bir eleman olmam hasebiyle başarısız olmuştum, kutlarım çok güzel bir şey çıktığı sene hemen okuyabilmek, gıpta ettim bir kez daha...

      Sil
  8. Yanıtlar
    1. deeptone,
      ben de fena halde yorumunu bekleyeceğim.

      Sil
  9. Ben çok sevmiştim bu kitabı bence okumayı seven herkes okumalı.yarın
    instagramda çekiliş yapıp bir sürü kitap hediye edeceğim,
    beklerim canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. pelinpembesi,
      sevilir gerçekten:) instagrama geldim, bir sonraki çekilişinizi blogdan da duyurunuz istesem, çoklu girişimler bir baş ağrıtıyor ama benim gibi sadece blog takip edenler için elzem :D

      Sil
  10. İyi bir kitap okuru olduğumu düşünürdüm ama sayfalarda geçen kişileri ve eserleri bilmiyorum :-) Demek ki bu kitabı okumak için biraz daha beklemem gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule Uzundere,
      bazen oluyor öyle Şuleciğim, yine de beklemeden de okuyabilirsin :D

      Sil