1 Haziran 2021 Salı

MAYIS 2021 ÖZET

 


Bu ay bir gerçek yaşam (Real Life) ayı oldu benim için denebilir.  Tamamen tesadüfen okuduğum kitaplar, izlediğim dizi/filmler hep gerçek hayat hikayeleri çıktı. Severim de işin hoş yanı ve fakat bazıları çok reel gelmedi  yine de çok koşturmacalı bir ay olduğundan okuma ve izleme bakımından verimli geçti demek doğru olur bence. Geçen ay bazılarınız hatırlayabilir, hatırlamaya da bilir sorun yok :D, taşınabilirim gibi bir şeyler demiştim. Taşındık, ama eski taşınmalarımız gibi olmadı bu seferki taşınma, taşınma işinde boyut atladık resmen :)  şöyle ki, aldık valizleri çıktık yola. 

Efendim bir ücra kasaba, bir uzak şehirdir bize Ankara. Uzakları yakın ettik, şimdiki mekan Etlik :( (tamam iğrençti kabul ) 
Not: Ankara doğru, Etlik kısmı yanlış bilgidir :D

Uzakları yakın ettiysek te henüz tam anlamıyla yerleşemedik , ama başımızın üzerine bir dam bulabildik. Bu damın alt kısmının temizliğe ihtiyacı olduğu gerçekliği okuduğum gerçek hayatlara bakışımı, tavrımı ve tarzımı değiştirdi. Kendi yazacağım reel kitabıma: yer silmenin pratik yönleri, nasıl hijyenik mutfak dolabı elde edilirin kullanım klavuzu şeklinde başlayabilirim .

Ay ne yazdım arkadaş, neyse bakalım benden bu kadar. Bir süre de bu güzide vilayetimizden sesleneceğiz size gari, kalın sağlıcakla.

 Gelelim Mayıs ayının güzide raporuna :D 

BOOKS OF MAY

Kitapların yorumlarını blogda bulabilirsiniz, kitap yorumundan gayrı bir şey yazmadığımdan çok aramanıza gerek yok son 3 postta bu kitaplar var :D,
 o sebepten buraya tekrar yazmak istemiyorum.









(Oğlum) Kerem'in ödev icabı izlemesi gerekiyormuş, "eşlik etmek istersen beraber izleyebiliriz" dedi ve pek tabii ki yavrumun yanında olabilme fırsatını asla kaçırmayan bir fırsat düşkünü olduğumdan derhal kabul ettim. Üzerine bir de filmi beğenince tadından yenmez oldu canımcımlar.  Kerem'e ödev notunu sormayı unuttum sanırım, yine de benim kadar beğenmedi diye düşünüyorum :D 
(Yeğen) Elifcan'ın "izle bak valla çok romantik  ve de acayip kısa "
demesi üzerine izlendi ve fakat ben, eskiden bir Kore aşığı olan ben, neredeyse her gününün 23 saatini Kore dizileri izleyerek geçiren ben mutlu olamadım bu diziden. Oysa hikaye iyi, gerçekliği mevcut, reel hayat hikayeleri de severdim. Yine de erkek kahramandaki o yapay duruşu sevmedim.  Bu kadar kusursuzluk sanırım bana göre değil.  Saç telin de mi oynamıyor rüzgarda, hiç mi ıslanmadın mübarek yağmurda diyesim, evladım Yaradan'ın en boş zamanına mı denk geldin diye sitem edesim var. Eğer sen insan isen biz ne olalım ay balam, 
ciğer parem, 
 Lee Jong-suk 'um.


Yine ve kısa bir bl serisi, gerçekliği de varmış.  Kafamda deli sorular ile bitirdim, kim bu gerçek kişiler acep 🤔
James te keşke en azından bir yerden sonra o omuzları gevşetip oynasaydı, valla o kasıldı ben kasıldım :D

Kasıla, yorula geçen çok koşturmacalı, pek yenilik dolu bir ay oldu Mayıs. İnstagram'a geri dönmek istiyorum ama orasının yapaylığı çok yoruyor beni ve fakat son yıllardaki atalet halimden bir türlü çıkamayışıma bir nebze iyi gelebilir, bir iki popüler kültür şeysi görmek fena mı olur ?

Hepinize Haziran için bol kitaplı, çok izlemeli ve en sağlıklı geçecek bir ay dilerim, kitap yorumlarında görüşmek dileğiyle :D








36 yorum:

  1. Taşınma zor iş. İstanbul'da otururken (serde öğrencilik de var) epey bir taşındım. Bu evden taşınmayı düşünemiyorum bile. Öyle kök saldık ki içinden çıkamayız sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. adadenizi,
      aslında yerleşik düzene geçmek oldukça iyi, biz ne yazık ki göçebe hayatı bitiremedik henüz :(

      Sil
  2. Başkent şans ve uğur getirsin inşallah. Onca aktivitenin, taşınmanın arasına kitaplar, filmler sığdığına göre Mayıs'a çok da haksızlık etmeyelim :)) Mutlu,huzurlu, üretken bir haziran ayı diliyorum :))

    YanıtlaSil
  3. Yeni ev, yeni enerji demek sağlıkla oturun:)
    Okuma ve izleme konusunda dolu dolu geçmiş, değerli önerilerin için teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maviye iz süren,
      ben teşekkür ederim, yeni enerji mi hadi inş :D

      Sil
  4. Hayırlı olsun. Uğur getirsin yeni eviniz, yeni hayatınız. Bu kadar uğraşın içinde yine de verimli bir ay olmuş. Tebrik ederim. Yeni hayatınızda mutluluklar :))

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı olsun yeni ev, yeni şehir, yeni hayat:-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SzgnBsl,
      yeni hayat olabilir mi bilemedim şimdi, ama yeni kısmı bile yorucu hale gelmeye başladı artık...

