28 Kasım 2011 Pazartesi

AKLINDAN BİR SAYI TUT 
-
JOHN VERDON
Çeviri:Cemile ÖZYAKAN
Koridor Yayıncılık
475 Sayfa-2011 Basım

Sonu tahmin edilebilir kitapları , hele de polisiye -gerilim türü ise sevmiyorum,demek yerine çok fazla kaptıramıyorum kendimi.Neden ?Çünkü daha kitabın yarısına gelmeden katil kim, hangi polis çözecek davayı ortaya çıkıyor .
Ancak bu kitabı ; "hayatta bulamazsın katil kim?","ilk 30 sayfada beni benden aldı , heyecan ve merak içinde kıvrandım","ilk 50 sayfada ödüm patladı" yorumlarıyla aldım.Sonuç:hüsran:))
Olasılıksız'ı okumuş olanlara daha da sıkıcı:))
Ben Dewer'ın Saatçi'sini tavsiye ederim genelde bu tür okumak isteyenlere .Olsun ya en azından merak etmiyorum değil mi artık nasıl bir kitap olduğunu.:))

ARKA KAPAK
Bir adam, posta kutusuna bırakılmış imzasız bir mektup alır. Mektupta şöyle yazmaktadır: “Aklından herhangi bir sayı tut – 1 ila 1000 arasında herhangi bir sayı.” Adam öylesine 658 sayısını tutar. Not şöyle devam etmektedir: “Sırlarını nasıl bildiğimi göreceksin… küçük zarfı aç.”
“Aldıklarını geri vereceksin
Vermiş olduklarını aldığın zaman.
Biliyorum ne düşündüğünü,
Ne zaman uyuduğunu,
Nereye gittiğini,
Nereye gideceğini.
Seninle bir randevumuz var,
Bay 658.”
Sıradanlıklara meydan okuyan, anında başınızı döndürecek ve ilgi çekici karakterlerinin kalp atışlarını tüm gerçekliğiyle hissedeceğiniz bir kitap – Aklından Bir Sayı Tut kolay kolay unutmayacağınız bir roman.


9 yorum:

  1. Ben genelde bu tür kitaplar okuyorum ve bu kitabı da sevmiştim. Çok tahmin edilemeyen bir son değil ama yöntem iyiydi, kabul etmek lazım.

    YanıtlaSil
  2. Evet kitabın sonunda doğaüstü bir güç çıkmayacağını biliyordum ama bu yöntem aklıma gelmemişti açıkcası kitabın dilini sevmemiştim ben çok basit ve kısa cümlelerden oluşuyor

    YanıtlaSil
  3. bahar006-öncelikle hoş geldin sanırım ilk yorumun,(daha önce fark etmediysem özür).Canım kabul ediyorum yöntem iyi...:)

    YanıtlaSil
  4. ojezevki-Yani evet sanki kitapta bir şeyler eksik ya da fazla ya da o kadar çok anlatılınca farklı benklentiler oluşmuş bende , ama bu ön yargılardan kurtulmam lazım..:)

    YanıtlaSil
  5. bende aldim bu kitabi sahane hatalar bitsin hemen buna gececegim :)

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  6. guzelgul:sevinirim ve yorumunu beklerim...:)

    YanıtlaSil
  7. Fazla söze gerek yok,müthiş bir polisiye ve sonu çok şaşırtıcı bitmişti.Polisiye sevipte bunu okumayana:)

    YanıtlaSil
  8. Arada gizem okumak iyidir dinçlik verir ^.^

    YanıtlaSil