7 Haziran 2018 Perşembe

İNSANIN KÖKENİ - RICHARD LEAKEY

Çeviri :Sinem GÜL 
167 Sayfa

"Yeryüzündeki yaşam tarihinde üç önemli devrim görürüz. Bunlardan ilki, yaklaşık 3.5 milyar yıldan önceki bir dönemde yaşamın ortaya çıkmasıdır. Mikroorganizmalar şeklindeki yaşam, önceden yalnızca kimya ve fiziğin işlediği bir dünyada önemli bir güç oldu . İkinci devrim , yaklaşık yarım milyar yıl önce çok hücreli organizmaların ortaya çıkmasıydı. Son 2.5 milyon yıl içindeki bir süreçte insan bilincinin ortaya çıkması da üçüncü olaydır ."

Kitabı "sanırım" geçen yıl Su hediye etmişti. Kendisine teşekkür ediyor ve bloguna bakmak isteyenleriniz olur diye SU'NUN HARİKLAR DİYARI na bir yol açıyorum.

Kitap adından da anlaşılacağı gibi insanın kökeni üzerine , yazarımız da bu alanda ünlü bir ailenin ,  antropoloji  uzmanı olan oğlu .

Her ne kadar son zamanlarda Dünya Tarihi üzerine okumalar yapmaya çalışsam da antropoloji üzerine yapılan çalışmaları es geçtiğimi fark ettirdi bu kitap bana .

Henüz kesinleşmiş ya da kanıtlanmış bir teori olmasa da , bugüne kadar yapılmış çalışmalar , bulunmuş örnekler ve tabii ki evrim üzerine yeni teoriler ile  sayfa sayısı az olsa da bilgi olarak fazlaca donanımlı bir kitap .

Hiç düşünmeden "okuyun" diyorum.


8 yorum:

  1. Benim de okunacaklar rakım da Su'dan hediye gelen kitaplar var. Senden de var. Güzel insanlar iyi ki var. Kadir gecen mübarek olsun .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MehtapveKitap ,
      ne kadar güzeliz ya :DSenin de canımcım , duaların kabul olsun :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. sunun harikalar diyarı ,
      çok teşekkür ederim güzelim :)

      Sil
  3. oo süper bakayım ben de merak ettim:)

    YanıtlaSil
  4. Yaz okumaligi degil sanirim. Kisin bakarim 😂

    YanıtlaSil