      Sil
  6. Ooo demek Ankaralı oldun ne güzel, bi ara bi kahve içeriz artık. Biz de üç ay önce Etlik'ten Çankaya ya taşındık. Seviyorum ben taşınmayı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burcu Odacı,
      tebdil-i mekanda ferahlık vardır derler, bir de yorgunluk :D

      Sil
  7. Trakya'da buluşamadık ama belki Ankara'da buluşuruz:) Hayırlı olsun. Bize de bir taşınma göründü, gözümde büyüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N.Narda,
      Ankarada mısın? Ciddili hem de :) ooo supermiş, kolay gelsin ya taşınmak zor zanaat :(

      Sil
  8. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz

    YanıtlaSil
  9. Yeni şehrinizde, yeni yuvanızda yaşamınız mutluluk, huzur, sağlıkla geçsin:) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klio'nun Şarkısı,
      çok teşekkür ederim:) sevgiler karşılıklı...

      Sil
  10. Hymn of death üzerine ben de aynı tavsiyeyi aldım ama uzak duruyorum yazdığınız sebeplerden ötürü :)) Hayırlı olsun yeni eviniz, yeni şehriniz. Umarım güzel bir Haziran ayı olur ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beş Seneden Devrialem,
      teşekkür ederim, öyle olmasını umut etmek tek yolu :D

      Sil
  11. Hayırlı olsun yeni eviniz yeni şehriniz. Siz de yenilenip harika bir başlangıç yapın :)

    YanıtlaSil
  12. hymn of death deki erkek oyuncu en sevdiğim :) şifacı aklımda :) ankaraa çok severim :) etlik de güzel aslında :) ankaranın dikmeniii hehe :) ankaralı turgut, sincanlı yasemin oleeey :) ankaranın kültür sanatı her yerden iyidir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone,
      Şifacı'da çok iyiydi ya :D ahaha Dikmen deme de me :D biz de Ankara'dayız diyoruz ama kültür ve sanatı kadar kendisi de bir miktar uzakça :D

      Sil
  13. Taşınmak çok zor, kolaylıklar dilerim:)) Hayırlı, uğurlu olsun, güle güle oturun yeni evinizde:)))

    YanıtlaSil
  14. Eylem'cim hayırlı olsun güle güle oturun:) yazını gülümseyerek okudum, keyfinin yerinde olmasına çok sevindim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren,
      vallahi keyfim yerinde mi yoksa çok iyi keyfim yerinde taklidi mi yapıyorum son zamanlarda ben de çözemedim :D sevgiler karşılıklı :D teşekkür ederim.

      Sil
  15. Ankara'ya sadece bir kere o da 2009 yılında gitmiştim ama severim Ankara'yı. Üniversiteyi orada okuma hayalim vardı ama olmadı. Hep içimde kalmıştır. umarım orada çok mutlu olursunuz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şule uzundere,
      aslında beni mutlu edecek olan şehir değil fakat Oğlum'la aynı şehirde olmak mutluluk sebebimdir:)

      Sil
  16. Ankara'ya hoşgeldiniiz! Yeni eviniz, şehriniz hayırlı olsun, inşallah çok mutlu , huzurlu anılar biriktirirsiniz burada da. Yorumlarınız çok güzel olmuş özellikle Hymn Of Death' i çok samimi bir şekilde yorumlamışsınız, okurken eğlendim, güldüm. Emeğinize, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sude,
      hoş bulduk, teşekkür ederim yorumunuz ile keyif kattınız, sevgiyle...

      Sil
  17. Uzun bir ara verip nihayet bloğuma döndüm. Eski blog arkadaşlarımı ziyarete kitapeylemi'nden başlayayım dedim. Ne güzel hiç gitmemiş iç ara vermemiş. Sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstün Zekalılar,
      aaa hoş geldiniz, teşekkür ederim, aslında gittim gittim geldim ben de ya neyse :D sevgiyle...

      Sil
  18. Ben de valizimi alıp 4 -5 aylığına uzaklaşmak istiyorum da o valizi kim hazırlayacak 🤭 eskiden 23 saat değil de 22 bucuk saat kore dizi/filmi izleyen biri olarak ben de sevemiyorum. Hatta hiç filim izleyemiyorum, ne yapsak bu cabuk sıkılmalarımı 😊 yeni mekanınız hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acemi Blogger,
      ahaha evet valiz kısmı sıkıntılı gerçekten bir de dönüşte boşaltması daha da büyük problem :D teşekkür ederiz umarım yeni coğrafyanın kaderimize etkisi bir tık daha umut vaadeder, çabuk sıkılmanın yanında konsantrasyon sorunu bu sanki, hep bir şey var aklımda benim, saçma salak bile olsa o an oradan kopup filme diziye kitaba odaklanamıyorum oysa eskiden okurken ya da izlerken kopardım andan. Neyse sağlıkla kalınız.

      Sil