31 Temmuz 2021 Cumartesi

TEMMUZ ÖZET 2021

    Temmuz ayını bitirdik ama son 3 gününde yaşadığımız hüzün, stres ve sevinç gitgellerinden başımız dönmedi diyemeyiz.  

Dün gece 2.00 'da atıldı bu twit ve bir geceyi daha huzursuz tükettik, tabii yanan canlara/canlılara mı üzülsek,  yakanları mı lanetlesek yoksa düğüne gidenlere mi hayret etsek bilemedik. Allahtan ‘halay çekmemiş’ olduklarını öğrendik te içimize su serpildi(!) biraz. 

Bütün o acıyı dindirmesinin imkanı olmasa  da gözyaşlarımıza karışan gülümsemelerimizin sebebi oldukları için Tokyo Olimpiyatlarında başarılı mücadeleleriyle öne çıkan Voleybol takımımızı, bizim kadınlarımızı, ve altın madalyayı alan Mete'yi unutmayacağız. Gururusunuz ülkemin…




 Bu ayın en ütopik hareketi de Instagrama dönüşüm oldu, daha doğrusu yeniden hesap açışım . Takipleselim diyenler buradan buyursun:



Birey olarak sen ne yaptın bütün bir ay diyecekler için;
Temmuzda okuduğum Kitaplarım
ŞEVKET SÜREYYA AYDEMİR- TEK ADAM

KAFKA - "SEVGİLİ MILENA " MEKTUPLAR 

KHALED HOSSEINI- DENİZ DUASI

IAN MCEVAN- BETON BAHÇE 

OĞUZ ATAY - GÜNLÜK 


J.D. ROBB - NAKED IN DEATH






VE




İzlediğim Diziler
New Amsterdam  2. Sezonunu bitirmek te bu ayda nasip oldu. Sanki 2. sezon müthiş hızlı geçti.  Bir de niye bazı şeyler atlanıyormuş gibi hissediyorum,  o kadar yarım hikaye kaldı ki hepsini tamamlasalar dizi 9 sezon uzayabilir. 

15 dakikalık 8 bölümden oluşan mini bir diziydi, Kore Bl dizisi izledim mi hiç hatırlamıyorum ama Korece uzun zamandır özlenen bir hale bürünmüş gönlümde.

Girişi gelişmesi ve sonu ile sağ gösterip sol vurmak için mücadele etse de pek olmamıştı sanki, yine bir bl ve yine ne yazık ki yavaşlıktan içim bayıldı iyi ki 6 bölümde bitti 🙄
                                "Bazen en iyi son, hiç olmayandır. "

Elite 4. Sezon ve ilave özel yarım saatlik bölümleri ile yine enteresan bir şekilde soluksuz izletti kendini. 4. Sezonda eski karakterlerin olmayacağı söylenmiş olmasına rağmen, ve diziye yeni giren karakterler bulunmasıyla birlikte eskilerin hala burada olduğunu bilmek isteyenleriniz olacaktır; Omar, Ander , Guzman ve uzaktan da olsa Nadia renklendirdiler diziyi. 
Özel bölümlerin 4. Sezondan önce izlenmesi gerekirmiş te benim bundan haberim olmadığı için ve işin gerçeği spoiler yerim korkusundan,  önce 4. Sezonu hatmettim. Öneri olarak siz benim gibi yapmayın diyebilirim.
Son 2 ya da 3 yıldır üzerine kafa yorduğum şey : Hep çabalayarak geçirdiğim 40 yılın sarsılma nedeni, sanırım alttaki alıntıyı kabullenememişliğimdir. Çalışmanın, istemenin, iradenin başarılı olmak için yeteceğini düşünme gafletinde bulunmuş ve bu gafletin farkına biraz geç varmışım.  Oysa coğrafyası, tarihi,  sosyolojisi, en küçük birimi, en yetkin kişisi bu her ne ise sizin iradenizden daha etkili olabilir yaşamınızda. Alexis 'in dediği gibi:

"Hayat gelişigüzel ilerler. Bir gün sağlıklıyken ertesi gün kanser olursun. Bu işte mantık aranmaz. Her şeyin bir sebebi olduğunu düşünmeyi seviyoruz ama öyle bir şey yok.  Ne kanser bir ceza ne de iyileşme bir ödül. Sanıyorsun ki iyileşme sebebin savaşman, ölecek olma sebebimse... Niye? Ben yeterince mücadele etmedim mi? Bu işler öyle değil. Hepimiz eylemlerimizin önemli olduğunu düşünmek istiyoruz. Geleceğimizde bir etkimiz olacağını. Bu saçmalıklar içindeki en b*ktan şey, gücümüz olmadığını anlamaktır. "




Sanırım bu ayın "sürpriz atı" benim için tabii, Young Royals oldu, açıkçası daha önce okuduğum bir kitapta da benzer tipler olduğundan izlemesi benim için enteresan ve oldukça hoş oldu.

