18 Ekim 2014 Cumartesi

101-TEĞMENİN AŞKI- MEHMET KORKMAZ

 1. Basım 2014
149  Sayfa


"Devlet bunca ödeneği ayırıp , tonlarca para sayarak askerine göndermek için aldığı malzemelerin bu çocuklara ulaşmadığının farkında mıydı?"


**************

Çok uzun zamandır düşündüğüm bir şeydi ,  Türkiye'nin bu çok yakın tarihine ilişkin kitap yazılması.

Demek istediğim, bilimsel ya da tarih içerikli kitaplar değil de daha çok orada yaşanan durumları , olayları ya da insanları konu alan romanlar.

Hani o çok sevdiğimiz klasikler var ya, yerli ya da yabancı ,işte onları andırsındı mesela .

İşte bu okuduğum,  benim istediğim türde kitaba örnek olabilecek bir şey olmuş.

Keşke daha da detaylı , ayrıntısı bol olsaydı.

Tadı damağımda kaldı.

Hele de sonunun , beni ters köşe yapması ayrıca daha da beğenmeme sebep oldu.

Yerli yazarlarımızdan , daha fazla yakın tarihli kitaplar istiyorum.

Not: syf.  75'te 4. paragrafta verilen ayrıntı, 6. paragrafın sondan 2. cümlesindeki ifadeyle zıt.


DİKKAT

Not kısmına yazdığım ve zıt ifade olarak tanımladığım ayrıntı,zıt değilmiş , değerli yazarımız mail atarak beni bilgilendirmiş. Mesajını geç gördüğümden, bu ayrıntıyı zıt olarak yanlış algılamamdan ve  blogumda yapmış olduğum paylaşımdan ötürü kendisinden özür dilerim.Mesajını burada aynen yayınlıyorum. Ayrıca sizlerin de yanlış anlamasına neden oldu isem ayrıca özür dilerim , saygılar.

Merhaba,
Ben Mehmet Korkmaz. "Teğmenin Aşkı" adlı kitabın yazarı.
Bir yazar için kitabının okunması kadar mutluluk verici bir başka eylem yoktur zannedersem.
Bu nedenledir ki bir okur olarak kitabımı okumuş olmanız ve beğenilerinizi belirtmeniz büyük bir mutluluk vermiştir bana.
Ancak özellikle edebiyata bu kadar gönül vermiş, blog oluşturmuş ve insanların daha çok okuması için çaba sarf etmiş ve halen de bu anlamda mücadele eden bir kişi olarak kitabımı almanız, okumanız ve oluşturduğunuz okuma şenliğinin bir parçası yapmanız bende gururu okşanmış bir sevincin oluşmasına neden olmuştur.
Çok dikkatli bir okur olduğunuza eminim. Çok dikkat etmiş olmama rağmen kitapta gözden kaçırmış olduğum hataların var olabileceğini de tahmin edebiliyorum. 
Söylemiş olduğunuz "78. sayfada 4. paragrafta verilen ayrıntı ansal eylemin birinci hareketidir ve "doktor" kod adlı karakter tarafından dikkat çekmek için yapılmıştır. 6. paragrafın sondan 2. cümlesindeki eylem ise daha çok grubu korkutmak için teröristlerden biri tarafından yapılmış başka bir eylemdir." Yani kurgusal bir hata yoktur. Ya da en azından benim anlatmak istediğim kadarıyla yoktur.
Şunu da belirtmek isterim ki bu kadar dikkatli okurlar "değerinin karşılığı olmayan 300 binlik satışların" gırla gittiği bir dönemde edebiyatın kalitesini ayakta tutmak için vazgeçilmez olgulardır.

Sevgi ve saygılarımla...



4.


