18 Kasım 2013 Pazartesi

101-GERÇEKTEN YAŞIYOR MUSUN?-ARET VARTANYAN

Destek Yayınları
1  Basım 2013-248 Sayfa

Kitabı büyük bir ihtimal ismine bakıp aldım.

Çok açık ifade edeyim, kişisel gelişim okumayı severim fakat böyle sanki gözlerime bakarak , ellerimi tutarak yazılmışından pek hazzetmedim.

Yani evet yazar müthiş hümanist biri , zaten kitabı okuyup bunun farkına varmamış kişi yoktur.

Bir de pozitivist ki yani, kitabı okurken fazlaca kaptırıp, cama çıkıp "iyiyim lan ben"  dememek için güç tutabilirsiniz kendinizi ,eğer çabuk inanan biriyseniz. 

Beğenmedim demiyorum , kişiye göre değişir fakat başucu kitabı olduğunu da düşünmüyorum.

Zaten kitabın içinde de var cinselliğe kötü bakmayın hür yaşayın diyor , tabi canım ya, eee bir de evlenmek için evlenmeyin , soy devamı için de çocuk yapmayın moduna girmiş ki ,nasıl çıkalım bu işin içinden , çocukarı fazla sıkmayın ama gözünüzden ayırmayın da demiş .Ok yani evrenin şifresi tamam.


Bir de çok erkek, fazla erkek yazmış sanki , direkt kadın okura yönelinmiş .Yani şimdi ellerini tutuyorum , gözlerine bakıyorum ,sarılıyorum , öpüşüyoruz (yok artık)cümlelerine pek çok yurdum erkeği nasıl yaklaşsın?

Bir de son cümle "seni seviyorum". :))

Bütün kitapta tek bir cümle var ki öyle bakıp geçemedim , durdum , post-it yapıştırdım yanına.

"İnsan her şeye alışıyor."

İşte bu cümle beni etkiledi.

NOT:Bir de yerel gazetelerde , nette yazan Tekirdağ'lı bir abi var , ALİ GÜLCÜ ,o da güzel yazmış , okuyun vaktiniz varsa:)http://www.aligulcu.net/duvar/#respond
Not 2-Tırnaklar benim değil , Nilay'a mankenlği için teşekkürler:)

18 yorum:

  1. merak ediyordum çok bu kitabı çok meşhur oldu.yorum için teşekkürler sanırım okumayı erteleyeceğim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi tabi herkese göre değişir ama gönül rahatlığıyla ne kadar geç o kadar iyi derim ben:)

      Sil
  2. Ben de kısa bir süre sonra yazarın "Bin Yüz Bir İnsan" kitabının yazısını yazacağım.
    Maalesef ben de farklı kitaplar için de olsa seninle hemen hemen aynı yorumları yazacağım. Yazarın tarzı okuyucuyla kesişmedi mi, konu ne kadar ilginç olursa olsun o etkiyi vermiyor sanıyorum.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. yok anacım kesişme felan değil, o kadar ince düşünceli olmayın,düpedüz kötü yazmış, allama pullmaya girişmiş deyip kestirin atın, benim yaptığım gibi :) Eleştirmeye eleştirmeye böyle reklamlarla şişirilmiş kitaplar ortada döneniyor. Oysa iyi yazan başkalarına yer açılsın kardeş :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama bana uymadı diye kötüdür diyemem ki, bak bloglara , acayip etkilendiğini, başucu kitabı yaptığını, bu kadar keyifle okuduğu başka kitap olmadığını söyleyenler de var , demek ki bana uymamış diyebilirim ben ,genelleme yapamam, kitap kötüdür , yazar kötüdür , olmamış diyemem.Ha diyene de bir şey demem o ayrı.

      Sil
    2. De kız de, bi şey olmaz :) ))

      Sil
  4. Kişisel gelişim kitaplarına genelde uzağım. Birde sevmediysen sevmedin dünyada okunacak milyarlarca kitap var Eylemim :) ama en azından aklında kalmamış oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iyi oldu okuduğum , şimdi aman vakit kaybıdır falan diyenler olacak ama ben başkalarından duyduğuma pek itibar etmem , hele de bilgi varsa işin içinde , şimdi biliyorum yazarı , en azından bir kitabını okudum ve ona göre karar verdim , kulaktan dolma değil yani.Ama ben şunu da düşünüyorum aslı , şimdi ben beğenmedim diye herkes aynı fikirde olacak diye kural koyamam , beğenenler , haranı olanlar olacaktır , bence kötü diyebileceğim kitap yok.Bu sebepten diyorum çünkü bana bir şey vermez ama bir başkasına çok tesirli gelebilir , sırf bu sebepten kitap tavsiye edemem mesela çok zorlanırım , ya bana harika gelen sana gelmezse , bu nedir biliyor musun , aynı kıyafetin farklı durmasıdır , inş anlatabilmişimdir :)

      Sil
  5. Hımmm hiç duymadığım bir yazar.
    Bu arada seveceğin bir etkinlik var, bana beklerim.

    Kızı ''ana'' yazan anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hemen bakıyorum , bu arada ben de yeni duydum :)

      Sil
  6. Bende pek begenmemistim dogrusu iyi oldu benim gibi dusunen birini gormek tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslını istersen beğeneni kadar beğenmeyeni de var :)ben teşekkür ederim yalnız bırakmadığın için:)

      Sil
  7. Paylaşım için teşekkür ederim, selamlar ...

    YanıtlaSil
  8. ali gülcüyü keşfedeyim.
    bu yazıyı okudum yorumları da okumuştum.
    okumayım bu kitabı diye yorum yaptığımı sanmıştımdı.
    yapmamışım.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yapma yahu okumayın mı dedin dicektim , ben mi kaçırdım dicektim , demiyorum , Ali Gülcü iyidir ya , enteresan , içine yılmaz Özdil kaçmış sanki , biraz daha espri yüksek yalnız:)

      Sil