2 Eylül 2014 Salı

MİM- ZIT KİTAPLAR

İki kişi tarafından mimlendim , aslında birini söke söke aldım desem yeridir :) İlk olarak Kiera Daisy beni kaparak bu mimi yapama vesile oldu :D, kendisine teşekkür ederim.

Yine Çiğdem Akkaya  bu mimi yapmamış olduğumu görerek mimlemiş beni,  kendisine de teşekkür ediyor , bu güzel ve zorlu mimi,  çok zorlanarak ama aynı oranda keyif alarak yaptığımı belirtmek istiyorum.


1-ALIM ZAMANINA GÖRE (EN ESKİ VE EN YENİ)


İlk aldığım kitap Orhan Pamuk- İSTANBUL
Son aldığım- Emrah Serbes- DELİDUMAN


2-FİYATINA GÖRE ZIT KİTAPLAR(EN UCUZ VE EN PAHALI)


Yıldız Çarpması- 5 TL

Samizdat           -25TL




3-ANLATICISINA GÖRE(İYİ VE KÖTÜ)



-(BEN BUNU GERÇEK İNSAN VE AZRAİL AĞZINDAN  DİYE ALDIM)





4-KAPAĞINA GÖRE (SEVDİĞİM VE SEVMEDİĞİM)





Özgürlüğü hem ismi hem de kapağı ile beğenirken , Dalavere'yi dışarıda okurken bir hayli zorlandım ,kapağı yüzünden.



5-UYRUĞUNA GÖRE (YERLİ VE YABANCI)


İki klasik , biri en yerlisinden , diğeri en yabancılarından :)


6-KALINLIĞINA GÖRE ZIT KİTAPLAR



Anlatıma ihtiyaç duyulmayan ender fotoğraflardan :D

7-HİKAYESİNE GÖRE (KURGU VE GERÇEK)


Angela'nın Külleri , gerçek hem de oldukça yalın haliyken , diğeri kurgunun dibine vurmuş hali :)





8-TÜRÜNE GÖRE(FANTASTİK VE ROMANTİK)








Defter'i okumayan romantik kalmamıştır herhalde , okumayanlar da filmini izlemiştir , diğeri de fantastik olur mu :)

9-MODUNA GÖRE(GÜLDÜREN VE AĞLATAN)




Uçurtma avcısının etkisinden uzun süre çıkamamıştım , Woody Allen ise güldürmüştü :)


Açıkçası oldukça zorlu bir mim oldu bu , pek çok blogger da yaptı zaten ama yapmamış olan ve gerçekten  isteyen yapsın :)






10 yorum:

  1. Vallahi yayın evlerinin tercih ettikleri kapaklara bakarsak Dalavere nedir ki? Toplum içinde okumayalım diye özellikle yapıyorlar sanırım. :S

    Ellerine sağlık (:

    YanıtlaSil
  2. Ilginc güzel bir mim olmuş. Kitapları fiyat, kapak yada kalınlık okarak hiç düşünmemiştim. Benim için sadece içerik var. Çok mu yüzeyselim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok yüzeysellikle alakası , herkesin bir ilk bakışı olur ya hani, bazen ben bakarım bazen bakmadan alırım, mesele kitapsa , okumaksa..Gerisi hep teferruat.

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. harbi ne zor mimler var bu yıl değil mi, bir de bir etkinlik var 30 günlük o çok güzel bak, bloglarda var bu aralar, ben de yapmak istiyorum :) sen de yapabilirsin her gn yazı giriyorsun zaten ...

      Sil
    2. bugün iki blogda gördüm. 30 gün etkinliği. hergün bi soruymuş :) üç kez okuduğun kitap filan. :)

      Sil
    3. evet evet işte o , yapsana ya....bir de bak bunu gerçek soruyorum , biri senin bloga girince senin nasıl haberin oluyor ya, ??

      Sil
  4. hani sen soruyosun ya o mu hemen nası farkediyon diye. :) biri benim bloga girince hemen haberim nasıl olsun, yorum yapmazsa. bazen istatistiklere de bakıyom. orda adresler oluyo ama o blog gelmiş olmayabiliyo o blogda bi yorumumu gören de gelebiliyo.

    ben senin kendi bloguna girdiğini hemen görüyom. çok basit. gmailden. senin bütün yazılarını yorumlayıp hepsine abone olduğum için, örneğin, üç gün kayboldun sen diyelim, blogunu açtığın anda, sana gelen ilk yorumu yayınladığında, eski yazıların yani, bloguna geldiğini anlıyom. bak örneğin, iki yıl sonra bir arkadaş döndü geçen gün. medanşeri adlı arkadaş. iki yıl sonra ilk kez girmiş bloguna. ben de nerdesin demiştim. o yorumu yayınladı ben de gidip hoşgeldin dedim. şok oldu kız yaaa :)))) gmaile geliyo ya bütün yorumlar. benim gmail de genelde bomboş. eski yorumları siliyom. o yüzden yeni bi yorum yayınlanınca hemen görüyom. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. e ama benim yorumlar onaya tabi değil ki sen yazar yazmaz yayınlanıyor, gmail , hımm evet... bazen ben unutuyorum yorumdan haberdar etme kısmını yorum yazıyorum unutuyorum kime neyorum yazdığımı ama sen çok programlı ilerliyorsun , ben maalesef hep olduğu gibi çok fena dağınığım bu konuda da , gmail den değil alt yazı geçsen yine unutabilirim , erken bunama değil bu ama dağınıklıktan :Dwalla bak :D

      Sil