1 Mart 2017 Çarşamba

KIYAMETLE SAVAŞANLAR -DENİZ ERBULAK

1. Basım 2011
655 Sayfa

"Kızın bütün derdi; istemediği bir hayat dilimini bütün detaylarıyla yaşamak zorunda kalmasıydı."

"İşte asıl mesele bu zaten! Herkes sadece işine gelene inanıyor! Çıkarlarına uyanı kabulleniyor."

"İçinde bulunduğunuz şartları kendi mantığıyla kavrayabilen toplumlar , mücadeleyi doğru yaparlar."

"Onlarınki sadece gülmek ve iltifat etmekten meydana gelmiş , kahkahası eksildiğinde tadı da azalan bildik aşklardan değildi. Birbirleriyle ilgili endişeleri , şüpheleri , korkuları ve kabulleri vardı. Ama buna rağmen hiç konuşmadan , birbirine hiç bakmadan ve dokunmadan da var olan bir aşkı yaşıyorlardı. Aynı gökyüzünün altında yürümekten heyecan duyan ve bazen kalabalık bir odada aynı anda nefes almayı bile birbirlerine ait olmak için yeterli bularak sevmeye devam eden, sade ruhlardı onlar.Bedenlerinden kopuk , aralarında yaşamaya devam ettikleri ölümlülerden farklı ve ölümün kucağında bile mutlu ."
********************
Yazarın AŞKIN ÖTESİNDE adlı kitabını iki sene önce okumuşum.

Çok beğendiğimi yazmışım , hep aklımdaydı , fakat o kadar az yerde görebiliyordum ve hatta hiç göremiyordum ki kitaplarını bir köşede anımsanmak üzere tozlanmaya başlamıştı.

Tam başlamıştı toz tutmaya ki , bu kitabını edinmişim , sahaflardan mı edindim , sıfır mı aldım , takasla mı aldım hatırlamıyorum ama iyi ki almışım .

Erbulak yine karakterleri ile hayran bıraktı kendine , bir de fark attı ki gerilim türünde de yazabilir olduğunu gösterdi kitabında.

Evet Türk bir yazar da gerilim yazabilir hem de gerim gerim gerebilir sizi :D

O kadar öyle ki-Yalçın Küçük okuyorum bu tip ifadelerimi normal karşılamanızı diliyorum - jeoloji ile hiç ilgisi olmayan beni 650 sayfanın çoğunda bu dalın terimleri geçmesine rağmen bir gram sıkmadan akıp geçti kitap.

Yazarın iki kitabına daha sahip olduğumu , onların farklı yayınevinden çıktığını ve seri olduğunu göz önüne alarak yeni bir kitabına başlayacağım , zira şu anda sanırım 3. sünü yazmakla meşgul.

Okuyanınız varsa fikirlerinizi paylaşın arkadaşlar , fikirler ve paylaşım önemli .

NOT:Bu arada yorumlara hemen aynı gün dönemeyebiliyorum ama 2-3 postta bir mutlaka hepinize cevap vermeye ve bloglarınızı ziyaret etmeye çalıştığımı bilmenizi istiyorum , bu konuda belki daha fazla gayret göstermem gerektiğini düşünenleriniz var, biliyorum ama takdir edersiniz ki , tek yaşamım blog değil , bir miktar anlayış hepimize lazım .



25 yorum:

  1. ya neden bilmiyorum ama Türkçe gerilim ya da fantastik yazan yazarlara karşı bir önyargım oluyor. yani çok ilgimi çekmiyotlar birde bazı bayan yazarların kalemini erkeklerinkinden daha başarısız bulduğum için hem türk hemde kadın olunca ister istemez okuyasımm gelmedi ama bu önyargımı kırmam lazım belki de bu kitapla kırarım ha bilinmez. teşekkürler paylaşımın için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sümeyye Kip,
      ben teşekkür ederim , yorumsuz bırakmadığın için, eskden benim de bu tür düşüncelerim vardı , sonra işte Erbulak gibi birileri çıktı ve kırıldı o yargılar :D umarım sende de öyle olur :D

      Sil
    2. Umarım umarım. Öyle olacak hissediyorum :)

      Sil
  2. Yazarı daha önce okumadım. Sadece ilk alıntı için bile okunabilir.
    ''Kızın bütün derdi; istemediği bir hayat dilimini bütün detaylarıyla yaşamak zorunda kalmasıydı.''
    Ne güzel bir tespit, çoğumuz için.
    Yorum konusunda açıklama yapmak bana mantıklı gelmiyor. Tamam yapılan yorumlara cevap yazmak, ilgili kişinin bloğunu ziyaret etmek bir incelik ama sizin dediğiniz gibi ''tek yaşamımız blog değil'', bunu okuyan yazan herkes bilmeli ve sitem etmemeli.
    Keyifle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acemi blogger ,
      teşekkür ederim , kitap gerçekten okunası hatta yazar :D yorum için aldığım iki üç sitem üzerine yazdım notu , aslında haklılar ama alacaklı değiller :D çünkü ben ne zaman dönmek istersem o zaman giriyorum bloga , yoksa post yayınladığım her seferinde bakmıyorum bile . Sebep zamansızlık ta değil ama sosyal medyanın beni değil , benim onu kontrol ettiğimi bilmek te ayrıca önemli benim için. Her dakikamı yorum bekleyerek geçirmek istemiyorum . Açıklama bunun içindi , aslında ayrı bir post hazırlamak istiyorum bu konuyla alakalı ama sonuna kadar okunmadığını düşünüyorum yazıların , o sebepten iletebileceğim şeyleri küçük notlarla ifade etmeye çalışıyorum :D

