26 Ekim 2021 Salı

ÖLÜMCÜL ŞİFRE-TOM MARTIN

432 sayfalık, orijinal ismi Pyramid olan Tom Martin kitabının tanıtımıdır, bu kitap çekilişle bir kişiye hediye etmiş olduğum iki kitaptan biridir aynı zamanda. Haydi bakalım yeni çekilişlere ve yeni kitaplara diyelim o halde...

"Ama en önemlisi, hiçbiri eğitim almak zorunda değildi, her biri kendini seçimi doğrultusunda uzmanlaştığı alanda çığır açacak bir keşif yapmaya adıyordu."

Kitap bir macera, bir gizem, bir bilim-kurgu, bir fantastik-kurgu, bir eskatoloji hikayesi...

Aslında dayandırdığı mantık, kurduğu bağlantılar bakımından inandırıcılığı var, fakat hikaye o kadar hızlı başlıyor ve kahramanlar o kadar "süper" ki bu kadarı da fazla dedirtiyor bazı yerlerde.

Yazarın Goodreads'a kayıtlı 2 kitabı var gibi görünüyor, buradan yola çıkıp bu kitabın belki bir ilk kitap olabilme ihtimali aklıma geldi, bu ihtimal gidişattaki bazı aksaklıkları daha kabul edilebilir kılacak zannederim.

Kitap macera içerdiğinden olacak;
And Dağları'ndan başlayıp, San Andreas fay'ına...
 Peru'dan Gılgamış Destanı'na...
Zerdüştlük'ten Gnostiszm'e...
Oradan da Mısırı Piramitlerine uzanarak konuyu bağlıyor 
ama 
bağlama kısmı önemli :) 

Bazı sayıları tutturma şekli ya da bağlantısını kurma yolu bana bir siyasi liderimizin partisinin yıl dönümü hesaplamasını hatırlattı desem, vallahi gülmeyin ama ya,  o kadar zorlayınca 40 ta yapar neden yapmasın :D

Bu hesaplamalar kısmı neden  kitabın orijinal isminde değil de Ölümcül Şifre adıyla basıldığının açıklamasıdır aynı zamanda . Mantıklı yani...

Bu kitap bana ;

orta-alt düzeyde iyi denilebilir bir kurgu, 

aksiyondan yana zengin, 

koşturmalar arası çok boşluklu, 

ve aynı zamanda sayfa kullanımı bakımından oldukça bonkör davranılmış ,
 gibi geldi .

Kime gittiyse kafa dağıtmalık yeni bir okumalık edinmiş oldu, sorunsuz bir şekilde ilettiğim kitaplar umarım severek okunsun,, umuyorum herkes sağlıkla , esenlikle  ve kitaplarla kalsın.
Sevgiyle...

N







 

6 yorum:

  1. okunmasa da olur yaniii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      öyle demese miydik deepçim ya , :D vallahi iyi toparladılar beni aslında bu türler... bazen ihtiyaçtan okunabilirler :D

      Sil
  2. bu tür ben de arada okusam ne olur yani:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maviye iz süren,
      bazı zamanlar öyle türler okuyorum ki bunlar fındık fıstık yanlarında ama bana iyi geliyorlar hele de bazı zamanlar, nitelikli bir okur olmayışım da açıkçası kaidesizliğimin bahanesi :D Her okura göre değiller ama orası kesin, sana hitap etmemeleri de oldukça muhtemel, nitelikli okurun hali başka kuzum ya , :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. she is the man,
      merak duygusu oluşturduğu yerler yok değilse de, eeee:)

      Sil