10 Ekim 2011 Pazartesi


RUH KOLLEKSİYONCUSU
TESS GERRİTSEN




Çeviri:Boğaç Erkan
Doğan Kitap-298 Sayfa
2011 Basım


Tess Gerritsen, beni, polisiye gerilim, tıbbi gerilim kitaplarıyla tanıştıran yazar.O'nun kitaplarını nefes bile almadan  okuyorum.Yağmur çok yağdığında yapılacaklar listem çooook uzun olmadığı için bu kitap ancak aynı günde bitmeye mahkum oldu.Ne şans, aslında uzatmak, uzatmak istediğim kitaplardandı.Neyse daha iki kitabı var okuyacağım o nedenle çok fazla üzülmüyorum.
Bu kitabında Cerrah serisinin devamı niteliğindeydi.Yine dedektif Rizolli ve Ölülerin Kraliçesi dr. Maura Isles baş rolde.Ve bu iki kadının hayatları da, yaşadıkları heyecanlara ortak olmaya devam ediyor.Bu gerilim kitaplarında bazen inanılmaz fikirler ortaya çıkıyor.Mesela bu kitapta yavrusuna bir şey olmasın diye her şeyi yapabilecek bir anneden bahsediyor.Zaten hangi anne yavrusu için aslan kesilmiyor ki.Altta yatan ders niteliğindeki fikirler bu kitaplara ayrı bir heyecan katıyor, yazarımız çok heyecanlı bir öykünün içine yine hayattan satırlar sığdırmayı başarmış..


ARKA KAPAK:
Boston'da bir müzenin bodrumunda iki bin yaşında olduğu sanılan bir mumyanın keşfi kamuoyunda büyük ilgi uyandırır. Ancak bilgisayarlı tomografi taraması, mumyanın bacağında iki bin yıl öncesine ait olamayacak bir cisim ortaya çıkarır: Bir kurşun.

Dedektif Jane Rizzoli ile adli tıp uzmanı Maura Isles'ın yolları bir kez daha kesişiyor. Arkeoloji Katili'ni yakalayamazlarsa vahşi cinayetler son bulmayacak.

"Ruh Koleksiyoncusu ani virajlarla ustaca kurgulanmış muhteşem
bir gerilim romanı."
The Globe and Mail

"Günümüz gerilim edebiyatının en yaratıcı yazarından çarpıcı
bir dehşet hikâyesi."
The Providence Journal

"Sağlam kurgusu ve tam ayarındaki bilimsel ayrıntılarıyla
Ruh Koleksiyoncusu Gerritsen'in en iyi eserlerinden biri."
Chicago Sun-Times



4 yorum:

  1. çok merak ettimm :)

    YanıtlaSil
  2. Gayet hoş bir eserdi.Tess arkeoloji konusunda da bilgi sahibi olduğunu gösteriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim, kesinlikle güzeldi...Ve kesinlikle haklısın:))

      Sil