      Sil
  3. Hiç bilmiyorum ben bu kitabı, merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Uslu,
      genel olarak yazarı tavsiye ederim :D

      Sil
  4. Yazarı ilk defa duyuyorum, hımm gerilim demek, hemen not ediyorum bir kenara, keyifli okumalar, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren O.,
      bakıyorum da blogumu düzenli takip etmiyorsun :D ben bu yazarın başka bir kitabını da okumuş ve paylaşmıştım , olmaz ki canım :D niçün , niçün :D sevgi benden :D

      Sil
  5. Bende yazarın adak isimli kitabını merak ediyorum ama bir türlü fırsat olmadı. Okunacaklar arasına alınacak bir kitabı daha çıktı şimdi :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ÜStün Zekalılar ,
      evet Adak ta listemde ama onu edinemedim bile :((

      Sil
  6. Devamını çok merak ediyoruum :D Hızlıca okumam lazım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. KAğıt Salıncak ,
      hayde bakem , çabucek okuyeee gari :D

      Sil
  7. Ben de hiç duymamışım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gül Akça,
      siz okusanız ne güzel olur Gül Hanım , sizn yorumunuzu gerçekten merak ediyorum :D

      Sil
    2. Teşekkür ederim Eylem Hanım, çok naziksiniz:) ben kendi yazarlarımızda genel olarak kötüyüm ve bunu her seferinde de söylüyorum. Biraz biraz düzeltmeye çalışıyorum ama pek hızlı ilerlemiyor ayrıca bazende nedensiz olarak okuyamadıklarım var (sizinle Ferhan Şensoy konusunda da benzer bir konuşmamız olmuştu) sanki bu yazar da öyle:) neyse umarım bir gün okuyabilirim:) Sevgiler...

      Sil
    3. Gül Akça,
      inş diyelim o halde , :D

      Sil
  8. merhaba sizi bir mime davet ettim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilayda şen ,
      teşekkür ederim , hemen gelirim :D

      Sil
  9. Yazarı daha önce okumadım ama merak ettiklerim arasındaydı bu paylaşımı gördükten sonra mutlaka okumalıyım dedim bir kitap kurdu olarak yeni keşfettim blogunuzu ama bundan sonra takipteyim benim blogumada bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. HER ÇOCUK YENİ BİR DÜNYA,
      hoş geldiniz , hemen gelirim :D

      Sil
  10. hiç okumadım bu yazarı. yalçın küçükü de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      annen sever bence :D Yalçın Küçük te :D

      Sil
  11. Sevgili Kitap Eylemi, sizin Aşkın Ötesinde yorumunuzu hatırlıyorum. Kıyametle Savaşanlar'ı beğenmenize sevindim. Buradaki yorumları çok samimi buldum ve yazmak istedim. Evet, her türe ait örnekler vermeyi seviyorum. Bu, benim için sınırsızlık demek. Ama gerilim romanlarını daha tutkuyla yazdığımı itiraf etmeliyim. Buradaki pek çok okura da katılıyorum. Ben, çeviri roman okuyarak ve dünya klasiklerini öğrenerek büyüdüm; yerli edebiyatta ise sadece Türk klasiklerine hayranlık duydum. Şimdi Modern ve postmodern edebiyatın yerli örneklerini öğrenip okumaya gayret ediyorum. Fakat roman yazarken kurduğum her cümlede, ben de bir okur olarak sizlerin paylaştığı bu çekinceleri hissediyor ve kurgumu önce kendimin sevebileceği hale getirmeye çabalıyorum. Hangi türe ait roman yazarsanız yazın, kelimeler ve cümleler; mantığa, gerçeğe, hayallere ve insanı sürükleyen o edebi ritim duygusuna kusursuz olarak hizmet etmeli. Adak, gerçek anlamda en karanlık romanımdır. Yansıma serisi, karanlık bir Alice Harikalar Diyarında göndermesidir. Derindekiler ise tekinsiz bir sahilkasabası hikayesi. Umarım sevilerek okunur. Herkese iyi okumalar diliyorum. Sevgilerimle, Deniz Erbulak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DEniz ERBULAK,
      Deniz Hanım , yorumunuz ile mutluluk verdiniz , teşekkür ediyorum . Yansıma elimin altında , çok yakın zamanda okumayı dşnyorum . Okurunuz bol olsun , kaleminize , yüreğinize sağlık. DAha çok kitaplarınızı bekliyoruz .

      Sil