İnş 2. Sezonu gelmez 😄






Ve izlediğim
FİLMLER


The Cornered Mouse Dream of Cheese 
Üzerine kafa yorsam mı, Özlem Tekin'e mi havale etsem (aşkın her şeyi affedebilirliğı Üzerine bir şarkısı vardı sanki) dedirten bir filmdi.


Bol ödüllü olması, gerçek hayattan esinlenmesinin yanında önemsiz kalıyor.  Ahmet Yıldız 'ın hikayesi, filmde Ahmet'e çok odaklanılmamış sanki ama yine de oldukça etkileyici olduğu su götürmez.  

Yıllar yıllar önce kitabını okumuştum, Philippa Gregory 'nin yazmış olduğu serinin ilk kitabıydı.
Bu ay gerçekten neredeyse aralıksız kitaplarıma ve izleyişlerime geri dönmenin mücadelesini verdim. Canhıraş çalışsam ancak bu kadar olurdu 😄



To each his own, bu ay izlediğim son film olabilir mi acaba 😃 Afirmasyonu çok olan bu filmi herkes izlemeli mi bilemedim, Japon'ların sanırım intihar olayını  ‘umut ‘ her zaman olmalı mottosuyla kırmaya çalıştıkları yapımlardan biri olabilir. 
Umarım Ağustos ayı Temmuzdan daha az acı daha çok gurur vesilesi olsun; sağlık, huzur, barış bizim coğrafyaya da dokunsun. Ve umarım insanlardaki liyakat ve utanma hisleri hiç kaybolmasın, insanı diğer canlılardan ayıran duygular çünkü bunlar. 












13 yorum:

  1. Kısa sayılabilecek ömrümüzde bu kadar olumsuz şeyi görmek ne kadar tuhaf bir durum.. Bu sefer gerçekten çok can yakıcı bir durum ile karşı karşıya ülkemiz.. Umarım güzel günler olur göreceğimiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      bu sefer daha çok can yakıcı dediğimiz her defasında bir sonraki sıkıntılar bir öncekini aratmayacak kadar büyük oluyor, daha ne gelebilir başımıza diye düşünmüyorum artık, her şeye hazırlıklı olmakta fayda var zannederim, yazık canım memleketim...

      Sil
  2. Yangınlar içimizi dağladı, çok üzüldük..
    Oğuz Atay'ın Günlük kitabını okumak istiyorum, senin açından verimli bir ay olmuş:)
    yeni ay sağlıkla, huzurla ve bereketle gelsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maviye iz süren,
      evet ama bu ülkede ne yazık ki her ayın birbirine benzeme ihtimali yok tam toparlayacağım diye düşündüğümüz anda bambaşka bir gelişme ile yeniden endişe haresi beliriyor başınızın üzerinde belki de hiç gitmiyordur kim bilir...

      Sil
  3. young royals not aldım, kitaplar pek de yaz okumaları değilmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      bende yaz kış diye bir durum yok :D konsantre olabilmek ya da olamamak var, mesela Ağustos felaket şu halde :(

      Sil
  4. Ülkece içimiz yanarken Filenin Sultanları ve Mete'nin başarısı ilaç gibi geldi. Yangınlar hâlâ devam etse de onlar sayesinde bu zor günler de inanılmaz gururlar yaşadık.
    Oğuz Atay'ın "Tutunamayanlar" son zamanlarda çok aklıma yer etti. Dayanamayıp alıp okuyacağım. Kitap hakkındaki alıntılar her yerde ve gerçekten güzeller. Ama "Günlük" hakkında bildiğim bir şey maalesef yoktu.
    Yeni ay iyi gelsin hepimize. 🙏🏻

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi Dünyasında,
      inş, gelen gideni aratmıyor ne yazık ki, Ağustos Temmuz'a fark atıyor zannımca :(

      Sil
  5. valla bravo Eylem'cim çok bereketli bir ay olmuş.. darısı bu ayın -ve benim:))- başıma.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      darısı hepimizin başına çünkü bir türlü durulamıyor ülke ne yazık ki :(

      Sil
  6. İyi okumuşsun Eylemcim. Ben bu ay bir kitap bile bitirmedim. Yazın okuyamıyorum. Bu durumu artık kabullendim.

    New Amsterdam'ı Handan da önermişti. Listeme ekledim. Ne zaman yolumuz kesişirse artık.

    Ağustos çok daha güzel geçer umarım. Sonra en sevdiğim mevsim eylül geliyor :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule uzundere,
      inş Eylül artık güzellikle gelsin N'olur artık biraz umutla gelsin...

      Sil
  7. İlkay,
    off her gelen gün bir öncekini aratıyor zannederim artık, bıktım gerçekten, kendimi geçtim oğlum için, gençler için yanıyorum, güzel ülkemin bahtsız çocukları...

    YanıtlaSil