26 Kasım 2012 Pazartesi

TÜYAP KİTAP FUARI

Bu fuarı ne kadar uzun zamandır beklediğimi(yaklaşık 5 aydır) bilmeyen yok herhalde, 5 aydır ne kadar uğraşarak kitap almamayı başardğımı bir Allah, bir de ben biliyorum.Kaç kitapçıdan ellerim boş ayrılmak zorunda kaldığımı , kaç zamandır sabretmeye çalıştığımı (şimdi yok ya nolcak 5 aydan demeyin )...


Sanki hiç bitmeyecek, geçmeyecekmiş gibi gelir ya böyle zamanlar ...

Nihayet fuar geldi , daha geçen haftadan yapılanlar planlar eşimin kuzeni geleceğini söyleyince bir hafta daha ertelendi.

Perşembenin gelişi misali , bloglarda eskisi gibi keyifli olmadığı , fiyatların cazip gelmediğini okuyarak geçti zaman.

Sanki bu yıl bir huzursuzluk geldi içime ...

Ve nihayet Cumartesi günü eşim ve oğlumla koyulduk yollara...

Ve fakat hiiiç umduğum gibi değildi, öncelikle hafta içinin sakinliği içinde geçirmeye alıştığım fuar, izdiham alanı , bir nevi arena platformuna dönmüştü ve her ne kadar bu kadar ilgiyi takdir etsem de bir yayınevinin önünde aldığım kitapların ücretlerini ödemek için 20 dk beklemek resmen sinirlerimi zıplattı, koskoca stantta tek pos vardı ve maalesef ben kimsenin hakkına tecavüz etmemek için, araya kaynaşan kimselerle tartışmamak için tam 20 dk bekledim. Sağlık olsun...


Ee noldu sonra aldığım 10 kitabın üstüne sadece %20 indirim yaptıklarını öğrendim , oysa  daha önceki fuarlarda hep belli sayıdan sonra artarak devam ederdi fiyatlar , bir yayınevinden 30a yakın kitapla birlikte % 50 indirim almışlığım vardır benim ya ve fakat indirimi konuşmaya bile yanaşmayan arkadaşa ama nette çok daha uygun indirimlerle hem de kapıya geliyor bu kitaplar dediğimde maalesef yapabilecekleri bir şey olmadığını öğrendim , güzel kardeşim bari iletirim yetkililere deseydin de gönlümü alsaydın.

Ve sıkıntı ve strese daha fazla dayanamayarak Beyaz Balina yayınlarına geçtik oğlum için, işte fuarda olması gereken yayınevi arkadaşlar, görmek istediğim manzara.


Ne kadar ilgili ekiptekiler , oğluma tek tek kitapları anlatmaya çalışmak için uğraşmaları mı, güler yüzleri mi , neler neler .Bu manzaralarla gelin bana .İndirim bile boş inanın ki kitaplarla uğraşan insanlardan tek beklentim güler yüz ve kitaplar hakkındaki yeterlilik .
Ben kitap okuyan , kitaplarla ilgilenen kişilerin daha saygılı, güler yüzlü ve bilinçli olduklarını , en azından olmaya çalıştıklarını hayal etmek istiyorum, yoksa fuarı sinirle terk etmek istemiyorum.


23 yorum:

  1. Hadi ilk yorum benden gelsin :)
    Ben Samsunda yaşadığımdan ve fuar günleri maalesef bana uymadığından bu fuara hiç katılamıyorum.Buna en çok da bu yıl üzüldüm..Çünkü Ayşe Kulin'in imza günü vardı..Neyse nasip olursa İzmir Tüyap'a gidicem bu yıl :)
    Kitapların çok güzel.Oğlunla beraber keyifle okumanız dileğiyle canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim , fuarlar her zaman keyifli aslında ...

