23 Şubat 2012 Perşembe

SİNEMA GÜNÜ:FETİH 1453

YapımCı:Faruk aksoy

Yine haftanın başka bir gününe kayan bir sinema günü yaptık , yapabilmemiz bile çok güzel hangi gün olduğunun ne önemi var değil mi ?

Neyse gelelim filme, önceki haftanın filminden önce gördüm fragmanını ve Vayy süper efektler falan dedim.Kesin gitmem lazım.Ancak hafta içi ilk seansa gitmemize rağmen sıraya girdik bilet alabilmek için, ilgi izdiham mükemmel.O zaman kesin eleştiriler de süperdir falan tabi biz.Bir de 3 saat ya ayıla bayıla izleriz ne olacak yani:)Süper olması da daha zevkli yani.

Öncelikle barabar conan filminden fırlamış bir sürü eleman , bunlardan biri hasan , diğeri hasanın sevdiği kızı seven düşman.İstanbul'u mu feth ediyoruz, beyaz roman mı okuyoruz belli değil, 1400 lü yıllar ve esas oğlan defne yaprağıyla balık pişirip kıza yemek yediriyor hem de meriç kenarında .Oy oy , ondan sonra ne kadar rahat bir birliktelik hani kimin eli kimin cebinde hesabı:)Yani yılları bilmesek:(
O arada bir de 40 gün oldu diye Koskoca Fatih sen gir depresyona, bak şimdi olacak iş mi;?Sonunda  Ak Şemseddin efendi geliverdi de usta bir psikiyatrist edasıyla reçeteyi yazdı yoksa Costantine zevkten dört köşe:)
Neyse efendim geldik kuşatmaya biz bekliyoruz , gemiler yürütülecek , gemiler yürütülecek aman efendim 5 sn bilemediniz 10.Oysa bütün okul hayatım boyunca istanbul'u bu gemileri yürüterek aldığımız anlatıldı ve hatta yürütemezsek alamayacaktık ,10 saniye yetmedi bana,devamı gelir daha gider bu gemiler diyorum yok... Neyse alındı da rahatladık mı yok, nerdeee,  durun, barbar conanlar yine sahnede sanki İstanbul için değil Hasan için savaşıyoruz...Off Allahım ya efektiydi falan ben anlamam bu mudur Fetih sorarım bu mudur???

18 yorum:

  1. Bu gün oğlum gitti arkadaşlarıyla,bakiim beğenecekmi.Ben hiç seyretmek istemedim nedense.
    O kadar şişirdiler ki.
    Çok hoş anlatmışsınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ediyorum, aslını isterseniz o kadar çok memnun kalan oldu ki bu postu hazırlarken kesin eleştrilirim diye düşünmüştüm , :)

      Sil
  2. Evet kesinlikle böyle bir filme ihtiyaç vardı. Gitmeden önce fatih ve fetih hakkında kitaplar okudum epey bilgilendim de o gözle izledim. Ama anladım ki sevgili senarist mi desem yönetmen mi benim gösterdiğim çabanın yarısını göstermemiş. Kimse kusura bakmasın ama ben filmde era ile hasan ın aşkını izledim. başka da bir şey yoktu. böyle de bomboş bir içerik işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de beğenmeyen yok , ne yazdın bunu kızım diye düşünmüştüm .Benim gibi düşünmeniz ne güzel, frekanslar tutuyorrrr:))

      Sil
  3. HEY EYLEMCİ KAFAMDA BLOKCULARLA ILGILI BIR YAZI TASARLIYORUM BIRAZ ESPİRİLİ ESPİRİYE HOS GORULUYSEN SENINDE ADINI YAZABILIRMIYIM

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabi ki yazabilirsin , esprili ya da değil, yergi ya da övgü hiç fark etmez her türlü görüş ve öneride , eğer blogcular varsa işin içinde, beni de anımsamanızdan onur duyarım:)

      Sil
  4. doğru noktalara temas etmişsin, yalnız ben her zamanki gibi eleştirmek istemediğimden her şeye rağmen güzeldi deyip yazmıştım:)) mevziblogspot.com da çok güzel bir kritiği var Nedim Hazar'ın.Sayfamda paylaşmıştım. Okumadıysan öneririm:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sizin yorumun ardından Nedim beyi okudum ve ne demek istediğinizi anladım ancak ben o derece profesyönel değilim, filmi sadece basit bir sinema seyircisi ve özellikle çok etkili anlatılan bir yapımı izlemek için gitmiştim , açık konuşayım benim için görsel efektler yeterli değildi...

