23 Haziran 2015 Salı

55-REİS- SONER YALÇIN/DOĞAN YURDAKUL

GLADIO'NUN TÜRK TETİKÇİSİ

1. Basım 1997
20. Basım 2003
55. Basım 2014



Soner Yalçın okumayı seviyorum .

Her bitirdiğim kitabından sonra kitapta geçen dipnotlardaki isimler ve kitaplar hakkındaki cehaletim pekişmiş oluyor.

Ne kadar az şey bildiğimi bir kez daha anlatıyor bana , Yalçın'ın kitapları.

Bu kitabı Doğan Yurdakul ile birlikte yazmış.

1997 'de basılmış kitap , bana okuma sırası gelene kadar 20 yıl geçti üzerinden .

Fakat kitap bittiğinde açık söyleyeyim ben de bitmiştim.

 Eskiden inandığım ,güvendiğim pek çok birime/kuruma  ne zamandır kuşkuyla yaklaşmaya başlamışken , artık dehşete kapılıyorum.


Kitapta Abdullah Çatlı'nın hayatı anlatılıyor dense de, bana göre bir Türkiye gerçeği var .

Ve bırakın sağı-solu , bu kitabı okuduktan sonra bir daha anlıyorum, dünyada can almak ne kadar kolay .

Can alan kişiler;

İdeoloji , para, uyuşturucu , adına türlü bahaneler bulmuş olabilirsiniz yapılanların , bana sorarsanız , yalnızca KATİLsiniz.


Her satırına sorgusuz sualsiz inanmak olmaz tabii ki, bunun için dipnotlarda geçen yazar ve kitap isimlerini de not etmiş bulunmaktayım.

22 adet kitap ismi not etmişim , sadece bu kitaptan.

Sanırım Soner Yalçın'ın kitaplarını ve onun kitaplarında kaynak gösterilen kitapları okumak için bile kalan ömrüm vefa etmeyecek.






16 yorum:

  1. Bu tür kitaplara hep kuşkuyla yaklaşmışımdır. Acaba yazıyor mu yoksa yazdırılıyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Abdullah ÖZER,

      her iki şeklinde de ürpertiyor kesinlikle ,kitapta yazılanların en azından ufacık bir ihtimalinin oluşu bile o kadar dehşetengiz ki :(

      Sil
  2. merhaba kanalınızı takipteyim guzel bir yazı olmus iyi calısmalar :) eminmetin.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Emin Metin,

      hoş geldiniz , teşekkür ederim :D

      Sil
  3. Soner Yalçın'ı tutuklandıktan sonra yazdığı Samizdat'tan sonra okumaya başladım. İyi bir araştırmacı gazeteci olduğuna inanıyorum.
    Dönem kitaplarını okumaktan hoşlananlar için gerçek bilgiler veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Mehmet Bilggehan Merki,

      Samizdatta gerçekten hem araştırmacı hem de müthiş bir gazetecilik örneği vardı , bu kitabında da aynı tarzda , açıkçası siyasal kimlik farklı görüşler ileri sürmemize sebep olabilir lakin yazılanlar gözardı edilebilecek gibi değil...

      Sil
  4. Yanıtlar
    1. kendi adıma çok umutsuzluğa kapıldım valla!:\

      Sil
  5. Soner Yalçın çok iyi bir araştırmacı ve çok bilgili bir yazar. Yalnız o kadar bilgili ki ben pek anlayamıyorum :D Köşe yazılarından okumaya başlamıştım ama nedense bir yerde bağlantıyı kaçırıyorum. Belki de onun yazdığı konularda yeterince bilgim olmadığındandır. Bu arada kitap seçme tarzınızı beğendim :) İyi okumalar))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Kübra Dinç ,

      Teşekkür ediyorum , gerçekten bilgili ve gerçekten fazla bilgili bir araştırmacı .Kaçırmanızın sebebinin anlayamamaktan değil isim çokluğundan olabileceğini düşünüyorum , çünkü hemen her kitabında en az 16148434581148314234145235 kişi var , bu kişilerin de birbiriyle bağlantısı var , dolayısı ile en ufak bir kopuklukta , bütün kitabın anlaşılabilirliği zor oluyor. Çok sakin bir ortamda ve pür dikkat okumak lazım gibi :D

      Sil
  6. Soner Yalçın muhteşem bir gazeteci ve kitapları da çok iyi... henüz 2 tanesini (Efendi ve Samizdat) okudum ama umarım daha da artırabilirim...elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @Gül Akça,

      Çok teşekkürler , ben de aynı fikirdeyim, şu aralar biraz yoğurdu üfleyerek yiyor sanki ama olacak o kadar değil mi :D

      Sil
    2. Gazete yazılarında düşündüğünü yazıyor çekinmeden, bana eskisinden farklı gelmiyor (ki başına gelenden sonra haklı da olurdu ) açıkçası :)

      Sil
    3. gazete yazılarından ziyade nette olan yazılarından bahsediyorum , kitaplarında çok keskin bir dili var, dediğiniz gibi ama başına gelenden sonra temkinli olması da anlaşılabilir bir şey.

      Sil
  7. Merhaba
    10 yıl önce okuduğum bir kitaptı. 80'li yıllarda bu ülkede ne olduğunu anlamak için okuduğum seri kitaplardı. İnsanlar kullanılmış ve kullanmışlar bazı menfaatler için.
    Bir süre sonra artık okumayı bıraktım bu tür kitapları. Çünkü bunlar siyasi tarihin içine girse de daha tarih bilimine dahil olmadı. Üzerinden 100 yıl geçtikten sonra dış işleri arşivi, mit arşivi gibi arşivlerin açılması ve artık siyasi bir bağlılığı kalmayan gerçekten bilim ve araştırma için yapan insanlar tarafından yapılarak daha iyi araştırmalar ortaya çıkabilir. Bundan dolayı not aldığınız o kadar kitabın hepsini okumaya gerek yok diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @epichan,

      ben okuduğum ya da okumayı düşündüğüm/istediğim hiç bir kitaba gereksiz gözüyle bakmam , objektif olmasa bile yazar ya da anlatılanlar en azından şahsi fikri hakkında kanaatim olduğunu ve bana muhakkak bir şeyler kattığını düşünürüm , tabii sizin görüşlerinize saygım sonsuz ...100 yıl sonra bir de dünya üzerinde olma ihtimalim olsa bile ki yok , gözlerimin açılan arşivleri okuyabilecek seviyede olabileceğinden şüphe duyarım , ne yapalım ben de günümüzde yazılanlarla yetineyim :D

      Sil