12 Kasım 2011 Cumartesi

AYŞE KULİN 
-
GİZLİ ANLARIN YOLCUSU

Everest Yayınları
2011 Basım-427 Sayfa


Kocaman bir Wayyyyy beeee diyorum kitap için, mükemmeldi ...Benim çok beğendiğim bir roman türüdür bu, çok gerçek, şaşırtıcı, sıra dışı, ve mutsuz son....
Ayşe Kulini Sevdalinka ile sevmiş, Füreya ile hayran olmuş, Umut ve Veda ile efsaneleştirmiş, diğer bütün kitaplarını okuyup hatmetmiş biri olarak, ne kadar objektif bir yorum yapabilirim bilmiyorum.Ayşe Hanım'ın yazım tarzını zaten beğenirim ama bu kitap hem de bir erkek ağzından anlatıldığı  halde(ki bayan yazarın erkek -erkek yazarın Kadın kahramanı bazen oldukça tuhaf durabilir) acayip güzeldi.
Bir kere kitabın sarması için yada hikayeyi kavrayabilmek için ilk 50-100 sayfa okumaya gerek yok ilk sayfa itibariyle beni sarmaladı adeta içine aldı, o kadar ki uyumam gereken saatlerden ödün vererek soluksuz bitirmeye çalıştım, çok sade , gündelik dili aynen muhafaza ederek inandırıcılığı konusunda nerede ise sorgulatmaya yer bile vermemiş ...Sonu da çok güzeldi, her ne kadar eleştiri alabilecek bir kitap olsa da (farklı tercihler söz konusu ise her zaman eleştiri alır) bence Ayşe Kulin bu kitabıyla gönlümdeki yerini adeta kazıdı ve unutulmazlarım arasına katıldı...

ARKA KAPAK

Çağdaş edebiyatımızın en sevilen yazarlarından Ayşe Kulin, Gizli Anların Yolcusu ile bir kez daha okurlarını şaşırtıcı gerçeklerle yüzleşmeye zorluyor. Bu kitap yerleşik ve düzenli hayatlarımızın nasıl da pamuk ipliğine bağlı olduğunu, bir anda yıkılıp gidebileceğini gösteriyor bize... Acı bir kaza... Bir anda ağızdan kaçan bir söz... Ansızın yayınevine gelen bir dosya... Birbirine dolanmış eşarplar... Bütün bunlar, aykırı bir aşkın başını ve sonunu belirlemeye yeter mi?

Gizli Anların Yolcusu, pek çoğumuzun anlamakta zorlandığı, yargılamakta ısrar ettiği bir aşkın romanı. Ayşe Kulin her zamanki ustalığıyla yaklaşmaya korkulan bir konunun üstüne giderek tabuları yıkmayı deniyor.

Bu romanda sadece aşkı değil, toplumun zorladığı hayatları, harcanmış çocuklukları, kendi içindeki sırlarla en yakınlarını yaralayan ailelerin öykülerini soluk kesen bir tempoyla okuyacaksınız.



10 yorum:

  1. Ayşe Kulin'e karşı nedensiz bi önyargım var....okumadım henüz kendilerini:))) bi denemek lazım...

    YanıtlaSil
  2. Cemre-cim , önyargın nedensizse bir denemekte fayda var, sonra daha önce okusaymışım demek var, bu da benim fikrim tabiii

    YanıtlaSil
  3. ben de hiç ayşe kulin kitaplarını okumadım:((

    YanıtlaSil
  4. gülümse-cim Başlamak için geç değil, umarım sen de bu keyfi yaşarsın:)

    YanıtlaSil
  5. Fureya'ya bayılmıştım.Yeni kitabını zaten merak ediyordum bu durumda muhakkak okunmalılar listeme eklendi.Teşekkürler canım.

    YanıtlaSil
  6. ayşe kulin,in tüm kitaplarını zevkle okumuşumdur..
    katılıyorum o güzel yorumunuza...
    sayfanız çok hoş...
    seve seve izliyorum hemen...
    bende sizi beklerim sayfama...
    kucak dolusu sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. emelden- teşekkür ederim güzel yorumun için, ben de ayşe Kulin seven tek kişi miyim diye düşünmeye başlamıştım:(

    YanıtlaSil
  8. Birtutamkekik, hoşgeldin, teşekkür ederim , en kısa zamanda misafirinim:)))

    YanıtlaSil
  9. Vale-thanks a lot, me too....

    YanıtlaSil
  10. bekliyorum canım..
    :))
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil