27 Ocak 2012 Cuma

8.Kralların Çarpışması I-George R.R. Martin

KRALLARIN ÇARPIŞMASI
(KISIM I)
-
GEORGE R.R. MARTIN
Çeviri:Sibel ALAŞ
Epsilon Yayıncılık
2011 Baskı-470 Sayfa

Açık olmak gerekirse ilk kitap (Taht Oyunları)o kadar çok kişi tanıtımı yaptı ki ,2. kitap kesinlikle çok daha sürükleyici olacak diye umuyordum.Giriş olarak yazarın ilk kitabı aldığını düşünmüş ve 2. kitapta gelişme kısmına hızlı bir geçiş beklemiştim ve kitabı bekletmeden okumayı tercih ettim.Belki de bekletmeliydim.
Kitap kötü değil  ve asıl olan  yazar gerçekten gelişme kısmına geçmiş ancak bir hayli ağır davranmış gelişme kısmında.Ve hatta ilk kitabı anımsatmak adına ya da ilk kitabı okumamış kişilere yönelik o kadar çok hatırlatma var ki keşke biraz daha bekletseydim kitabı dedirtti bana.
Yine de Fantastik severlere tavsiye edilir ve kitapta o kadar çok merak ettiğim kişi ve olay var ki sanırım 3. kitabını da bekletmeden okuyabilirim.

ARKA KAPAK
BUZ VE ATEŞİN ŞARKISI, II

Krallar çarpışırken tüm diyar titrer...

George R. R. Martin, Taht Oyunları'nın sabırsızlıkla beklenen devam kitabı Kralların Çarpışması'nda okuyucuları eşsiz hayal gücüyle buluşturuyor. Büyü, intikam ve savaşla dolu, eşi benzeri görülmemiş bir dünyanın kapıları açılırken büyük bir serüven başlıyor.

Alev ve kan rengine bürünmüş bir kuyruklu yıldız, gökyüzünü baştan başa kaplamıştır. Ejderha Kayası'nın kadim kalesinden, Kışyarı'nın haşin topraklarına kadar korkunç bir keşmekeş hâkimdir. Altı güç, Demir Taht'ı ve parçalanmış Yedi Krallık'ı ele geçirmek için kıyametvari bir savaşa hazırlanmaktadır. Gecenin karanlığında ölüler yürümekte, kardeş kardeşi katletmektedir. Bir akıl şövalyesi, tehlike saçan bir büyücü kadını zehirlemek peşindedir. Bir prenses, öksüz oğlan kılığında dolaşmakta; Ay Dağları'nın vahşi adamları, yağma için inmektedir. Kardeş katli, zillet, simya ve kıyımla ilerleyen bu macerada zafer, kılıcı ve kanı en soğuk olanların dahi olabilir...


6 yorum:

  1. Ben Taht Oyunları'nı dün gece bitirdim. Açıkçası sürükleyici filan ama beğenmediğim tarafları da çok; kararsızım devam kitaplarını okuyup okumamak konusunda... Sizce ilk kitaba bayılmamış biri olarak bu kitabı okumalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BA, bence ikincisi de güzel ama çok müthiş mi dersen, hayır değil. hele ilkinden memnun kalmamışsan.Ama okuma diyemem ve ilk kitabından ince olması da teşvik sebebidir diye düşünüyorum:)Bende 3. kitabı da var ama inanılmaz bir şey olmazsa zannederim devamını okuyamayabilirim...)

      Sil
    2. Teşekkürler... belki de diziyi denemeliyim artık :)

      Sil
    3. rica ederim , belki de....

      Sil
  2. Kitabı değil ama 1.sezon filmini izledik ve çook beğendim. Eğer kitaplardan keyif aldıysanız dizisini de beğenirsiniz çünkü kitap ile aynı gidiyor. :)
    İyi geceler.
    gulsahtoptas.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gulsah, kesinlikle beğeneceğimden eminim , teşekkür ediyorum .Tek sorun ben, tv izlemiyorum :)Ama umarım netten falan tekrarlarını izleyebilirim:)

      Sil