27 Ocak 2012 Cuma

9.Kalbimin Sahibisin

KALBİMİN SAHİBİSİN
-
DEEANNE GIST
Çeviri:Derya GEZMİŞOĞLU
Sonsuz kitap
2011 Baskı-392 Sayfa



Yerler bembeyaz, hava inadına buzz gibi olunca elimde kahve kupası , fincanı, çay bardağı ve kitabım ...
Hele de kitap sımsıcak bir aşk sa diyecektim ki....
Aslında beklediğim romantik aşktan , aşklar; mutlu sondan mutsuz sonlar elimde kaldı:(
Ancak bilirsiniz ki ben; acayip bir mutsuz son tutkunuyum:)
E peki nedir derdim; yazar ille de mutlu sonla bitirecek ya kitabı bağlamış bambaşka yerlerden, bambaşka umutlara  kitabı ve umutla beklememizi sağlayacak bir de devam kitabı yazmış.
Bakalım orada mutlu olabilecek mi kahramanımız???

ARKA KAPAK

İster bisiklete biniyor, ister yılan yakalıyor ya da tırabzanlardan kayıyor olsun, Essie Spreckelmeyer, kasabanın (ve annesinin) kendisinden beklediği ideal kadın rolüne bir türlü uyamıyor. Onun doğallık ve neşesine hayran kalacak adam da sıra dışı olmalı ya da en azından kendisine düşkün babası öyle düşünüyor.Fakat ne yazık ki o tip bir adamın yolu Teksas'ın Corsicana Kasabası'na hiç düşmüyor.1894'te Essie otuz yaşına girer ve Tanrı'nın kendisine bir koca göndermekten daha önemli işleri olduğuna karar verir. Eğer bir koca istiyorsa ipleri eline alıp onu kendisi bulmalıdır. Böylece kasabadaki koca adaylarının isimlerini kâğıtlara yazar, gözlerini kapatır, parmağını döndürür... Ve birini seçer. "O


22 yorum:

  1. canımcım bu soğukta en güzelini yapmışsın:) bende birazdan bloglarda gezinmeyi bitirip kitap okuyacağım,öptüm:)

    YanıtlaSil
  2. Hahaha özetine bayıldım kitabın.bende mı öyle yapsam acaba:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gülümse, canım Essi yapmış ama pek başarılı olamamış:)Ama kendisi için çok önemli bir şey yapmış özgürlüğünü başka yollarda , başka işlerde aramış...

      Sil
  3. kitap eylemcisi. ne güzel isim bu. hayatta en büyük tutkum kitaplar ve bidolu kitap yazım da var. görüşürüz.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, öncelikle teşekkür ediyorum isim için ve misafirim olduğun için, sonralıkla evet yazılarını gördüm :)çok beğendiğimi de itiraf edeyim mi?

      Sil
  4. Bu ne hız hocam,acaba hızlı okuma konusunda tavsiyeleriniz varmıdır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitap Cumhuriyetim, çok teşekkür ederim, yok aslında, bazen özellikle bu tip kitaplar gerçekten su gibi gidiyor ama bazen çok az sayfalılarda durup çok fazla düşünüyorum o zaman da çok uzun sürüyor.Hızlı okumak konusunda çok soru soran oluyor, verdiğim cevap hep aynı; ne kadar çok okursanız, o kadar hızlı okuya bilirsiniz.Ben pratiğin teoriden faydalı olduğuna inanan ve hatta bunu tecrübeyle kanıtlamış olanım .Hiç hızlı okuma kursuna ya da ona benzer aktivitelere katılmamama rağmen bazen göz kaydırmasını yapıyorum ve buna kendimde hayret ediyorum...Uzun oldu ama kısaca ; çok okuyun, hızlı okumayı öğrenin diyorum, naçizane.:)

      Sil
  5. bu konuda çok iyi bi kitap var. mustafa bişe adı adamın. bulabilirsin. kursları da var. ama ben hızlı okuma tekniklerini kullanmıyorum hocam.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. deeptone, evet bu konularda çok fazla kitap var ama yukarıda da yazdığım gibi bu tip teknikleri okumak ve uygulamaya çalışmak yerine, çok okuyarak hızlı okumayı öğrenebiliyoruz::)

      Sil
  6. e doğru, yılda 500 civarı kitap okuyorum. kitaplara ölürüm ben.
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ciddi misin , süpersin yaaa..Harikasın, nerdesin sen:))Ben de ölürüm ama ölürsem okuyamam o sebepten ölene kadar okuyalım diyorum ...:)

      Sil
  7. Ben begenmistim kitabin sonunu ama devami oldugunu bilmiyodum:-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devamında muhakkak kendine birini bulacak diye umuyor ve okumak istiyorum:))

      Sil
  8. Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için.Söyledikleriniz çok doğru.İnsan okudukça hızlanıyor.Birde şöyle birşey var:
    Bazı kitaplar çok sıkıcı oluyor ve o kitapları bitirmek çok zor oluyor.Ama o tür kitapları bitirmek ve sabırlı okumak insanın zekasını geliştiriyorlarmış.
    Deeptone sana da teşekkürler tavsiyen için.Bu arada yılda 500 kitap mı? Hocam ne yaptın sen.Vallahi helal olsun sana ama hesap yaptımda günde 2 kitap mı bitiriyorsun sen wow...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben teşekkür ediyorum yorum için, evet 500 süper rakam değil mi??

      Sil
  9. Konusu eğlenceliye benziyormuş ama :)

    YanıtlaSil
  10. Merhaba, kitabı çok merak ettim. hemen sepete attım:=)

    YanıtlaSil
  11. ilk kitaptaki son ,beklediğimiz gibi mutlu son değildi,ama ikinci kitabı yaralı bir kalbin derinliklerinde pek güzel ve şu an yanılmıyorsam a 101 marketlerinde sonsuz yayınlarının kitapları cüz'i bir fiyata satılmakta.
    iyi okumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bunu da A 101 'den almıştım , br alttaki postumda paylaştım, diğeri yoktu , zannederim biraz geç buldum kendilerini.Ama 2.Yi okumak farz oldu tabi...

      Sil