11 Şubat 2012 Cumartesi

13-ŞEYTAN YEMİNİ-- JEAN-CHRISTOPHE GRANGE

Doğan Kitap
Çeviri:Şevket DENİZ
 519 Sayfa-2007 Basım
(aynı ay 15 baskı yapmış)

Çook uzun süren (yaklaşık 300 sayfa) ve beni bütün detaylarıyla kendimden geçiren , bir girişin ardından , süper akıcı ve kesinlikle detaycı bir şeytan hikayesi.
Gerilim sevdiğimi (sadece okumayı , asla izlemeyi değil:) fark ettiğim andan beri, ki bu çok kısa bir zaman öncesine dayanır , adını bu alanda sık duyduğum ancak sadece bir kitabını(koloni) okuyabildiğim yazarın 2. kitabıydı benim için.
Sadece iki kitabını okuyabilmiş biri olarak ; erken bir yargı mıdır bilmiyorum ama Grange , uzun girişleri ve hızlı bitişleri seven bir yazar fikri uyandırdı bende.
Bu kitabının ilk sayfalarından itibaren mistik bir olgudan çok dünyevi bir varlığın izleri vardı hikayede .Ve göze fazlaca mı batırılmıştı acaba , biraz daha gizemini koruyabilir miydi?
Ve en nihayetinde ; beni acayip mutlu eden bir mutsuz son ve acayip mutsuz eden diğer mutlu sonla bitti kitap.Keşke beklentilerimin aksine biten romanı , bu şekilde bitirmeyip  ardından bir seri oluşturabilseydi yazar.
Ve bunları yazan da (ben) keşke herkesçe ustalığı kabul edilmiş bir yazara akıl vermeye kalkmasaydı:)
Not:Kitabı okurken midesi hassas olanlar dikkat etmeliler ve diyete başlamak isteyenler itina ile detaylara insinler ki iştahları tamamen kaçsın:) 

ARKA KAPAK


27 yorum:

  1. Yazarın beş kitabını okudum. Sanırım üç veya dört kitabı daha var okumadıgım, buda onlardan biri. Grange kitapları bence çok kolay okunan, sonucu az buçuk tahmin edilen yazarlardan.

    YanıtlaSil
  2. Ben de 3-4 kitabını okudum Grange'nin. Koloni içlerinde en çok sıkıldığım oldu.Şeytan Yeminini de bir solukta okumuştum ama 'diyet' açısından bakmak hiç aklıma gelmedi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aslında benim midem oldukça sağlamdır ama hassas mideliler dikkat:)

      Sil
  3. Bizde de mevcut, okunma sırasını bekliyor. eşim oldukça beğenmiş ve ne zamandır okumamı söylüyor. Sizin blogda da görünce iyice merak ettim. Grange çok severim, bence de yine iyi bir roman olmuştur.
    Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, okuyun da sizin fikrinizi de alalım:)

      Sil
  4. bence kitapların fiyatlarını da yazmalısın? her yerde aynı olmasa bile bir fikir verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitaplarımın (şu anda okuduklarımın çoğunu fuardan topluca aldığım ve arkasında yazanların üzerinden indirim yapıldığı için ne kadar verdiğimi hatırlamıyorum:) ama yeni aldıklarımda aklımda olsun , öneri için teşekkürler:)

      Sil
  5. grange benim en sevdiğim polisiye-gerilim yazarı her bir kitabında farklı bir konunun ayrıntılarını öğrenmek de cabası.. bu kitabı kamp tatilinde okudum.. öyle etkilendim ki.. çadırda uyumakta bile zorlandım.. rüyalarıma girdi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkçası beni o kadar etkileyemedi ama Tess gerritsen'in etkileyemediği bünyeyi, kimse kolay kolay kolay yıkmaz:)

      Sil
  6. Her kitabını büyük bir merakla okuyorum.İnsanın aklına gelmeyecek sahneler var yazarın hayal gücü müthiş doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de merakla okumaya devam edeceğim sanırım:)

      Sil
  7. Polisiye gerilimin en iyi yazarı Grange'dir şüphesiz.Ben siyah kan,leyleklerin uçuşu,kızıl nehirler,ve kurtlar imparatorluğunu okudum.Diğer kitaplarıda elimde sıraya dizeceğim inşallah:)Ama en güzeli okuduklarım içinden siyah kan romanıdır.Tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya ben Grange ın iki kitabını okudum ama en etkilisini okumak isterim diye düşünmeye başlamıştım, tavsiye için çok teşekkürler , itinayla not düşülmüştür:)

