27 Mart 2018 Salı

ÇOCUKLAR SANA EMANET- SİNEMADA BU HAFTA


Geçen hafta ilgimizi çeken bir film olmayınca , cuma da bu filmin vizyona gireceğini öğrenince sırf bu film için herhangi bir filme girmek yerine geçen haftayı pas geçmek zorunda kaldık.

Neden bu kadar izlemek istedik bu filmi kısmında ilk sırayı Çağan Irmak adı alır . Zira kendisini hem senarist hem de yönetmen koltuğunda görüyoruz filmde, eskiden yaptığı işlerin verdiği keyfi biliyor ve hiç tereddüt etmeden oturuyoruz koltuklarımıza. 

2. önemli isim Engin Akyürek , bence son dönemin en karakteristik oyuncularından biri kendisi , sevdiğim renklere sahip olmasa bile beğeniyor ve yakıştırıyorum ekrana /perdeye kendisini.

Şerif Sezer için laf etmek benim haddime değil nitekim müthiş biri, bence tam anlamıyla kült bir isim sinema için , harika ötesi... 

Bu kadar tanıtımdan sonra gelelim filmi nasıl bulduğumuza , bir kere gerilim/dram diye etiketlenmiş olsa da film ilk yarıda bir miktar korkuya da yer vermiş ve benim beklentimin aksine 2. kısımda korkudan ziyade drama dönüşmüştür.

Bizim ülkemizde malumunuz olduğu üzere , gerilim de olsa korku da hep aynı unsurları içerir filmler .

Çağan Irmak bunun bir tık üzerine çıkarak fantastik/mitolojik bir hava da katmış ve bunu da bazı sosyolojik temaslarda bulunarak ve ülkemizin sorunlarından birine yer vererek tamamlamış filmi.

Bir kere her koşulda sevmek için gittim filme , istediği kadar korkutsun izlenecek ve sevilecekti.

Şurasında şu da mı olsaydı, mevzuyu bu kadar erken açıklamasaydı mı gibi yorumlar yapmış olsam da, memnun kalarak veda ettim filme .

Bir de not , Hilal Altınbilek çok hoş bir kadınmış , kendisini ilk kez fark ediyorum bir beyaz perde yapımında , sanırım bundan sonra onun ismini gördüğüm filmlerden de beklentilerim olacak . Yolu açık olsun.

Merak edenler için FRAGMAN ı aşağıda :D

20 yorum:

  1. Engin Akyürek'i ben de Fatmagül'ün Suçu Ne?'den tanıyorum. Orada sempatik gelmişti. Sonunun mutlu bitmesine de sevinmiştim. Bunu izlemedim Eylem'ciğim, sinemadan beğenerek mutlu çıkmana sevindim.:) Emeğine sağlık.:)

    YanıtlaSil
  2. Engin Akyürek'i çok severim. Taa yıllar önce Türkiye'nin Yıldızları yarışmasında takip eder, onu desteklerdim. Yarışmada birinci olunca çok sevinmiştim. Genellikle kaliteli yapımlarda yer alıyor. Şansı bol olsun ki biz de onu zevkle izlemeye devam edebilelim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şule uzundere,
      ben bir tel yarışmasını izlemedim herhalde :D bence de :D

      Sil
  3. Geçende bende tevafuken gördüm fragmanını,bir merak uyandırsa da izleme isteği oluşmadı.Sen çok hevesendirici konuşmuş ve çok güzel özetlemişsin ama:) Neyse ben yine de izlemem herhalde.Zira son bir haftadır psikopata bağlamış gibi arka arkaya ara vermeden Kickboxer 2 izliyorum,film bittikçe başa sarıp yine izliyorum.:)) Bu deli kafa ne anlasın Çağan Irmak,deniz,şelale :p Ama Şerif Sezer'i pek bir beğenirim.:)
    Sence manyaklık seviyem kaçtır ?? :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sunun harikalar diyarı ,
      hadi ya ciddi misin , ben de izleyeyim o halde bir kere , manyaklarda inecek varsa :D anladın sen beni ;)

      Sil
    2. Seni seviyorum manyak kardeş :))

      Sil
    3. sunun harikalar diyarı ,
      eyvallah kardeşim :D

      Sil
  4. Fragmanını görmüştüm. Tamda senin yazın üstüne geldi. Bakalım...

    YanıtlaSil
  5. Çağan Irmak'ı ben de çok seviyorum, onun filmlerine direk izlenir gözüyle bakıyorum zaten, buna da bakarım Eylem'cim, sağ ol:)

    YanıtlaSil
  6. Çağan Irmak deyince izlenir gibi geliyor :) Sinemada gitmem ihtimal ama tv de bakarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan ,
      zaten an çok 2-3 haftaya nete düşer :D

      Sil
  7. Çok arada kaldım bu filmi izleyip izlememek konusunda. Çağan Irmak'ın işlerini seviyorum aslında ama "korku" deyince bilemedim. Halâ kararsızım, ne yapsam?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sezer eser peker,
      aslında ben de korku filmleri izleyemiyorum ama bunda ilk yarı biraz tırstım kabul ama çok ta korkmadım diyebilirim :D

      Sil