21 Kasım 2022 Pazartesi

CEMİL KAVUKÇU

Sevgili arkadaşlar bu post bir Cemil Kavukçu postu olacaktır, şimdiden uzun uzun Kavukçu güzellemesi yapacağımı söyleyeyim de kendisinden haberdar olmak istemeyenler ya da uzun postlara tahammülü olmayanlar bu sayfadan çıkabilsinler  :)


“Gelmek zorundaydım. Yalnızca bir gece birlikte olacağız, katlanmamız gereken bir gece geçecek ve ben geldiğim gibi gideceğim. Otelde kalmak istememe tepki göstermişti. Kardeşi gelmiş; yıllardır görüşmediği, konuşmadığı, bir hiç yüzünden küstüğü kardeşi... Otelde kalması yakışık alır mıydı? Millet ne derdi sonra.

  Millet... Ya da annemin dediği gibi; el âlem. Bütün yaşamlar o görünmeyen güce yaranmak için harcanıyor buralarda.” #solgun

Sevgili uzun post okumaktan hoşlanan arkadaşlarıma hoş geldiniz diyorum. Posta bu kitapla başladım ama Kavukçu okumaya başlamam bu kitaplar ile olmadı, bloğumu ilk açtığım yıl olan 2011 'in 22. kitabı Kavukçu'nun Düşkaçıran adlı kitabıymış, fakat ben bloğu yazmaya Eylül itibarı ile başladığımdan kitabın yorumu yok yine fakat 2011'in okuma listesinde yer verilmiş ve sanırım çok sevilmiş ki;
 2014 yılında Yolun Başındakiler  ile Kavukçu okumaya devam etmişim. Kitabın ismi aynı zamanda bloğumdaki sayfasının linkini barındırmaktadır :)


"Büyük bir silgi al ve bugüne kadar ne gördüysen, ne duyduysan hepsini sil."
Sonrasında bu yıl önce Başkasının Rüyaları'nı okudum sonra Aynadaki Zaman'ı. Ve aynı tesirin -öykü olmasına rağmen- devam ettiğini gördüm, hatta bu tesir katlanarak öylesine artmıştı ki, 
 başka iki kitabını daha edinmeme sebep oldu.
Yalnız Uyuyanlar İçin 'i bitirdiğim tarih, Nisan '23 . 
“Bir damla gözyaşım yok. Ama ağlıyorum. Her-şeye-çok-geç-kaldım.”


Kitaplarının bana göre en enteresan yeri, bir öyküde okuduğunuz karakterle 4 öykü sonra karşılaşabilir oluşunuz . Yani Kavukçu okumaya başlayacaksanız bir yerlere karakterleri not alabilirsiniz ki sonradan benim gibi "nerede okudum ben bunu " diye düşünmeyin :D 
Yazar aynı zamanda defalarca ödül almış, fakat bu demek değil ki öykülerinde en edebi teknikleri O kullanıyor. Bence yazdıklarının beğenilmesinde teknikten ziyade anlatılışındaki gerçeklik etkili, bir de samimiyeti tabii.
Yesevi Üniversite sayfasında kendisi ile ilgili güzel bir anlatım mevcut, ilgisini çekenler okuyabilsin diye ŞURAYA bırakıyorum linki:)

Ben öykü seviyorum diyenler, yerli isimlere şans vermek isteyenler, öykü sevmeyenler, kısacası okumayı sevenler bu kitaplara hiç olmadı yazara bir şans versinler derim :) Öykü diyorum ama romanları da varmış :)
 Kalın sağlıcakla :)

23 yorum:

  1. Okumadığım bir yazar. Aslında genelde öykülerle aram pek yok. Belki ondan elime almadım kitabını. Ama romanı da var demişsin sonda.)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ada Deniz,
      benim de öykü ile aram yoktur genel okuma profilimde o sebepten bilhassa yazar olarak yazmak istedim:) Evet romanı da var ama onları da ben okumadım :(

      Sil
  2. Bende hiç denemedim bu yazarı ama karakterlerle sonraki öyküde karşılaşmak ilgi cekici:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap cumhuriyetim,
      denersen seveceksin gibi hissediyorum :)

      Sil
  3. Aynı karaktere farklı öykülerde rastlamak mı? Çok iyimiş :)

    YanıtlaSil
  4. Okumadığım bir yazar, sayenizde tanıştığım için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emine Öztürk,
      umarım benim kadar seveceksiniz,

      Sil
  5. tanışma gereği duyduğum bir yazar :)

    YanıtlaSil
  6. Aaa ben öykü severim. Tamamdır bakacağım kız ne demek ayıpsıni sen öneririsin de ben almam mı. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dövüşürken hanımefendi değilim,
      alınız aldırınız efenim :)

      Sil
  7. Yazarı da bilmem,uzun postta sevmem,öyküye de tahammül edemem🤭 çektirin gidin dedin hııhh gşdiyore ana tüm yazıyı da okudum nabeer,nanik nanik 🤪🤪🤪😂😂😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Su'nun Harikalar Diyarı,
      o nece giriştir aybalam, ödümü ters çevirib bırakmışsan. kaçma kız valla güzel yazıyor ama sana uymaz deyi düşünürem :)

      Sil
    2. Conımsan😘😘😘😘😍♥️♥️♥️♥️

      Sil
  8. Daha önce okumadım. Okuyacaklarım arasında da kaydetmemişim. Sana güveniyorum Eylemciğim, iki kitabını hemen not alıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule uzundere,
      ay hadi inş beğenirsin, yorumunu bekliyore :)

      Sil
  9. iyi yazar demi seviyorum ben de onuuu :)

    YanıtlaSil
  10. Cemil Kavukçu duymuştum okumadım hiç. Şans vereceğim kesinlikle. Bu arada bu karakter oyununu Ali Ayçil de yapıyor. Onun tarzı böyle şey biraz ne bileyim benim ben diyen bir tarz, kendini belli eden ama ben onu okumaya başladığımda kendimi durduramayıp sırayla bütün kitaplarını edinmiştim. Denk gelirse öneririm .Öneriye öneri hadi bakalım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. birgaripşeyma,
      Ali Ayçil aklımda olsun o halde :D gördüm, artırıyorum :)

      Sil
  11. Yazarı daha önce okumamıştım Eylem'cim ama bu kadar güzellemeye merak ettim:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Êren,
      seveceğini çok iyi bildiklerimden birisin, kesinlikle sana uyacak :)

      Sil