4 Kasım 2019 Pazartesi

Study for english 1





105 pages
Bugüne kadar  kitapları Türkçe okuyup paylaşıyordum blogumda, son zamanlarda İngilizce tazelemeye ihtiyacım olduğundan İngilizce okumalarına başladım.

Aslını isterseniz paylaşmayı düşünmüyordum burada ama sonra benim gibi bir miktar bilgisi olup, üzerinden yıllar geçmiş ve yeniden canlandırma ihtiyacı hissedenler olabileceğini düşündüm. 

61 pages

İngilizcemin B1 kıvamında olduğunu düşünüyorum, neredeyse 20 yıldır ders anlamında üzerine eğilmişliğim yok. Hatta Hazırlık sınıfını baz alırsak 23 yıllık bir tozlanma söz konusu diyebiliriz.

Evet hayatı biraz tersten yaşıyorum ama yapacak bir şey yok :D

24 pages

Temeli, Lise Hazırlık sınıfında attığım, tozlanmış İngilizcemi parlatmak için kısaca yaptıklarımdan bahsedeyim, bu kitapları okumaya başlamadan önce bir kelime kitabı edindim, YDS sınavına hazırlananlar bilir, mutlaka ezberlenmesi gereken 3000 ya da gerekli 2000 kelime gibi bir kitap. O kitaptan bilmediğim kelimelerden kartlar hazırladım neredeyse 1 ay gibi zaman bu hazırlık sürdü. 

Sonra ufak ufak bu kitaplara başladım, bu arada gramerime o kadar güveniyordum ki en sona onu bırakarak büyük bir hata yaptım. Ama dönüşü olacak daha zaman var diyerek gramer çalışmalarına da başladığım söylenebilir, evet kaplumbağa hızıyla ilerliyorum ama yapacak bir şey yok!

Pages 330

Kaplumbağa adımı atmak bile durmaktan iyidir!

Bu  kitapları özel olarak almadım, evde eşimin genel olarak sahaflardan safi yabancı dilde diye aldığı, kendi iddiasına göre okuyacağı fakat bir türlü eline almadığı kitaplardan seçtim. 

Bu arada en alttaki kitap, instagram hesaplarından birinde görüp, sorduğum ipade indirerek okuduğumdur. Ve sonrasında hesap sahibi ile pek bir konuşma ve anlaşma olanağı bulduğumu belirtmeliyim. Çok ta sevdim. Yine onun önerisine istinaden bir başka kitabı yine ipadden okumaktayım. Ancak şu aralar İngilizcemi geliştiriyorum bahanesi ile yabancı dizilere sarmış olduğumu da itiraf etmekten gocunmayacağım. 


Çok uzun oldu o sebepten izlediğim diziler de bir başka posta konu olur, yaz derseniz tabii , sevgiyle, kitapla kalın...

6 yorum:

  1. İngilizce ilerletmek gerekiyorsa yabancı dizi izlemek şart, listening kısımlarında oldukça faydasını görmüştüm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. makyajlıyorum,
      izliyorum ben de bakalım katkısı olur mu bilmem ama dizi özürlü biri olan beni bile bağladı kendine bazıları :D sevgiler..

      Sil
  2. BBC Learning English uygulaması var yıllardır telefonumda. Her gün kısa videolar dünliyorum, koşu bandında yürüyüş filan yapıcaksam daha uzun diziler vs. seçiyorum. Hem kelime, hem gramer bir arada verildiğinden çok pratik, faydasını gördüm, görüyorum, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bahar06,
      güzelmiş, bir bakayım, teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Eğitim alanında son zamanlarda ne güzel adımlar atıyorsun Eylem. Seni imrenerek izliyorum. Tebrikler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şule uzundere,
      yani Şule'cim ben ona doğru adım atıyorum da artık o da bana doğru adım atsa da semere almaya başlasak değil mi:)

      Sil