2 Mart 2015 Pazartesi

19-KAYIP SİCİL: ERDOĞAN'IN ÇALINAN DOSYASI- SONER YALÇIN

1. Basım 2014
2. Basım 2014
401 Sayfa


Kitabın adından da çok net anlayacağınız üzere , yazılan dönemin Başbakan'ı , şimdinin Cumhurbaşkan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın sicilini işlemiş konu olarak  Soner Yalçın .

Hem de "nereden nereye" dedirtecek kadar detaylı araştırmalar.

Mesela soy ağacından başlamış kitaba . Sonra eğitim hayatına el atmış:

"Çok çalışkan bir öğrenci değildi.
Kur'an-ı Kerim 'den ancak bütünlemede geçebildi.
Arapçası zayıftı; tek ders sınavından 5 alabildi.
Tefsir 6...Hadis 7...Fıkıh 7...
Din derslerinin zayıflığına karşın Milli Savunma dersi 8'di.
En iyi dersi beden eğitimiydi, 10'du; futbolcuydu çünkü."

Ortaöğretim kısmından sonra üniversite hayatı hakkında da okuyucuyu bilgilendirmiş Yalçın;

"Erdoğan , Başbakanlık resmi internet sitesine göre ;
Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi mezunu.
AKP'nin resmi internet sitesi ve Erdoğan'ın kişisel sitesi de aynı bilgiyi veriyor;
Marmara Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi.
İyi de...
Marmara Üniversitesinin ne geçmişte ne de bugün böyle bir bölümü yok!
Erdoğan'ın , TBMM'de yazan biyografisinde ise mezun olduğu okul ;,
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi .

Başbakanlık ve AKP'nin resmi sitesine göre Erdoğan 1981 mezunu,

oysa 1981'de "Marmara Üniversitesi" diye bir üniversite yok!"

Şeklinde beyanatlarından sonra Yalçın;

"Hayatlarında hep bir abartı var...
Ve biz düzeltmek için kitap yazıyoruz! "

 açıklamasıyla bu kitabı can sıkıntısından yazmadığını anlatmaya çalışıyor.

Ardından Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı dönemine de değinip ,
İGDAŞ,
KİPTAŞ,
BİT,
İETT,
İSKİ, 
METRO 
gibi  büyük harfler ve kısaltmalardan ibaret zannettiğimiz bazı kısaltmaların ne anlama geldiğini hala anlamamış bazılarına detaylıca anlatmış.

Ardından eşi ve çocukları hakkında da bizleri bilgilendirmeyi uygun görmüş:

"Mayıs 1998'de İstanbul Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi'nde saat 11.45 sularında 34 ABR 93 plakalı Opel marka otomobil , kırmızı ışıkta geçince, peşine siren sesleri çalarak polisler takıldı.Otomobil kaçarken yaya geçidine 5 metre kala 64 yaşındaki Türk Sanat Müziği İstanbul Radyosu sanatçısı Sevim Tanürek'e çarptı; 30 metre sürükledi.
Sanatçı Tanürek ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı, 6 gün sonra öldü.Ogün o saatte direksiyonda bulunan kişiyse, Bilgi Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Ahmet Burak Erdoğan'dı."

"Bilal Erdoğan ; Kartal İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra türban sorunu olmamasına rağmen ABD'ye gitti; 2003'te Boston'daki Harward Üniversitesinde kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. Birikimi var!"

Ardından şimdi Cumhurbaşkanı olan dönemin Başbakanının adli kayıtlarından örnekler vermiş Yalçın;

"14 Ocak 2000
Erdoğan Avusturalya'nın Melbourne şehrinde yayın yapan SBS radyosuna verdiği mülakatta kendisini, hapse girmesi nedeniyle Abdullah Öcalan ile karşılaştıran bir kişiye" Sayın Öcalan şu an , düşüncelerinin değil almış olduğu kellelerin hesabını veriyor.Bense düşüncelerimden dolayı 4 ay hapis yattım, aramızdaki fark çok büyük." şeklinde cevap verdi.
Şehitlerden 'kelle ' diye söz etmesi ve Öcalan'a 'sayın' demesi nedeniyle büyük eleştiriler yapıldı.Şehir Anaları Derneği tarafından aleyhinde sembolik bir manevi tazminat davası açıldı.Davacıların avukatlığını Kemal Kerinçsiz'in yaptığı davada İStanbul Kartal 2. Sulh Hukuk Mahkemesi 12 Aralık 2007 tarihinde Erdoğan'ın 3 kuruş tazminat ödemesine karar verdi.
Hakim, kararında şehitlere 'kelle' ve yasadışı silahlı örgüt liderine 'sayın' denmesinin dil sürçmesi olamayacağına hükmetti."

 Ve özel olarak yazdığı bunlar gibi bir sürü ayrıntıdan sonra 2002-2013 yılları arasında Türkiye 'den bazı istatistikler vermiş;

"Türkiye'de Dış Borç:
2002'de 129.592 milyar $
2013'te 388.243 milyara$

Kişi başına düşen borç 
2002'de 1.963 $
2013'te 5.105 $

Cari açık;
2013 'te 83 milyar $

Türkiye'de  toplam kredi borcu;
2002'de 6.308 milyon
2013'te 333.661 milyon

1980'de nüfus 50 milyon , sendikalı işçi sayısı 2.5 milyon,
2013'te nüfus 75 milyon, sendikalı işçi sayısı 680 bin.

Türkiye ortalama eğitim süresiyle 187 ülke arasında 127.

Türkiye'de 15 yaş üstü kadınların %12'si okuma yazma bilmiyor. Üniversite mezunu %9.

