24 Eylül 2014 Çarşamba

GÜZ OKUMA ŞENLİĞİ 2014

Sürekli olarak takip ettiğim etkinliğe , bir türlü cesaret edip katılamadım bugüne kadar. Şimdi elimi taşın altına koymam gerektiğini düşünüyorum. Ve listelerim hazır , her ne kadar eksik kitaplarım olsa da , onları da tamamlamayı ve etkinliği tam anlamıyla bitirmeyi diliyorum. Katılan arkadaşlarımın listelerine baktım ve hepsinden itina ile kopya çektim , destekleri için kendilerine teşekkür ediyorum.
Kitaplarım tam olduğunda ya da bittikten sonra fotoğraflarını bloguma ekleyeceğim.


Kurallar:
  • Etkinlik bugün başlıyor ve 19 Aralık 2014’te sona erecek. Neden 19 Aralık? Kış Okuma Şenliği'ni en uzun geceyi yaşayacağımız 21 Aralık günü başlatmak istediğim için. (23 Eylül'den önce başladığınız veya 19 Aralık'tan sonra bitirdiğiniz kitaplar kapsam dışı kalacak. Tarihlere dikkat!)
  • Etkinliğe 23 Eylül 2014 – 19 Aralık 2014 tarihleri arasında canınızın istediği vakitte katılabilirsiniz.
  • Okuduğunuz her bir kitabı aşağıdaki kategorilerden sadece birine saydırabiliyorsunuz. Ancak, etkinlik devam ederken kategoriler arası okuduğunuz kitapların yerlerini değiştirebilirsiniz.
  • Yapılabilecek en yüksek skor diye bir şey yok. Amaç okuyabildiğimiz kadar çok okumak.
  • Toplam 22 kategori var. Canınız hangi kategoriden istiyorsa onu okuyun. Amacım esneklik sağlayarak katılımcıları belli türde kitaplar arasına sıkıştırmamak ve katılımcı sayısını artırmak.
  • Okuyacağınız her bir kitap 10 puan değerinde. Sadece son 4 kategoride alabileceğiniz ekstra puanlar var.
  • 14. kategori hariç hiçbir kitap için sayfa sınırlaması yok.  
  • Bir kategori için birden fazla kitap okuyarak daha fazla puan kazanamazsınız. Örneğin bir polisiye kitabı okuyanlar 10 puan kazanacak ama iki polisiye kitabı okuyan 20 puan kazanamayacak. 
  • Bir kitabı birden fazla kategoriye saydıramazsınız. Örneğin 700 sayfadan uzun bir bilim kurgu kitabı okuyup 10+10=20 puan kazanamazsınız. 
  • Katılmak için blogunuzun olması veya okunan kitapların yorumlanması zorunlu değil. Katılmak isteyen herkesin buraya yorum bırakması gerekiyor. Blogu olan katılımcılar bloglarında, blogu olmayan katılımcılar da blogu olan katılımcılarla iletişime geçerek hangi kategori için hangi kitapları okumayı planladıklarını duyurabilirler. 
  • Ekim'in 23'ünde, Kasım'ın 23'ünde ve Aralık'ın 19'unda  bir yayın yaparak kimin ne okuduğunu soracağım ve sıralamaları buradan duyuracağım. O yayınımın altına yorum bırakarak hangi kitapları okuyarak kaç puana ulaştığınızı bildirebilirsiniz.
Puanlama Sistemi:
  • Yukarıda da belirttiğim gibi her kitap 10 puan değerinde.
  • Son 4 kategoride yer alan her bir kitap da 10'ar puan değerinde. Sadece son 4 kategori için o kategoride okunması gereken tüm kitapları okumayı tamamladığınızda ekstra puanları da almaya hak kazanıyorsunuz.
  • Güncelleme tarihleri itibariyle okuduğunuz toplam sayfa sayısı dört basamaklı bir sayıysa ilk iki hanesi, beş basamaklı bir sayıysa ilk üç hanesi toplam puanınıza eklenecek. 
  • ÖRNEK PUANLAMA: Diyelim şenliğin sonuna geldik. Katılımcı ilk 10 kategoriden birer kitap okudu. Bir de son kategoriyi tamamladı. Yani katılımcı toplam 13 kitap okudu. Diyelim ki toplamda da 9.695 sayfa okudu. Bu katılımcının alacağı puan:
    • Okunan kitaplardan: 13*10=130
    • Son kategoriyi tamamladığı için ekstradan 50 puan
    • 9.695 sayfa okuduğu için 96 puan
    • Toplamda 130+50+96 = 276 puan
  • Sıralamaları bu puanlara göre yayınlayacağım. Umarım kafanızı çok karıştırmadım.


