29 Aralık 2011 Perşembe

TUNCAY TERZİHANESİ
-
SUNAY AKIN


İş Bankası Kültür Yayınları
204 Sayfa-5. Baskı


Sunay Akın'ın kurmuş olduğu müzeyi de , gösterilerini de , kitaplarını da (Şiir ya da düz yazı fark etmez) her zaman ama her zaman beğenerek takip ediyorum.
Yine harika , süper akıcı , bilgilendirici, bu bilgileri birbirleri ile bağlayıcı bir kitap.Önce kendi yaşam serüveni ile başlayan, kitaplarla devam eden ve sitemle biten bu kitabına da bayıldım yazarın.Umarım okuma fırsatınız olur...

Beğeniler:
"Tutuklansa yurdumdaki 
böceklerin hepsi
diğerlerinden ayrı
bir hücreye konur
kitap güvesi"


"Uygarlık sürmekte olan bir mimari yapıdır, tuğlaları kitap olan!"

ARKA KAPAK
(...) Trabzon'un en ünlü terzilerindendi Tuncay Bey... Dükkânının rafları aldığı siparişlerin kumaşlarıyla doluydu. Genç adam modayı takip eden, yenilikçi biri olduğu için onun diktiği bir elbiseye sahip olmak isteyenler, araya hatırı sayılan insanları koyarlardı: "Şu bizim komşunun mantosunu bir zahmet sıkıştırıver!.."
Kedilerinin pençelerinin balık koktuğu bu kentte, bir gün, on yedi yaşında bir genç kız girer Terzi Tuncay'ın dükkânından içeri. Yanında annesi, elinde ise bordo renkli bir kumaş vardır. Kendisine bir ceket dikmesini ister genç terziden. Aşk tanrısı Eros'un attığı ok Tuncay Bey'in kalbini delmeden önce, içeri giren genç kızın güzelliği karşısında, tuttuğu iğne eline batmıştır çoktan!

Terzi Tuncay genç kızı provaya çağırmaya başlar. Hem de yalan yere ve kaç kere!.. Hatta bir seferinde şu türküyü bile mırıldanır, hafiften:

Sen yağmur ol, ben bulut

Maçka'da buluşalım

Ölçü iyice alınmıştır!.. Bordo renkli ceket tamamlanır sonunda.

Üç tane düğmesi vardır bordo ceketin... İşte ben, o ceketin ortanca düğmesiyim! (...)


6 yorum:

  1. merhaba :)
    şu an okuyor olduğunuz kitabı görünce sormadan edemedim, bundan önce şeker portakalını da okudunuz mu? :) cevabınız hayır ise lütfen hemen o kitabı elinizden bırakın :) harika bir seridir tabi siz de bilirsiniz iyi bir kitap okuyucu olarak. oğlunuzun da ilk okuması gereken kitaplardan bence. çok güzel bir seçim , iyi okumalar :)

    YanıtlaSil
  2. BeyazKitaplık: İlk sorunuzla cevap vermeye başlayayım ben de :)) evet şeker portakalını da , güneşi Uyandıralım'ı da , Deli Fişek'i de daha önce okudum ve tabi ki oğlum da okudu...Ancak kütüphanemizde güneşi uyandıralım'ı bulamayınca tekrar satın aldık ve önce oğlum okudu , şimdi yine ben okuyorum , kütüphaneye yeni kitap aldığımızda daha önceden okumuş da olsak yeniden okumadan koymuyoruz...Hatırlatma için çok teşekkür ediyorum...

    YanıtlaSil
  3. böyle bir annenin oğlu okumaz mı, dimi ama bendeki de laf :) bu okuma sevdası sadece sizle sınırlı değil ne güzel oğlunuza da aşılamışsınız :) ayrıca güzel de bir huy edinmişsiniz (yeni kitap), harika :)

    YanıtlaSil
  4. BeyazKitaplık:Çok teşekkür ediyorum...:)Gerçekten Kitaplığıma okumadığım kitabı koyamama ben de yavaş yavaş huy oldu:))çok doğru bir tanım, bunun için ayrıca teşekkürler:))Kitaplığımın dışındaki kitapları "Niye bunları da kitaplığına koymuyorsun?" diye soranlara HUYUM KURUSUN Desem mi acaba???:)))çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. sunay akını zevkle takip ederim müzesini hayranlıkla gezdim ama kitaplarını okuma fırsatım olmadı ama öyle güzel anlatmışsın ki sanırım artık okuma vaktim gelmiş sevgiler :)

    YanıtlaSil
  6. BÜTÜ: Benim çok zevk aldığım kitapları okuduklarım, hepsini okumaya çalışacağım ben de...

    YanıtlaSil