      Sil
  5. Ben yazınızı okuduktan sonra gittim filme.Ama yazınızdaki gibi bir filmle karşılaşmadım.Bence bu aşk sahneleri çok uzun değildi.Oldukça fazla aksiyon vardı.Ayrıca önemli olan Haliç'e gemi yürütülmesi ve bununla beraber elde edilen gelişmeler.Filmdede Haliç olayı ve bununla beraber gelişmeler çok iyi işlenmişti ve gayet uzundu.Sizin yazılarını zevkle takip ediyorum ve bir çok kişi de öyle.Bence biraz olumsuz yerleri yerine olumlu yönlerini görmelisiniz ki hakkını yemeyelim filmde olumlu yönler çok fazlaydı.Fetih 1453 bir ilk oldu ve gayette güzel oldu.Bence artık herkesin özellikle tarihi filmlere ve dizilere özellilede böyle ''ilk'' ekstra destek vermesi lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "gayette güzel oldu" yorumunuza hayretim şaştı, bu nasıl bir kabullenmedir anlamıyorum, tarihi film ve dizi izlemek istemiyor muyum bilakis katiyetle izlemek istediğim türlerden , ancak şimdi efektler ve maddiyat yüksek tutuldu diye beğenmek zorunda mıyım ki, ve ben çok acemi bir sinema seyircisiyim asla ve kat-a profesyönelim demedim.Filme büyük beklentilerle gittim ve fakat hiç bir kısmını altını çiziyorum hiç bir kısmını beğenmedim , özellikle Fatih'ten ziyade Hasan mı (ulubatlı olduğunu bile niceden sonra öğrendik)ön planda olmalı fetih filminde ve dahi nasıl bu zamana gelinmiş , çok basite alınmış gibi geldi bana ,böyle olmamalıydı, fetih dediğiniz tarihimizdeki en önemli zafer değil midir , o halde ?Ve pek çok yerli yapımı desteklediğim halde , kendi oğluma bu da İstanbul'un Fethidir, tarihimizin en önemli parçasıdır diye "bir aşk filmi"izletmem, izletemem .Köstek olmaya da çalışmıyorum beklentimi karşılamadığını ifade etmek ,hakkımdır diye düşünüyorum.

      Sil
  6. Bir de beklenti meselesi var, bir filmi ağır eleştirilerin ardından izlediğinizde beklediğinizden daha iyi gelir size, ama tam tersi durumda da fiyaskoyla karşılaşırız. Bana göre belki biraz senaryo üzerinde çalışılsaydı daha izlenebilir bir film olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok daha mükemmel bir film olabilirdi, biraz daha üstünde düşünülseydi.Katılıyorum beklentiler beğenileri değiştirebiliyor ama Fetih filmine de az beklenti ile gitmek olmaz ki...

      Sil
  7. Filmi 12 yaşındaki çocuğa sordum,Hasanla Era nın aşk hikayesi dedi:(
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlatmak istediklerime tercüman olmuşsunuz çok hoş bir örnekle, demek istediğim benim de tam olarak buydu...

      Sil
  8. Film gayet güzeldi.adsız yorum yapan arkadaşımıza katılıyorum.ayrıca bu film türk sineması için bir ilki temsil ediyor.umuyorum ki bundan sonra çok daha güzel fetihlerimiz beyaz perdeye aktarılır.tarih seven bir insan olarak film gayet etkiyelici geldi bana.

    YanıtlaSil
  9. filmin sorunu hikaye edilişiydi bence daha iyi bir anlatıyı hak ediyor fetih buraya katılıyorum ama ilk olması açısından umut verici bence daha iyi fetih filmleri seyretmeyi umabiliriz artık fatihin depresyon hali anlaşılabilir geldi bana çünkü sadece 21 yaşında genç bir insan gecesi gündüzü bu sefer olmuş ve 40 gün geçmesine rağmen ilerleme yok kim olsa bunalır sonuçta onlarda insan bu duyguu vermeleri bana anormal gelmedi ak şemsettin her zaman ona terapist mutlaka da seçilen karakter faciaydı o başka

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saygılarımla, teşekkür ederim yorum için...

      Sil