Bir de not eklemiş pinuccia ;
Bu şenlikte instagramı daha etkin kullanmayı öneriyorum. Kullanacağımız hashtag'ler #guzokumasenligive #senlikbahaneokumaksahane Şenlik boyunca okuyacağınız/okuduğunuz kitap kulelerinin veya okuma hallerinizin fotolarını bu hashtaglerle paylaşırsanız sevinirim.

Ne yazık ki instagramım yok , fakat face ya da tweet ten naklen yayınlarım devam edecek , çünkü bu şenlikte okuyacağım kitaplar aynı zamanda kendi yaptığım ve bu yıl okuduğum kitaplar listesine de eklenecek.
Kategoriler: 

1. Kategori (10 puan): İsminde sonbahar mevsimini çağrıştıran bir kelime geçen veya olayların güzün geçtiği bir kitap. 



2. Kategori (10 puan): Sadece tek bir kitabını okuduğunuz ve sevdiğiniz bir yazardan bir kitap.



3. Kategori (10 puan): Bir deneme veya inceleme veya gezi kitabı.


4. Kategori (10 puan): Adında bir meslek geçen bir kitap.


5. Kategori (10 puan): Nobel ödüllü bir yazardan bir kitap.


6. Kategori (10 puan): İngiliz edebiyatından bir kitap.



H7. Kategori (10 puan): Türk bir yazardan bir öykü kitabı.


8. Kategori (10 puan): Fantastik kurgu/bilim kurgu/distopya/steampunk vb. türde bir kitap.


9. Kategori (10 puan): Yasaklanmış bir kitap.



10. Kategori (10 puan): Beyaz perdeye aktarılmış bir kitap.



11. Kategori (10 puan): Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk hakkında bir kitap.


12. Kategori (10 puan): 12. Hayatının herhangi bir döneminde öğretmenlik yapmış bir yazardan bir kitap.


13. Kategori (10 puan): Türkiye'de herhangi bir edebiyat ödülü kazanmış bir kitap.



14. Kategori (10 puan): 700 sayfadan uzun bir kitap.

Ayn Rynd -Atlas Silkindi.        1200 syf-30.

15. Kategori (10 puan):Artık aramızda olmayan bir yazardan bir kitap.

Kemal Tahir- Yediçınar Yaylası      367 Sayfa-22.

16. Kategori (10 puan): Polisiye/gerilim/korku vb. türde bir kitap.

Michael Connelly-Tünel Fareleri 479syf-25.

17. Kategori (10 puan): Bir aşk romanı.

Guillaume Musso- Sen Olmasaydın Ben Ne Yapardım?     251 syf.-9

18. Kategori (10 puan): 2014 yılında çıkmış bir kitap (Yabancı kitaplar için Türkiye’de ilk baskısını 2014’te yapması da kabulümüzdür).

Emrah Serbes- Deliduman     348 syf.-19.

19. Kategori (Her kitap 10 puan, 2 kitabı da okuyana ekstradan 20 puan, toplam 40 puan): İsminde bir şehir/ülke adı geçen bir kitap ve buna ek olarak o şehrin yer aldığı ülke edebiyatından bir kitap. 


Nick Pallegrino-İtalyan Düğünü                  338 syf.-6.
Elio Vittorino-Fil                              104 syf.-12.

20. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplam 50 puan): Aynı yazardan 3 kitap ama dikkat! Aynı seriye ait kitaplar kapsam dışı. Aynı yazarın üç farklı serisinden birer kitap olur tabii.  

John Green
Alaska'nın Peşinde   320 syf.- 18.
21. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 20 puan, toplamda 60 puan): Şimdiye kadar hiç kitabını okumadığınız dört yazardan birer kitap. Yazarların ikisi Türk, ikisi yabancı, ikisi kadın, ikisi erkek olmalı.

Ivo Andriç-Drina Köprüsü         349 Syf-28.

22. Kategori (Her bir kitap 10 puan, tüm kitaplar okunursa ekstradan 40 puan, toplamda 70 puan): İsminde aynı kelimenin geçtiği üç kitap.

Jonathan Santlofer-Öldürme Sanatı             464 syf.27.