Kendinden en az 31 yaş büyük erkeklerle evlenen yaşları 16-19 arasındaki kızların sayısı ;
7 Milyon 163 Bin 931.

Türkiye 'de 15 yaş altı gelinlerin resmi sayısı ;
181 Bin 36.

2002 -2010 yılları arasında fuhuş suçları %220,
Irza geçme ve çocuklara cinsel taciz suçları %125 arttı."


Benim size yazdıklarım kitabın barındırdıklarının ufacık bir parçası , bu kitaptan bana kalansa 15' e yakın kitap okumam gerektiği, zira içinde verilen kitap isimlerini not ettim ve umuyorum onları okuma şansım da olacak .  




20 yorum:

  1. Yakın zamanda ben de okuyuk tanıtmıştım. Satır aralarında gizlenen ya da gerçek dışı uydurmalar kadar gerçeği farkedemeden geçip giden ne kadar ayrıntı var değil mi? Herkesin okumasını önereceğim bir kitaptır. Bilgi sahibi olmalı ki fikir sahibi olalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben aslında kitabın yorumunu girmeden şöyle bir nette bakıyorum , kimler okumuş diye ama , dikkatimden kaçırmışım sizin okuduğunuzu ...çok doğru şey bilgi sahibi olmalı insan , ne ki çok şey bilen insan aslında pek bir şey bilemediğini de bilir...

      Sil
  2. Bu kitabı aylar önce almıştım, ama sinir olmamak için okumuyorum. Zira şurada okuduklarım bile tüylerimi diken diken etmeye yetti :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @burcuuuuk aslında bunların pek çoğunu biliyoruz ama bu kadar bir arada görünce daha bir şok oluyor insan...

      Sil
  3. Naçizane bu yazdığınız bilgileri şöyle bir araştırdım da çünkü yazanlar korkutucu. Burda 1981 de Marmara üniversitesinin bulunmadığı söyleniyor. Ancak üniversitenin sitesinde 1883 de kurulduğu ilk mezunlarını 1887 de verdiği yazıyor. Adı 1982 yılında Marmara Üniversitesi olmuş. Ancak üniversite aynı üniversite bana kalırsa yazarın anlatım tarzında bir sıkıntı var diğer konuları araştırmadım bu çok ilginç geldi de. Bana çok direk inanılır bir kitap gibi gelmedi araştırmakta yarar var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @tuuba krky 1982 'de Marmara Üniversitesi adını almış ise üniversitenin daha önceki ismi yazılabilirdi değil mi bu bilginin verildiği sitelerde , ayrıca bölüm isimlerinde olan çelişkileri de göz ardı edemezsiniz. Bir de ben burada her satırı yazmadım açıkçası, kitabı okuyup , araştırıp kendiniz karar vermeniz en doğrusu olur zannımca...

      Sil
    2. Anladım tabiki öyle ben yapılan doğru hata yok demiyorum. Tabiki ortada bir hata var bana yazar iyi gelmedi anlatmak istediğim oydu ya da dediğiniz gibi sadece alıntı olduğu için ben bu kadarlık kısmı ile doğru bir yorumda bulunamadım. Hani yazmışya 1982 de öyle bir üniversite yoktu. Onun yerine 1982 de Marmara Üniversitesinin adı bu değildi diyebilirdi anlatabildim mi bilmiyorum ama. Okuyucuya yanlış bilgi vermesin diye. Çünkü bunlar gerçek bilgiler olduğu için en doğrusunu bilmek hakkımız. Hani bu satırı okuyan ha Marmara Üniversitesi yokmuş diye öğrenir araştırmazsa anlatabildim mi yaa:)

      Sil
    3. @tuuba krky Ben de sizin anlatmak istediğinizi anladım lakin bazı şeyleri doğru okumak ve anlamak lazım diye düşünüyorum , zira alıntıda Marmara Üniversitesi yoktu yazmıyor , Marmara Üniversitesi diye bir üniversite yok diyor, buradaki "diye" bu isimle anılan gibi de algılanabilir. Ve tabii ki bundan sonra Marmara üniversitesi hakkında öncesi ve sonrası olarak çok ayrıntılı açıklamalar var kitapta.Tabii ki yazarı sevmeyebilirsiniz, yazdıkları hoşunuza gitmeyebilir , ne ki okumadan araştırmadan karar vermemek lazım diye düşünenlerdenim. Dediğim gibi benim burada alıntıladıklarım sadece bir kaç satır ve özellikle dikkat çekici satırlar...Oysa kitap 400 sayfa, o sebepten bu satırlara bakıp kitap hakkında hüküm vermek çok ta doğru olmayabilir.

      Sil
    4. Ben de hemen dikkatimi çekip araştırdığım için böyle bir yorumda bulunmuştum. Ama okuyup, geri kalanını değerlendirip, öyle karar vermeliyim sanırım yazar hakkında.

      Sil
    5. @tuuba krky benim de kanaatim o yönde , umuyorum ki kitabı okuduktan sonra yine buraya mesaj yazarak fikirlerinizi benimle paylaşırsınız.....

      Sil
  4. farklı bir okuma olurdu benim için :D gözüme çarparsa alıp okuyayım

    YanıtlaSil
  5. Bende iokumak istiyorum. Elimdekileri bitireyim... Ellerine kollarına sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. ayy hiç okuyamadığım tür :)

    YanıtlaSil
  7. Bende okumak istiyorum...ayrıca bloğunuzu takibime aldım bende beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. @sibel özmen ,
      inş fırsat bulursun okumak için , gelirim...

      Sil