17 Ocak 2024 Çarşamba

2024 - 1. 2. Ve 3. Hafta


Selam bloğumun güzide takipçileri, 2024 'ün ilk haftasında, 2. haftasında ve dahi 3. haftanın  yarısında hayatınıza etki ederek, radikal değişimlere neden olan başlangıçlardan bahsedelim mi?

Mesela ülke gündeminden kısaca bahsedecek olursak; 

neyse çok ta bahsetmeyelim... İç açıcı bir durum yok gibi, radikal olan şeyler de zorla normalleştirildiği için sorun yokmuş gibi yapalım, kafamızı kuma gömmeye devam edelim belki diğerleri de bizi görmez.


O kısımda çok oyalanmadan kendi gündemimden bahsedeyim.

NE OKUDUM

Efendim 2024'te çok okurum, aman da hep okurum diyerek seneye başlayıp 10 gündür elimde süründürdüğüm kitabımız, sevgili Seçim Seziş'in Anılardan da Uzak adlı eseri. Kitap adıma (çok uzun yıllardır) imzalıydı, taaa ne zamanlardan bu yana okunmayı beklerdi. Ben kitabı bu yıl yeter bu yazar arkadaşlar daha çok beklemesin moduyla başlayıp, uzun günler sonucu bitirebildim . Konu bir yerde güzel başladı, eğitim hayatları yarıda kalmış iki orta yaş kadın arkadaşın eğitim ve iş hayatına dönüşleri beni heyecanlandırdı, fakat yalan söylemeyeceğim okumaya başladıktan sonra aynı hayranlığı uyandırmayı başaramadı. 
Burada detaya girip yazarı incitecek bir şey söylemeyeceğim ama bence birden fazla arkadaşına, hem de O'na doğruları söyleyebilme cesareti olan arkadaşına muhakkak okutulmalı kitap. Yine de tabii emek kısmı yadsınamaz o sebepten ellerine sağlık...

2.Kitabım; Peyami Safa'nın Bir Tereddüdün Romanı

Gerçekten bir Peyami Safa kitabı... 

 NE İZLEDİM 

9-1-1 :Lone Star
Sanırım dizi 40 sezon olsa yine yetmeyecekti...
Fellow Travelers ise bir gerçek yaşam öyküsü, kitap aktarısı...Tabii biraz sert, fakat ..


NE DİNLEDİM

Aslında şarkıyı üstteki dizinin(9-1-1) son bölümünde keşfettim:)


Yeni kitaplarda, izleklerde görüşelim dilerim...

4 yorum:

  1. 2024 başlayalı şunun şurasında ne oldu canım bir şey olmaz. Kitapları daha önce görmemiştim. 911 diye bir dizi yakın zamanda bi görmüştüm ama bu o mu tam bilemedim. Bence şimdiye kadar güzel bir ay geçirmişsin. Bir Tereddüdün Romanı tam olarak neyden bahsediyor?

    YanıtlaSil
  2. bir tereddüdün romanı bencesi çok çok iyi bir roman :)

    YanıtlaSil
  3. bir tereddüdün romanı bence de çok iyiyidi Eylem'cim, keyifli okumalar:)

    YanıtlaSil
  4. Kitapları merak ettim, dizilerde yavaş gidiyorum ben bu ara. Lost İn Space dizisine başladım😊

    YanıtlaSil