17 Ocak 2015 Cumartesi

6-YILDIZ ÇARPMASI- MARK SCHREIBER

Çeviri: Cemre AKKARTAL
270 Sayfa 

"Yasal olan  olmayan hiçbir uyuşturucu , hayatın ağzına sıçmada aşkla kadar güçlü değildir."

Yıldız Çarpması, bir young adult kitabı.Dövme sildirmek için gidilen muayenehanede karşılaşan iki ergenin aşkları ve yaşlarından çok yaşadıklarıyla başa çıkmaya çalışmaları anlatılıyor.

Aşktan ziyade yaşadıkları muazzam olaylar var .

Okuması keyifli olduğu kadar gençleri anlamaya çalışan benim gibi hala genç olduğunu zannedenleri düşünmeye iten bir kitap.

Ben bir ergen annesi olarak genç nesli anlamaya ve hızla değişen bu kuşak farkını yumuşak geçişlere çevirmeye çalıştığımdan , ilgiyle okudum kitabı.

En çok ilgimi çeken ise daha özgür yaşayan ülkelerdeki gençler ile ne yazık ki oldukça sınırlı yaşamak zorunda kalan kendi ülkemin gençlerini kıyaslamak .

Bu kitapta bu kıyas oldukça belirgin şekilde yapılabiliyor.

Ve tabii aynı oranda ilginç geliyor.


16 yorum:

  1. Kitaplarda ki gençler o kadar akıllı ve kendinden emin oluyorlar ki, kendi ergenliğimi düşünüyorum da ben epey safmışım :)) Sanırım okurken keyif almamın sebebi bu :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki de , haklısın muhakkak, kendimi içinse saf kelimesi yetersiz bildiğin alık kıvamındaymışım . Bir de ben henüz ergenliğe giremedim, şartlar zamanında girmeye izin vermedi, , şimdikilerin bu ergen muhabbetine belki de bu sebepten hasretim...:D

      Sil
  2. ilginç bir kitaba benziyor... ah gençleri anlamak, daha bu yaşta bana çoook zor görünüyor, kafelerde falan duyduğum ergen konuşmaları dudağımı uçuklatıyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. enteresan varlıklar , şimdinin ergenleri, gerçi ben kafelerine falan takılma şansına sahip değilim ama , ergen annesi olmakla, ucundan kenarından bilgi sahibiyim muhabbetlerin:D

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. kesin deep, senin seveceğini düşünüyorum , :D

      Sil
  4. genç değil miyiz daha yaaaa!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç? , seni bilmem de benim yolun yarısına çok az kaldı :D

      Sil
    2. aldım sağolasın , bundan sonra gelen her mim sana paslanacak haberin de olsun :D

      Sil
    3. benim de az kaldı canım:) 82liyim bende:) ama dediğin gibi günümüz ergenlerini anlamak hayli zor! ben de hiç ergenlik yaşamadığımdan, ergenlik triplerine giremediğimden anlayamıyorum belki de...neyse canım genciz biz daha, tartışma bitmiştir:)
      :) sen iste yaparım ben:)


      Sil
    4. akran birinden genciz lafı da ayrı güzel geliyor :D evet ergenleri anlamak zor ama ya , o kadar hızlı değişiyorlar ki, gerçi benim velet te henüz çokça değil o atarlar ama arada olmuyor değil :D Bir de başka ülkelerde daha farklı oluyor bu ergenlik ya, bayılıyorum o özgür hallerine ve ailelerinin tepkilerine , bazen gerçekten ufak çaplı baygınlıklar geçiresim geliyor o ayrı tabii :D

      Sil
    5. rahat olmak güzel şey yaaa!:) keşke olabilsem!:) benim zuzular daha şimdiden atarlanıyo, 4,5 yaşındaki kızımda ayrı havalar, oğlan daha konuşamıyo zati "ııııııııhhhhh ııııııhhhh" diye triplere giriyo! zaman zaman bizimkiler dizisindeki halil pazarlamaya bağlayasım geliyo yeminle:) Şöööle "kırarım boynuzunuzu" diye ortalığı çınlatsam diyorum:) sonra modern ebeveynlik kuramlarına yönelik kitaplar okumuş biri olarak sukunetimi koruyorum ama ergenlikte naaparım bilinmez:)

      Sil
    6. ergenlikte onlar çınlatıyor ortalığı canım , o zaman pusma sırası zaten bize geliyor , hiç gitmemiş gibi, ama iki tane belki de daha zordur , zira ben 2.'ye bir türlü kavuşamadım :D

      Sil
  5. Dex kapaklarından dolayı küs olduğum bir yayınevi , hep incecik kapaklı oluyor, uçları bükülüp , beni depresyona sokuyor ama merak ettim şimdi :)

    YanıtlaSil