14 Ekim 2011 Cuma


EREBOS
-
URSULA
POZNANSKI



Çeviri:İlhan YABANTAŞ
Pegasus Yayınları
478 Sayfa-2011 Basım

Çok fazla övülen kitaplardan biri , benim de merakla beklediğim kitap bitti.Bir bilgisayar oyunu ve 17 yaşlarında gençlerin bu oyuna ve arkasında yaşadıklarına dair anlatılan güzel bir hikaye.Ancak reklamlarında sürekli bilgisayar oyunundan söz ettiği için, ben, sanki kitap bize de ufak bir oyun oynatabilecek gibi algılamışım .Ne yazık ki öyle bir şey yok, olup ta şaşıra bilmeyi gerçekten isterdim.
Ama şu var ki gençlerin bilgisayar oyunlarına yaklaşımları ve yaşadıklarını bir kez daha hatırlamak güzeldi ve özellikle lise çağındakilerin okuması gerek diye düşünüyorum ve tabi biz ebeveynlerin de onların neler hissedebilceğini, neler yaşayabileceğini anlamamız açısından oldukça faydalı .Genç olduğumuzu ve o zamanki tavır ve düşüncelerimizi unutmazsak kesinlikle onları daha kolay  anlayabiliriz gibi geliyor bana.
Bu yazı da sanki ebeveynlere ders gibi oldu..:)

Bugün sinema günümüz olduğu için çıkmalıyım.Nuri bilge Ceylan için gidiyoruz bugün , umarım bir aksilik olmaz ve biz de, ne kadar zamandır beklediğimiz filmi izleme şansı bulabiliriz.


ARKA KAPAK:

Bu bir oyun,
Seni izliyor,
Seninle konuşuyor,
Ödüller dağıtıyor,
Seni test ediyor,
Tehditler savuruyor,
Onun tek bir amacı var:
Seninle oyun oynamak istiyor.

OYUNCULARIYLA OYNAYAN BİR OYUN!

BU OYUNU OYNAYACAK KADAR CESUR MUSUNUZ?

AKLINIZI SÜREKLİ MEŞGUL EDECEK, ETKİSİNDEN GÜNLERCE KURTULAMAYACAĞINIZ VE SİZE BAŞTAN SONA TIRNAKLARINIZI YEDİRTECEK KADAR SIRADIŞI, GİZEMLİ, HEYECAN VE GERİLİM YÜKLÜ BİR ROMAN ARIYORSANIZ EREBOS TAM SİZE GÖRE…

6 yorum:

  1. Merak ettim. İlginç bir konusu var. Hemen not etmeliyim :)

    YanıtlaSil
  2. cimcime'm, hızına yetişilmiyor :) maaşallah yahu :) konu ilginç cidden. sinema gününde bol keyifler dilerim canım, benim için de izle :) sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Kitap Delisi Gizem- gerçekten ilginç...

    Maya'cım -sağol canım ya , hızlı mı gidiyorum , bi dur de :)Sinema günü olmadı:( ama yine de samimi bir dostla birlikte olmak güzeldi, sinema da bonusu oluyodru, kısmet değilmiş.Haftaya inş.

    YanıtlaSil
  4. BU KİTAP HARİKA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. YA BUNUN İKİNCİ KİTABI NEDEN YOK AYRICA NİCK OYUNA DEVAM ETSEYDİ

      Sil
    2. etseydi keşke , sevmenize sevindim:)

      Sil