      Sil
  8. Ben şuan Grange'nin "Ölü Ruhlar Ormanı" kitabını okuyorum . Bu kitaptada söylemişsin mide kalkması olabilir diye. Evet Grange'nin kitapları genellikle öyle benim okuduğum Grange kitabındada aynı mide bulanmaları mevcut ama kitap gerilimde bir numara diyebilirim :) Birde " Tess Gerritsen " tıbbi gerilim romanı yazarı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tess Ablam mükemmeldir ve hatta ben bütün(sadece hasat kaldı) kitaplarını okumuş biri olarak söylüyorum Grange'dan daha iyi ama bu kıyas da yanlış olur çünkü grange'ın sadece 2 kitabını okudum , hepsini hatmettikten sonra tekrar haberleşelim:)Bu arada mide bulantısı olayı bir arkadaşa tess ablayı tavsiye ettikten sonra düşülmüş nottur , beni etkilemese de arkadaşı derinden sarsmıştı:)

      Sil
    2. Tess ablayı duyunca konuya girmeden duramadım:)Eylemci Tess ile Grange karşılaştırman olmadı şimdi.Niye mi ?Tess tıbbi gerilimin kraliçesidir.Grange ise polisiye gerilimin üstadıdır.2 Side çok sağlam.Benim açımdan eşit gibiler:)

      Sil
    3. aynen , ben başka bir şey mi dedim ki:))

      Sil
  9. Pardon,kıyas yanlış olur diye belirtmişin sonra:)

    YanıtlaSil
  10. Aman gerilimse ben hiç almayayım. Daima gerilim kitaplarından ve filmlerinden kaçarım. Sinirim bozuluyor. Tırsıyorum en doğrusu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de tırsıyorsanız hiç bulaşmayın :))

      Sil
  11. Grunge'ı hiç okumadım aslında. Benim favori gerilim yazarım Patricia Highsmith. Hikayelerine tuhaf bir mizah eşlik ediyor. En çok o yüzden seviyorum galiba. Bir de Paul Auster'ın New York üçlemesini severek okumuştum. sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İki ismi de itina ile not ediyorum, Auster okudum ama New York Üçlemesini değil,Hİghsmith'i hiç duymadım ama ben:((

      Sil
  12. Christophe'un bu kitabını neden bilmem sevememiş ve bırakmıştım.
    Koloni'de kurgudan çok etkilenmiştim; gerçekten çok güzel bir anlatımı var yazarın. Tutup olayın içine atıveriyor okuru. Sende okumuşsun zaten bilirsin. Kurtlar İmparatorluğu okuduğum ilk romanıydı ve onu da beğenerek okumuştum. Taş Meclisi' ni bitirdim en son; Koloni gibi bir yere kadar bi tempoda gidip bir yerden sonra çığrından çıkan bir romandı buda. Sonlarına doğru gerçekten insanı kendine tekrar tekrar hayran bırakıyor Jean. Hikayenin yanında ufak tefek kültürel bilgilere yer veriyor, tıbbı açıklamalar yapıyor. Sadece roman okumuyor bilgi de ediniyorum hemde eğlenerek. Eğer okumadıysan oku derim, gerçekten güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim , tavsiyelerin için, bütün kitaplarını edinmeyi istiyorum ama :)

      Sil
  13. Selam,
    Grange gerçekten tek kitabını okuyarak iyi analiz etmişsin eğer tekrar grange okumak istersen kesinlikle ilk kitabını tavsiye ediyorum kızıl nehirler...ölü ruhlar ormanını sakın okuma çünkü giriş gelişme mükemmel ama öyle bir sonla bağlamışki bu kadar okuduktan sonra bu nasıl bir son diyip kendine kızıyorsun..bu kadar güzel götürüpte bu kadar kötü nasıl bitirebiliyor hayret ettim.stephan kingde aynı giriş gelişme harika ama sonları nedense hep facia ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızıl Nehirleri duydum evet , mutlaka okumak istiyorum.Teşekkürler yorum ve katkınız için:)

      Sil