2 Haziran 2023 Cuma

26 MAYIS - 2 HAZİRAN 2023 ÖZETİ

     Yeniden merhaba sevgili arkadaşlarım, nasılsınız, neler yapmaktasınız?

Ben;
27 Mayıs 'ta Ursula K. Le Guin 'den Güçler kitabını okudum. 3 kitaptan oluşan serinin son kitabıdır.  

"Yalana inanmak, yalan bir hayat yaşamaktır. "
Ursula hayranlığımı bilen bilir, ne yazsa okurum, ne yazdıysa okuyacağım dediğim yazarlardandır. Distopik kurguları sevmiyorsanız uzak durun, derim normalde her kitabından ya da serisinden sonra, fakat bu defa öyle değil. Şöyle ki; evet ilk kitabında bir fantastik yön vardı fakat ikincisi o kadar gerçek dünyadandı ki, ve hatta o kitap için Irak tarihindendir falan yazan olmuş o derece. 



Neyse ne, bu 3. kitabı diyebilirim ki serinin son noktası olmuş, olabilmiş. Hata bitiş sayfaları bütün öyküyü derlemiş toplamış Ben çok sevdim. Yineleyeceğim ama bu yazara yansız bakamadığımdan sevmeyenleriniz olabilir, kalemini bilenlerin kaçırmaması gerekenlerden  :) 
💜💜💜🤎🤎🤎🖤🖤🖤❤❤❤🧡🧡🧡

30  Mayıs Salı günü Bronz Atlı kitabını bitirdim,
Paullina Simons'tan.



"Bu kısacık hayatından kaçmayacak ve başını öne eğmeyecekti. Gözlerini kaldırmanın bir yolunu bulacaktı."

The Bronze Horseman #1

    Bu kitabı pek çok seven var, hemen hepsi 5 yıldız vermiş Goodreads uygulamasında. Bir iki tane de 1  yıldız var. Ben seri olduğunu bilmeden  okudum.  Şimdi kitap öyle bir yerde bitti ki ikincisi muhakkak okunması lazım benim için.  Oysa hem ⭐⭐⭐⭐ verdim hem de aslında bittiği için sevinmiştim.  

    Bu kadar anlattım bari bir iki kelam da kitabın ne anlattığından olsun, değil mi?
    Efendim kitap; 2. Dünya savaşının Rusya'da geçen kısmında başladı,  3 çocuklu, komünist Rus ailede savaş başladı söylentileri, ailenin 2 kızından birinin ikiz erkek kardeşinin(ailenin tek erkek evladı)  savaş yerine kampa gönderilmesi. Erzak almak için gönderilen biraz saf olan kız kardeşin erzak yerine dondurma alıp oturduğu durakta tanıştığı askerle olan ilişkisi bütün kitaba tesir ediyor.  Diğer kız kardeşin bu askerle yakınlığı,  askerin en yakın arkadaşının da olaya bambaşka bir pozisyonda dahil olması, biraz yılan hikayesine çeviriyor kitabı, fakat nasıl desem 720 sayfa olan kitabın içinde aşk, sadakat, merhamet, şehvet, adalet ve pek tabii sefaleti iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Yazar o kadar yoğun anlatıyor ki hepsini.  Hele son 100 sayfa...

Netice mecbur 2. Kitabi da okunacak 😃

NE İZLEDİM 
NIGHT FLIGHT 
Bu filme tesadüf edişimin Pride Month ile alakası yok, fakat tesadüfen böyle olduğunu görünce sanırım bir iki film daha izlerim :)


Night Fight; şiddet içeren bir film...
Gerçek hayatta farklı olmak, Kore 'de farklı olmak, norm dışında kalmak, akran zorbalığı,  ergen psikolojisi, ne ararsanız var filmde.
Şiddet içerir, cinsel şiddet içerir o sebepten de sağlam bir psikoloji ve yaş sınırı gerekebilir. Fakat izleyebilenlerin izlemesini ciddi olarak önermek isterim, bilhassa Kore fanlarının Kore'nin gerçek yaşamını görebilmeleri için de iyi olacaktır. Buna benzer bir arka plan,
The Glory 'de vardı. Kore okul yaşamındaki akran zorbalığı olanca şiddetiyle yüze vurulmuştu, Kore'nin bu anlamda iyi filmler çıkardığını ve ekrana çok gerçek halde yansıtabildiğini düşünüyorum.
Bu haftanın da sonu bu şekilde geldi arkadaşlarım, ileriki haftalara bol izlenceli, bol okumalı anlarımız olmasını temenni ederim, sağlıkla...

14 yorum:

  1. İnsanın sevdiği yazarı seri olarak okuması çok güzel. Keyif de almışsın zaten. Tebrik ederim. Daha önce okumadığım bir yazar. Benim için yeni bir keşif olabilir. Emeğine sağlık sevgili Kitap eylemi🧿😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıldız,
      teşekkür ederim, umarım senin de vazgeçilmezlerinden biri olur :) sevgiyle...

      Sil
  2. Ne güzel demiş ama "Yalana inanmak, yalan bir hayat yaşamaktır. " teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. admin,
      yaşadığımız her şey yalan değilmiş gibi...İnanmasak gerçeğini bulabilecekmişiz gibi...

      Sil
  3. Evet, distopik kurguları sevmiyorum :) Ama okunabilir demişsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşamdan yazılar,
      ahaha, "aslında çok iyi distopyalar var " diye başlayan cümleler ile ikna etmek isterdim seni :) fakat sevmek için iyi olmaları yetmez bazen. Yine de her şeye rağmen, bazen fırsat vermek lazım :)

      Sil
  4. spama da bakıyons de mi :)

    YanıtlaSil
  5. Ursula K. Leguin'den hiç kitap okumadım henüz, bu hafta instagram paylaşımlarından gördüm hep kitapları okuduğunu:)
    Bronz Atlı'yı merak ettim:) Vee tabii ki her zamanki gibi kitabın yanındaki çikolatalar çok güzel görünüyor:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitapkeşfi,
      :) ay bir sonraki buluşmada daha fazla çikolatalı şey yemek kısmet olsun :D bir gün belirleyelim :)

      Sil
  6. seriyi bitirmişsin, tebrikler:)

    YanıtlaSil