21 yorum:

  1. çok dikkatli bir okuyucusun :) ve güz okuma şenliğinde hızla ilerliyorsun sanırım :) ilk ayın raporunu ne zaman giriyorduk ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değil mi :D ilk ayın raporu:Ekim'in 23'ünde,2.si Kasım'ın 23'ünde ve 3. sü Aralık'ın 19'unda

      Sil
    2. iyi daha 4 gün var :) ben bu ay yine sarsakladım sanırım :p

      Sil
    3. sağlık olsun ki, olur öyle :D zaten mazeretin var senin, anatomiksin sen :D

      Sil
  2. Ay hafızaya baaaak.Nasıl da hatırlamış onuuu. :) Eline sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok ya hafızamla alakalı değil , not alıyorum :D sağolasın..:)

      Sil
  3. Mehmet Eroğlu'nun bu ay bir kitabı çıktı ''9,75 santimetrekare'' sanırım o sizin istediğiniz gibi yakın dönemi anlatan bir roman (ben kısa bir bölümü yayınevinin sitesinden okudum)... ayrıca yine aynı yazarın Fay Kırığı üçlemesi (mehmet, emine, rojin) de yakın dönemi anlatıyor... isterseniz bir bakın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zamanın manzarası kitabını aldım gül hanım, diğer kitaplarına bakarken fay kırığı üçlemesi benim de dikkatimi çekmişti. yalnız ben agora yayınlarından aldım fiyat ne kadar fark ediyor öyle yahu!

      Sil
    2. Kitap Eylemi'nin aksine ben yakın tarihi pek sevmiyorum, biraz zaman geçmesi gerek. o yüzden Fay Kırığı'nı bekletiyorum... Zamanın Manzarasını ise ben yeni kitap sanmıştım yazardan hiç okumayınca :) ve o kitapta da yakın tarih var ama çok az, şöyle değinip geçiyor fırça darbesi gibi... yayınevine göre fiyat farkı olduğunu bilmiyordum ucuz olanı almakta fayda var, yerli kitap olduğu için çeviri vs. endişesi de yok... ayrıca agora'nın kitap kapağı tam romanı yansıtıyor okuyunca fark edeceksiniz, ben keşke iletişimde kapağı bu şekilde yapsaydı diye düşünmüştüm... neyse çok uzun yazdım :) herkese iyi okumalar

      Sil
    3. Gül Akça, Zamanın Manzarasını sizden görüp not almıştım , üçlemeyi de kaydetmiş bulunmaktayım...

      Sil
    4. kitap sevinci, fark mı varmış arada , iyi oldu bu bak , aldım yine notumu edinirken bakayım da öyle alayım:D

      Sil
    5. hem de öyle böyle değil, biri 4 tl iken diğeri 21 tl idi benim baktığım sitede.. gül hanımın da dediği gibi çeviri derdi olmadığından 4 tl liği aldım ama çok sinir oldum, 4 liraya da koca kitap basılabiliyor yani!

      Sil
    6. kitap sevinci , o kadar yani , o zaman ben de 4 liralıktan istiyorum :Dsayfa sayısında mı bir fark var diye de düşünüyorum şu an...

      Sil
    7. 4 liralık 437, diğeri 423 sayfa. yanlış kitaba mı bakıyorum acaba diye tereddüt ettim başta ben de... aklında bulunsun alacak olursan agora yayınlarına da bi bak..

      Sil
    8. ben de ucuz olanın sayfası az olabilir demiştim ama , şaşırttı bu kitap yahu ciddi olarak , agora tamam bakacağım hepsine bakmadan almak yok :D

      Sil
  4. konusu güzelmiş. yakın tarih konusunda okumayı sevenlerdenim ben de..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel , ortak zevkleri kitaplarda paylaşmak Emine Hanım, bu arada hala çorlu'da mısınız?

      Sil
  5. ilgince benziyor, sayende listem bayaa kabarıyor:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D listeler sanki hep kabarık olmak zorunda :D ilginç , :D

      Sil
  6. alla alla ne ilginç konu evet yakın tarih yazılmalı tabii romanlardaaa :)

    YanıtlaSil