İşte Gi
Pinuccia'nın Kitapları'nın  düzenlemiş olduğu Güz Okuma Şenliği'ni en nihayetinde tamamladım.Kitapları bitirmiş fakat bloga girememiştim , 19 Aralık ta son gün olduğundan , azcık zorlayarak ta olsa yorum girebildim.

Şimdi gelelim hesaba:

30 kitap *10=300
10.802 sayfa=108
19,20,21 ve 22. kategoriler için
40+20+20+20=100
Toplam=508 puan.

Pınar'a her türlü sorumuza dönüş yaptığı , bizle tek tek ilgilendiği ve elbette bu kadar güzel bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum.

42 yorum:

  1. Çok sevindim , sensiz eksik oluyordu şenlik :) Keyifli okumalar. Ben de gidip yayınlayayım listemi 2 eksik ama karar verdikçe değiştiririm nasılsa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benimde değiştirebileceklerim var , net değil ama genel olarak düşündüklerim bunlar :D

      Sil
    2. Son kategori için ölümü ben de düşündüm , kaybeden ölecek bende de var. Üçüncüyü bulamadım :) John Green 'lerden İlk Aşk yok ben de bakayım yorumuna tavsiye edersen alayım . Necib Mahfuz mu okusam ki ben de , bilemedim. Gider gelir bakar kopya çekerim ben de :)

      Sil
    3. hepimiz kopyacı olduk hem de seneler sonra, ben de çekerim arada ama karışmam :) Kalp kalbe karşıymış, gerçi düşünülen ölüm olsa bile :D Başka da ölümlü kitaplar var ya , kolay bulunan konulardan :D

      Sil
  2. Heyoooo ben de senen kopya çekiyorum ve Deliduman'ı alıyoruum :) çook sevindim katılmana:)

    YanıtlaSil
  3. Katılmana çok sevindim. Sen de bu okumayla cesaret edemediysen biz hiç bulaşmayalım bari :)
    Ben de katılacağım ama henüz listemi yapmadım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben okumaktan değil de şu listelerden falan korktum hep, senin kitaplarını da merakla bekliyorum o zaman , belki senden de kopya çekerim :D

      Sil
  4. Hoşgeldin (: Başından beri katılınca kendimi ev sahibi hissettim bana noluyorsa :D
    Liste çok güzel, kopya çekmek serbest mi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem de nasıl , ben de çekiyorum ama izin almıyorum , izin alınca aynı keyfi alamıyorum :Dev sahibi gibi oldunuz gerçekten ya , hem de acayip kıskandırıyorsunuz beni, işte şöyle liste yaptık , böyle okuduk falan :) sevindim ben de aranızda olmaktan :D

      Sil
  5. Cesaret edemeyen sen misin???????? Hadi canım oradan. Şimdiden seni tamamlamış kabul ediyorum. Senin gibi muhteşem okur için bu etkinliğin sözü bile olmaz.
    Çok sevindim arkadaşım. Sensiz etkinliğimizin bir yanı eksikti. Sen geldin ya. Eksiğimiz tamamlanmış oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay kambersiz düğün olmaz ama değil mi , bundan sonra blogun adını kitapkanberi olarak değiştiresim geldi:D ya okumaktan değil de şu liste yapmaktan falan korkuyorum ben , bu kadar düzen benim bünyeye zararlı gibi, resmen gözümü karartıp da girdim bu defa az daha düşünsem vazgeçeceğim çünkü , listeyi yayınladım ya artık kaçışım da olsmasın.Çok anlamlı bu sözler ayrıca çok fena yaptı beni, teşekkür ederim , işi şakaya vurarak gözlerimdeki yaşları saklamaya çalışıyorum :D

      Sil
    2. İyi yapmışsın canım. hemen yayınlaman iyi oldu. Artık kaçış yoooooooook. Canım iyi ki geldin. çok teşekkürler.

      Sil
    3. ben teşekkür ederim , destekleriniz , kocaman yürekleriniz için ;)

      Sil
  6. Daha önceki etkinliklerde katılmanızı dört gözle bekledim. Siz katıldınız, ben yokum. Etkinliği pasif olarak takip edeceğim.