      Sil
  2. Isparta'da okuduğum için hep kaçırıyorum fuarı :(. Seneye inşallah. Ama üzüldüm indirim durumuna. Keyifli okumalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  3. ben geçen sene fuara gidememiştim ama kuzenim bir bavulla dönmüştü ve ucuz olucak diye bende bu sene almak isediğim kitapları senin gibi fuara saklamıştım..tam bir hayal kırıklığı yaşadım fuarda..güzel olan tek yanı heryerde kitap olması dolayısıyla keyifle dolaşıyorsun:)ben hfta içi sabah erkenden gitmiştim boştu öğlen gibi dolmaya başlamıştı öğrenciler okuldan çıkıp gelmeye başladıkça..hafta sonu eminim iğne atsan yere düşmez hele gelmiştir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçen yıllar kesinlikle daha çok indirim vardı, dediğim gibi bütün standları da gezmedim ama çok kalabalıktı gerçekten :)

      Sil
  4. Ne şanslısınız fuara gidebildiğiniz için.Malesef görev yaptığım yerde hiçbir zaman bu tarz fuarlar olmuyor.Aldığınız kitapları güle güle okuyun,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim , umarım ileride bu tarz fuarların yapıldığı yerlerde hizmet verme şansınız olur:)

      Sil
  5. %50 indirim mi? Bugüne kadar hiç bir fuarda öyle bir indirim görmedim, sanırım fuarlara bir tek yazarların imza günleri için gidilir, yoksa dediğiniz gibi internetten daha ucuza kapınıza getiriyorlar..

    YanıtlaSil
  6. yanarım yanarım ayarlayıp buluşamamamıza yanarım valla... neyse bebek sana da iyi okumalar o zaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağlık olsun bebeeem, sen ne zaman istersen gelirim ben:))

      Sil
  7. Anne,oğul ikinize de keyifli okumalar. Ben de fuara gidemeyenlerdenim ve en az Şubat 2013'e kadar kitap almayacak bir garibim:)Bakalım doğum günüme az kaldı 1-2 hediye kitabım olur:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önceden haberimiz olursa , bizim de ufak hediyelerimiz olur:)

      Sil
  8. bu fuardan kimse memnun kalmadi okudugum bloklardan anladigim bu...sayin yetkili ve yetkisiz kisiler ne bicim bir fuar yaptiniz ki benim canim arkadaslarimin herbirini hayal kirikligina ugrattiniz...valla sirada izmir var burda da ayni performansi gosteririseniz bozusacaz ona gore:)))

    sana ve oglusuna guzel okumalar canim arkadasim.ben yetkililerin kulaklarini cinlattim.bir daha sizi uzmeyecekler:)))

    saka saka ama onlarda bu sikayetleri duysunlar gorsunler:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zaten onlar görürler belki diye yazdım açıkçası yoksa..Çok teşekkür ederim , umarım izmir böyle geçmezx:)

      Sil
  9. Ne güzel en azından gidebilmişsiniz bu sene bende niyetlendim fakat rahatsızlığımdan dolayı gidemedim. Online alışverişlerde kampanyalarda evet belki daha ucuza alabiliyorsunuz evinize kadar geliyor ama yinede kitaplarla olu bir alanı dolaşmak, kitapların kokusunu alıp dokusunu hissetmek bunun önüne hiçbirşey geçemiyor. Güzel okumalar dilerim size ve oğlunuza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öncelikle geçmiş olsun, evet o ortamda bulunmak bambaşka gerçekten , gidebilmek te bir şükür vesilesi ,çok teşekkür ederim:)

      Sil
  10. Ben bu sene gidemedim ne yazık ki fuara :( Ama forumlardan ve bloglardan takip ettiğim kadarıyla çok iyi geçmemiş fuar.... İdefix' te sanal fuar başlamış artık ne yazık ki dokunmadan alıcam kitaplarımı. Bol okumalı keyifli günler :)

    YanıtlaSil
  11. hafta içi sabah gitmeli.
    beş liraya bile kitap varmış.
    :)

    YanıtlaSil
  12. Bende tüyap'a gittinmi diye merak ediyordum:)
    bakındım ve buldum..
    NE güzeldi her yerde kitap,
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com/2012/11/ulkem-bana-romanm-yazdrd.html
    bu da benim notlarım,
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. önümüzdeki yıl hafta içi gideceğim , hafta sonu çekilmiyor, müsait olursak buluşaslım:)

      Sil