11 Kasım 2012 Pazar

94-DUKAN DİYETİ-PIERRE DUKAN


                                    

Çeviri:Zeynep KUMRULUOĞLU
Pegasus Yayınları
2012 Basım-320 Sayfa


Kitabın  özü YULAF KEPEĞİ.Yazar "ben buldum , ben buldum" diye bağırmış kitapta , yiyin zayıflayın diyor.

Normalde diyet kitapları okumam, kendi kendimi iyi tanıdığımı düşünüyorum.Bana hangi yiyeceğin kilo aldırabileceğini , hangisinin aldırmayacağını da.

Kilo alıp , vermede çekmediğim sıkıntıyı , kilomu korumakta maalesef çok fazla hissediyorum, işte bu sebeptendir bu kitabı okumam.

Ve fakat gördüm ki kitapta,benim yaşantıma uygulayabileceğim bir beslenme düzeni yok , uygulamam pek mümkün değil bu bakımdan.

Not :Herkesin bünyesinde besinlerin farklı etkileri olduğunu düşünüyorum , benim kilo vermemin yegane nedeni beyaz ekmeği kesmemdir mesela , beyaz ekmek yemeğe başladığım an kilo almaya da başlıyorum.

Sizlerin de böyle farkındalıklarınız oluyor mu ???


14 yorum:

  1. ben uyguladım canım kitabı okuduktan sonra ve o dönem inanılmaz faydasını gördüm sadece zayıflık değil karbonhidrat yemediğin için elin ayağın yüzüm şişmiyor kesinlikle kemiklerin ortaya çıkıyor ve sanki yıllarca spor yapmış gibi daralıyorsun.benim uyguladığım diğer diyetlerde sadece kilo kaybediyordum. tabi uygulamak isteyenler önce kitabı okusun kafadan dolma bilgilerle başlamasın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel faydasını görebilmek , o zaman tavsiye edersin.:)

      Sil
  2. bende uyguluyorum bu diyeti ama birazda kendi bildiklerimide ekliyorum ve faydasini gördüm baya.Yalniz kitapda yapilmasi gereken sporun az oldugunu düsünüyorum. Bence spor cokkk cokk önemli ve hergün uygulanmasi gerekiyor.

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence yapılan spor bile rutinne oturtabiliyorsanız hayatınız içinde önemli , çünkü kilo vermek için yapılan spor , kilo verdikten sonra bırakırsan artı kilo olarak dönüyor bünyeye bu bakımdan düzenimiz içinde yapabileceğimiz spor ve beslenme seçmeli kişiler yoksa sonu hüsran...

      Sil
  3. Yanlış bir diyet bu.. proteinle usul usul zehirliyor bünyeyi
    bunca protein yükü... evet kilo verdirir tamam
    ama kanser hücrelerine de davetiye..
    hele ki ailede falan kanser hastalığı varsa dikkat.. kayınvalidemi daha yazın kaybettik kanserden
    ve ankaranın en iyi onkologlarından biri olan doktorunun dediği protein ergenlikten sonra çok çok dikkatli tüketilmeli
    yokluğu asla olmaz tabi
    ama kararında olacak
    her şey kilo vermek değil araştırıp soruşturmadan bu işlere kalkışmamak gerekli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen , yani kitap ta yazanları uygularsak kesin kilo veririz ama kesinlikle tek tip beslenmeye yönlendirebiliyo insanı:)

      Sil
  4. Selam,
    Evet acayip kilo verdiriyor. Ama herkeze göre değil. Tanıdığım biri bu diyete başladı. Saçında yer yer 3-4 cm çapında saçların döküldüğü yerler oldu. Kansızlığı varmış ve bu diyet bunu yapmış. Banada uygun olmadığını düşünüyorum. Benim yaşam tarzı olarak değiştirmem gereken şeyler var derken Karatyın kitaplarını okumaya başladım. Çok mantıklı gelen şeyler var. Sorun kilo almak zorunu değil gibi geliyor bana yeme alışkanlıklarımı değiştirmem gerekiyor. Bitirince fikirlerimi paylaşacağım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de aynı şeyden muzdaripim yeme alışkanlığıma karar vermek , zaten kilo korumanın da açılımı gibi bir yerde ,yani kilo vermek sorun değil ama o kiloyu korumak için aynı şekilde beslenmeye devam etmek gerekiyor bunu yaşam standartı olarak belirleyebilmek mesele, ...

      Sil
  5. hımmmm beyaz ekmek yeme ki.
    çavdar kepek filan pek güzel pek lezzetli ki.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maalesef bence en lezzetli ekmek beyaz ekmektir Deepçiğim , vazgeçemiyorum , ah bir geçsem bir geçsem...

      Sil
  6. Selam,
    Dukan diyeti bize yabancı bir diyet biz prof hocamızın diyeti olan karatay diyetini anlar ve uygularız gibime geliyor:)işin esprisi bir yana karatay diyetindeki mantık ve yemekler bizim kültürümüz diğeri fransız kültürünün izlerini taşıyorki ben bu diyete bayaği fransız kaldım doğrusu... Sizde kilo vermek istiyorsunuzki o zaman beyaz ekmeği kesinlikle kesmeniz gerekiyor onun yerine buğday ekmeği tavsiye ederim hem besleyici hemde tok tutma özelliği var hamur işlerinden ve şekerlemelerden uzak durup beslenmenizi otlara balık,ve tavuğa kaydırırsanız çok kolay kilo verirsiniz ben bu şekilde 15 kilo verdim tabiki öğün atlamıyorsunuz ve kahvaltınızı kuvvetli yapıyorsunuz(ekmeği çok abartmadan ne yerseniz yiyin)..

    selamlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)Kilo vermek değil kilomu korumak istiyorum :)Evet Tam buğday yiyorum ama beyaz ekmeyi çok özlüyorum ve kesinlikle haklısınız bize biraz fransız bir diyet, bu kitaptaki beslenme şeklinden dolayı.

      Sil
  7. Dukan diyetinin vücuttaki tahribatları bir 10 sene sonra görülecek. Çok yanlış bir diyet. Bu kadar vücuda işkence yapmak yerine şekerden ve hamur işinden kendimizi uzak tutsak yeterli olacaktır.

    YanıtlaSil