    YanıtlaSil
  7. kolay gelsinn... bu gibi etkinlikler bana göre değil ama bende listelerinizi takip etmekten çok hoşlandım... benimde başucumda okunmayı bekleyen yaklaşık 40- 45 kitap var kategorize etmeden bende onları mı yayınlasam?
    bu listede pek fazla bildiğim kitap yok.. Pekin'de Sonbahar'ın ismi hoşuma gitti not ettim ona bakacağım... Midak Sokağı artık bir tane Necip Mahfuz okumam gerektiğini hatırlattı... Boş Koltuk sıkıcıymış diye duydum:) Batı Cephesinde yeni Birşey Yok'u fakültedeyken okumuştum ama şu an pek hatırlamıyorum bir kere daha okumalıyım belki....Drina Köprüsünü beğenmiştim... hepsi bu...teşekkürlerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kitap kuleleri yapıyorduk eskiden siz de kitaplarınızı kule yapıp yayınlamalısınız , bitince harika oluyor :D

      Sil
  8. ben de listeleri takip etmeyi çok seviyorum:) güzel tercihler, yorumları sabırsızlıkla bekliyorum:) boris vian'ı merak ediyorum, arkadaşım günlerin köpüğünü tavsiye etmişti, okuyamadım ama hala:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağlık olsun da okunur , listeleri bugüne kadar hep takip ettim ben de , düzenli olamadığımdan korktum etkinlikte, sana br sır vereyim , hala da korkuyorum , sanırım etkinlik bittiği gün rahat nefes alırım artık :D

      Sil
    2. yetiştirme telaşı stresli bi şi tabi ama maşallah ben sana ve okuma hızına güveniyorum!:)

      Sil
  9. bu etkinliklere katılan herkesi tebrik ediyorum ama ben ne zaman bir etkinlik yazısı görsem okurken yoruluyorum =( sanırım yaşlandım =))))))) Ayrıca cesaret edemedim demişsin ya sonucu söyleyeyim rahat bitecek bir etkinlik senin için hatta açık ara fark bile olabilir =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D yok belli olmaz , ama en çok liste yaparken yoruldum ki :) bir de hala eksiklerim olması düşündürücü:)

      Sil
    2. bu arada bloga yeni girişler bekliyorum:)

      Sil
  10. bakalım bütün kategorileri tamamlayabilecek miyiz :) Keyifli okumalar..

    YanıtlaSil
  11. fakülte ders programı gibi olmuş buuuuu. enis batur da en ağır abi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle olmuş değil mi , :D ağır abileri severim :)

      Sil
  12. bende enis batur un aynı kitabını okuyorum o kategori için :)
    listen çok güzel görünüyor :) kolay gelsin, bol okumalar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biliyorum senden arakladım , yukarıda arkadaşlardan arakladıklarım var derken yalan söylemiyordum yani , senin listen de çok güzeldi:D

      Sil
    2. benden alınacağı hiç aklıma gelmezdi..gelmedi de :D üst azıyı da hızlı geçmiş olabilirim belkiii :p

      Sil
    3. olur bazen , hızlıca geçiyoruz hepimiz , zaten isim de vermemiştim , çünkü tek araklanılan sen değilsin , sen yazmadın ama listeyi sen yaptım , hiç aklımda olmayan bir şey olsun istemiştim , oldu gerçekten bu kitap , teşekkürler :)

      Sil
    4. umarım beğenirsin :) kitap hakkında yorumlarını merakla bekleyeceğim :)

      Sil
  13. Çok sevindim sonunda aramıza gelmenize. 9. kategoride yollarımız kesişmiş :) Keyifli okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim , size de.9. kategori isabetli olmuş o zaman...

      Sil
  14. Çok güzel bir liste içinde benim de merak ettiğim kitaplar var. :) Özellikle Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok'u epey merak ediyorum. Başarılar dilerim, ben de eminim ki şenliği çok iyi bir sonuçla bitireceksiniz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inş, Buğra.Bakalım okuduktan sonra nasıl bulacağım , ben de meraktayım :)Teşekkür ederim yorum için..

      Sil
  15. Teğmenin Aşkı'nı okumuştum. Hürriyette
    Yılın en romantik 10 aşk kitabı arasında gösterilmiş 4 Türk yazarın kitabından biri. Ben çok beğendim. Tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de Hürriyet'in haberine istinaden almış olabilirim , hatırlayamadım ne zaman aldığımı, elimdeydi , bu şenlik için okumayı düşündüm. Tavsiye için teşekkürler , umarım ben de beğenirim:D

      Sil
  16. Efsane bir ilk şenlik olmuş tatlım , kocaman tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de seni kutlarım canım ya , benim için müthiş hüzünlü , üzüntünün had safhasında dolandığım zamanları kapsadı bitirmek için kendimle mücade ettim resmen ama kitaplar hep ilacım olduğu için çok mu şanslıyım ne ...

      Sil