27 Eylül 2011 Salı




T.C.D.D.



''Kimsesiz tren istasyonu''


İlçemizde bulunan tren yoluyla hiç yolculuk yapmadığımızı fark eden eşim , ''bir İstanbul yapalım'' önerisiyle gelince; oğlumun hafta sonu, O'nun da hafta tatili ile birleşince Cumartesi günü trenle İstanbul'a gitmeye oy birliği ile karar verildi.Sabah 9 :00'da olduğunu tahmin ettiğimiz(Eşim etti):)tren , saat 10:00'da geldi ve çoook erken kalkmamıza rağmen, bir saat kimselerin henüz gelmemiş olduğu garda bekledik.Bu dinginlik ve sakinlik içinde sabah saatleri de güzeldi benim için, uykusunu alamamış olan oğlum için aynı şeyleri söylemek pek mümkün değil ne yazık ki:)Neyse sonunda trenimiz ve yolcuları da geldi ve biz ilk tren yolculuğumuzu yaptık , kesinlikle çok hoşumuza gitti .Sadece yemek yemeğe fırsat bulabildiğimiz Sirkeci 'deki istasyondan tekrar geriye döndük ve cumartesi günümüz de çok plan, az eylemle sonuçlanmış oldu:)...
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları


Tcdd logo.PNG
Şirket ismiTürkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları
KurucuOsmanlı İmparatorluğu
Kuruluş tarihi1856
Merkez ülkeTürkiye
İnternet sitesiTCDD Ağ Sitesi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları ya da kısaca TCDD Türkiye Cumhuriyeti'ndeki demiryolu taşımacılığını düzenleyen, işleten ve kontrol eden resmi kurumdur.
Osmanlı Devleti döneminde daha çok yap-işlet modeli ile sermaye sahiplerince işletilen demiryolları, 24 Mayıs 1924 tarihinde çıkarılan 506 sayılı Kanun ile devletleştirilmeye başlanmış ve Anadolu - Bağdat Demiryolları Müdüriyeti Umumiyesi adı ile yapılandırılmıştır. Daha sonra demiryollarının yapımı ve işletilmesinin bir arada yürütülmesi ve daha geniş çalışma imkânları verilmesini sağlamak amacıyla çıkarılan 31 Mayıs 1927 tarih ve 1042 Sayılı Kanun'la Devlet Demiryolları ve Limanları İdare-i Umumiyesi adını almıştır.
1953 yılına kadar katma bütçeli bir devlet idaresi şeklinde yönetilen kuruluş, 29 Temmuz 1953 tarihli 6186 Sayılı Kanun ile "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi (TCDD)" adı altında Kamu İktisadi Devlet Teşekkülü haline getirilmiştir. Son olarak uygulamaya konulan 233 sayılı KHK ile "Kamu İktisadi Kuruluşu" hüviyetini almıştır. [1]

5 yorum:

  1. ben de ben de istiyorum kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  2. tren yolculuklarına bayılıyorum. Anladığım kadarıyla siz de öyle :) Ve Kitap eylemcisine merhaba. Sana sonuna kadar katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. kitap gibi kız- evet ben de tren yolculuklarına ve aslında bütün yolculuklara bayılıyorum, benden de sana kocaman bir, hoş geldin.Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  4. ahhh ahhh çorlu istasyonu sanırım burası üniv.zamanım ve yolculuk günlerim aklıma geldi:))

    YanıtlaSil
  5. rengarenk daphne-ewet çorlu istasyonu, burada mı okumuştun, ne güzel :)

    YanıtlaSil