17 Aralık 2023 Pazar

2024'TEN ÖNCE


2024'ten önce, fakat bilanço olmayan sondan 2. postum olsun bu. 
Haftaya genel bakış ta diyebiliriz...

Hece Yayınlarının, Hece söyleşileri üst başlığı ile başlattığı etkinliklerden birine Prof. Dr. Mustafa kurt söyleşisine, yine Hece yazarlarından biri olan arkadaşım Narda ile gittik. Kültürel etkinlikleri seviyorsak ;) Sonrasındaki atıştırıp sohbet etme kısmına bayılıyoruz demektir. Söyleşiden sonra Narda ile gidip bir şeyler yedik ve tabii ki derin bir muhabbetinin demini içtik. Teşekkürler beybi.


2024 hedefim: Her hafta 1 kitap, 1 film/dizi, 1 post .
Bu bağlamda ele alınabilecek bu postumda, bu hafta bitirdiğim 1 kitap; Sodom ve Gomore oldu, Yakup Kadri'den. 
Bir edebiyat aşığı olarak pek tabii bu kitabı daha önce de okudum, bu basımı elime nasıl geçti şu an hatırlamıyorum, hediye de olabilir, kendi kitaplığımda yok deyip almışlığım da... Yeniden okuduğum vakit anladım ki, eskiden okumuş olduğum halde hiçbir şey hatırlamıyorum, anımsadıklarım da o kadar buğulu ki...
Kitabın edebi yönü hakkında bir şey demekten ise şunu yazmayı kendime hak görüyorum, hani Netflix ve Lgtb ilişkisi kuranlar var ya, hani ahlakımızın bozulmasından "bağzı" platformların mesul olduğunu savunanlar... işte o arkadaşlar, edebiyatımızı hiç bilmeyenlerdir, hem de sadece eski edebiyattan bahis değil mevzu, yeni edebiyattan da bihaberler.  Bakınız işte bu kitap, hem L hem de G kısaltmasından örnekler barındıranlardan biri. Fakat bu demek değil ki Netflix'i bırakın, asıl suçluyu bulduk! Küçük bir sır vereyim, asıl suçlu edebiyat ta değil :) 
Ama kime ne anlatacaksın değil mi?  Neyse...


Haftanın ne izledim'i: 9-1-1 : Lone Star serisinin ilk sezonu oldu. Bir çırpıda ilk sezonu bitirdim, hem de 9-1-1 'e başlayıp bitirememiş olmanın getirdiği rehavet ile. Bazen böyle şeyler oluyor :) Yine de Lone Star bitirebilirsem, bir daha 9-1-1'e dönüş yapabilirim, neden olmasın. 

Haftaya Pazar görüşmek dileğiyle, :)







 

11 yorum:

  1. 😍 Bu emoji hislerimi ifade ediyordur:) Bak, litabın ismini bilirim de hiç okumadım, okuyayım ya hu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N. Narda,
      Narda'cığım, ismi efsanelerden geliyor :D ama kitap o kadar efso değil. :(

      Sil
  2. Bu paylaşıma yaptığım yorum spama mı düştü acaba. Tekrar iyi yıllar dilerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız,
      spamda yok yorumunuz, sadece bu gelmiş :( Teşekkür ederim size de iyi yıllar...

      Sil
  3. Hece Söyleşileri etkinliğini kaçırmışım:) Yakup Kadri ile henüz tanışmadım merak ediyorum:) hedeflerini tuttum, gerçekleştirmen ümidiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maviye iz süren,
      ahaha sen tuttum deyince dönüp tekrar baktım hedeflerime, unutmuşum, hatırlamış oldum, bazen yaşadığımız günü bile unutuyoruz yaşadıklarımızın etkisinden, du bakalım sağlıkla inş.

      Sil
  4. Arkadaşlarla birlikte gidilen edebiyat söyleşilerinin tadına doyum olmuyor:) 2010'lu yıllarda düzenli olarak söyleşilere gidiyorduk çok keyifliydi ama artık İstanbul'da çok yapılmıyor veya ben rastlamıyorum:( Yeniden düzenli yazma kararınıza çok sevindim:) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Akça,
      ne varsa eskilerde :) inş düzenli yazabilirim ya çok istiyorum :)

      Sil
  5. şu bildiğimiz 911 in devamı mı bu ya :) hani itfaiyeciler filan kurtarma ekibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      aynen deep o, ama sanki bir tık daha mı iyi kadro ne :D

      Sil