30 Haziran 2023 Cuma

19 Haziran - 30 Haziran ÖZETİ

 Merhaba sevgili blog camiasının güzide bireyleri, canım arkadaşlarım... Nasılsınız?

    Bendeniz bir miktar yorgun fakat oldukça mutlu, ve iç güveysinden hallice sayılırım. İzlediklerim, okuduklarım bu yoğunluğun getirisi olarak nicel anlamda azalmaya gidilmiş ise de, bundan şikayetlenecek değilim. Bakalım neler izlemiş, neler okumuşum. 
    Prisma, Skam İtalya yönetmeninin çektiği bir gençlik ve arayış dizisi. Zaten gençlik zamanı terimi  yerine, arayış zamanını kullanmalıyız bence, hayatımızın o dönemi için. Sonraki zamanlara da hayal kırıklığım,  bitmeyen umutlarım,  son düzlük gibi isimler verilse mi? Ne alakası var bu mevzunun bu diziyle değil mi? Yok valla! Geçelim.
   Neyse Skam dizisini sevenler sevebilir, ve hatta eminim ki sevecektir. Dizideki ikiz çocukları tek çocuk oynamış, burası da enteresan.  Zaten ilişkiler de enteresan.  Kızın biri 16. doğum gününü kutladı mesela, kendimi düşündüm 16 yaşımda, sonra 22 yaşında olan oğlumu.  Ne yaşadık çocukluğumuzda,  ne yaşattık  çocuklarımıza... Neyse efendim, herkese hitap etmiyorsa da bazen farklı perspektifler dimağ açar diyerekten devam ediverelim hayatımıza.
    Malcolm Gladwell'in Outliers, yani Çizginin Dışındakiler kitabını okudum. Yazar Bazı İnsanların Neden Daha Başarılı Olduklarını, farklı tespitler ile gündeme getirmiş.  Mesela bazı başarılar doğum tarihi ile ilgilidir demiş." Olur mu öyle şey?" diyecekler için işte bu kitap tavsiye edilir 😁
    Kitabı 22 Haziran günü bitirdim.  
    "Ve kitap tüketimimiz bu kadar düşük olmaya devam ederse, en azından bunun nedeninin kitapların satın alındıklarında çok pahalı olmalarından değil okumanın köpeklere, sinemaya ya da pub'a gitmekten daha az heyecan verici bir meşgale olmasında yattığını itiraf edelim."

    Ve aslında çok severim diye başlayıp,  ilgi çekici bir konu olmasına rağmen bekleneni bulamadığım kitaplardan biri daha George Orwell'in Kitaplar ve Sigaralar adlı kitabı. 

    Orwell'in gazete köşe yazılarının bazıları,  özellikle kitap okuma üzerine olanların içeriği ilgi çekici, fakat hepsi aynı hevesle okunmaktan aciz. Yine de, bence, Orwell muhakkak okunması gereken düşünürlerden biridir. Keyifli okumalarınız olsun canım arkadaşlarım. 

   Bu post: Her şeye rağmen kendimiz olabildiğimiz anlar  için...





22 yorum:

  1. Malcolm Gladwell'in Outliers kitabını kesinlikle tavsiye ederim. Okudukça hayran kalınacak bir kitap. 😇

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konumuz Kitap,
      aslında kitap o kadar çok okundu ki, ve aslında o kadar rutin dışı ki anlattıkları, enteresan bir bakış açısı ile ele alınması vs., dediğiniz gibi bir hayranlık doğuruyor :)

      Sil
  2. Uzun süredir şöyle bir dizi izlemedim. Belki kafamı dağıtır, bakayım bir ara. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlkay,
      aslında bu pandeminin getirdiği şeylerden biri sanırım, bir türlü kendimizi kaptıramıyrouz, kitaplar ve filmler artık eski tadını yitirmiş gibi değil mi...

      Sil
  3. Orwell okunmalı okutulmalı, her kitaptan aynı tadı alamasak da dediğin gibi önemli bir düşünür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cahil Okur,
      çok okunuyor gibi görünüyor Orwel ama bence niyeyse önemi anlaşılamamış bir yazar ,kesinlikle parlatılması gerekenlerden..

      Sil
  4. Diziyi hiç bilmiyorum, yabancı diziler konusunda gerçekten iyi değilim:) Kitaplar ve Sigaralar dikkatimi çekti ama sen pek sevmemişsin, ben yazarın kitaplarını daha okumadım bu arada:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap keşfi,
      iyi yazardır, kesinlikle tavsiye ederim :D

      Sil
  5. :) Diziyi bilmiyorum ilgimi de çekmedi ama önermeye bayıldım evet. Son düzlük falan hepsine okeyim. Sanırım bende şu anda hayatımın sürünceme evresindeyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      dizi zaten ille de denebilecek bi şey değildi , ah o düzlükler var ya

      Sil
  6. Outliers kitabı çok karşıma çıktı ama bir türlü almak içime sinmedi nedense:) Kitaplar ve sigaralar kitabını alacağım:)

    YanıtlaSil
  7. Diziyi bilmiyordum fakat kitapları merak ediyorum. Ne zaman okurum bilmesem de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mor düşler kitaplığı,
      ya evet kitaplar ve okunma süreleri değil mi :(

      Sil
  8. ay sanki bu yaz dünya tersine dönüyor, saatler dali tablolarındaki gibi uzuyor.... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      bir şeyler hiç düz gitmiyor ama bilmiyorum ya anlamlandıramıyorum, zaman çok fena 40 'tan sonra bayır aşağı koşuyor ...

      Sil
  9. Ay kitaplar ve sigaralar ı alacaktım ben ya tüh neyse bi sonraki sepete unutmam inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir garip şeyma,
      aldın mı kızz , almadınsa gönderirdik :)

      Sil
  10. yeni tavsiyeler bekliyoruz ama, burayı aksatma :)

    YanıtlaSil