7 Mart 2014 Cuma

21-BİR DİLEKLE BAŞLADI HER ŞEY -DEBBIE MACOMBER

Çeviri:Ozan AYDIN
495 Sayfa -Cep Boy


Yazarın 2 ya da 3 kitabını okumuş ve az çok üslubu hakkında fikir edinmiştim.

Hikaye yine aynı üslupla , aynı mahallede geçiyor.

Yine mutsuz, umutsuz ve biraz da yalnız kadınların hikayesi.

Fakat diğer kitaplarından daha çok beğenmeme sebep olan bunlar değil.

Birincisi ,

kahramanımızın kitapçı dükkanı var.

Her ne kadar , detay verilmeden geçilse de kitapların olması benim için + puan.

Bir 2. sebep ise aslında ana karakterden ziyade Barbie ve Mark'ın hikayesi .

Keşke sadece onların hikayesi anlatılsaydı kitapta.

Keşke yalnızca onları okuma şansımın olduğu bir kitap olsaydı.

Bilmiyorum, içinizde bütün kitaplarını okuyanınız var mı , eğer var da biliyorsa ve de burada bana söylemiyorsa!

Lütfen yaa, herhangi bir kitabında Mark ve Barbie'nin hikayesi varsa, isim lütfen :)

Ama LÜTFEN:)




8 yorum:

  1. okumadım ama okuycem bu yazarı. sölediklerini de sevdim zaten. kitapçı ve o çift :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel bir çiftti , oku bence :)Ama bu kitabından başlama , en azından ilk kitabını oku ki ankattığı sokak hakkında fikrin olsun :)

      Sil
  2. tımıms.

    okuyup anneme okutmayı da düşünüyodum. bi de mart menekşelerini :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa , korktum birden sen burada mıydın :) okut, annen sevecektir :)İlk kitabını da, örgüyü seviyorsa daha çok sevecektir:)mart menekşeleri de güzeldi...

      Sil
  3. Ben de bugün başladım bu kitaba.. Aslında yazardan hafif sıkıldım, arka arkaya okudum çünkü serinin ilk kitaplarını. Ama bir yandan da, başlamışken en azından serinin elimdeki kitaplarını bitireyim dedim. Bu kitap beni pek çekmemişti, sıkıcı gözüküyordu. Ama senin ve birkaç yerde daha gördüğüm yorumlar fikrimi değiştirmemi sağladı. Barbie ve Mark'ın hikayesi çok dokunaklı ve kitaplarda genellikle pek rastlanmayan cinsten gerçekten.. Ben de bir önceki kitaptaki Christian&Colette'e bayılmıştım! Keşke onlar adına bir kitap olsa demiştim ama serinin diğer kitaplarında adı bile geçmiyor bu çiftin.. :( Yorum için elinize sağlık, ben de bloguma beklerim. Pek kitap yazamadım bayadır ama aklımda çok şey var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım yakında aklınızdakileri blogunuza aktarma şansınız olur, aynı yazarın kitaplarını ardarda okuyamıyorum ben , dediğiniz gibi sıkılabiliyorum , bunun olmaması için başka başka kitaplar okuyorum :)Tavsiye ederim size de , hem özleme şansınız da oluyor yazarı ya da hikayelerini :)

      Sil
  4. Kitabı birkaç gün önce bitirdim ve bayıldıııım!! Küçük Mucizeler Dükkanı ile birlikte en sevdiğim kitap oldu serideki. Çok akıcıydı ve samimiydi. Karakterler çok doğal ve hikayeleri güzel anlatılmış.. Çok çeviri hatasına rastladım ve bu biraz moral bozdu ama çok severek okudum. Bu akşam da yorumu yazmayı planlıyorum blogumda. :) Ara verecektim aslında ama başlamışken serinin diğer kitabını da okuyacağım. Toplam kaç kitap bilmiyorum ama bitecek gibi durmuyor, iki kitabından biri bu sokakta veya bu karakterle bağlantılı yazarın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen , bu sokak epey hikaye çıkartış, akıcı evet , ancak dediğim gibi ben ana karakterlerden ziyade yan karakterleri daha çok merak ettim.Konu güzel.Bakayım bloguna:)

      Sil