19 Aralık 2011 Pazartesi

KAOS

LEONARD ROSEN
Çeviri:Anıl Ceren Altunkanat
Epsilon Yayıncılık
368 Sayfa-2011 Basım


Aslında kitabı dün bitirdim ancak yorumunu bugün yazmak zorunda kaldım:)Yoğunlukla mı alakalı , soğuğun mu etkisi, ben de anlamadım ama okuma hızımda yine mi düşüş oldu diye düşünüp duruyorum...Umarım olmamıştır:)
Kitaba gelince , ben polisiye-macera kitaplarını severim, katili tahmin edemez isem daha çok severim ve bu kitapta onlardan biri olduğu için sevdim.Ancak gerçekten benimle alakalı herhalde kitap beni bir türlü bağlayamadı.Bunu da sevmedim:)
Sanki daha sürükleyici yazılabilir miydi , sanki bunun sorgulaması da benim haddimeymiş gibi...

Güzeldi güzel enteresan bir konu olduğu da kesin ..Okuyun ya da okuduysanız lütfen yorumları alayım...

ARKA KAPAK

Matematik farklı şeylere aynı adı verme sanatıdır."
Jules Henri Poincaré

Hayatınıza tesadüflerin yön verdiğini ve yaşamın bir kaostan ibaret olduğuna mı inanırsınız? Yoksa her karmaşa ve belirsizliğin ardında bir düzen yattığına mı? Yıldırımlar ile ağaç dalları, kan damarları ile şehir sokakları arasındaki benzerliklere hiç dikkat ettiniz mi? Sizce kuralları kim koyuyor?
Sırp katliamcı Banovich'i yakaladıktan sonra James Fenster adlı matematikçinin konuşmacı olarak davet edildiği Dünya Ticaret Örgütü toplantısının hemen öncesinde bir patlamayla esrarengiz biçimde öldürülmesini araştırmaya başlayan İnterpol ajanı Henri Poincaré de yaşamın kaostan ibaret olduğunu düşünüyordu. Bir yandan ailesini acımasız katillerden korumaya çalışır, bir yandan da gittikçe daha esrarengiz bir hal alan bombalama soruşturmasını yürütürken ise; küreselleşme karşıtlarından Diriliş Savaşçıları'na, açgözlü fon yöneticilerinden NASA bilim adamlarına uzanan bir girdaba sürüklenecek ve büyük büyükdedesi, dahi matematikçi Jules Henri Poincaré'nin yol göstericiliğinde hayata ve doğaya başka gözle bakmayı, karmaşa ve belirsizliğin içindeki düzeni görmeyi öğrenecekti.

Matematikten dine, ekonomiden biyolojiye uzanan sıradışı kurgusu; unutulmaz karakterleri ve yönelttiği sarsıcı sorular ile uzun süre akıllardan silinmeyecek bir roman.


2 yorum:

  1. okumadim ama sanirim artik okuyacagim ilgimi cekti bu arada kitaplarla aran baya iyi sanirim :) ozaman kitap cekilisime beklerim

    Mein Blog/Blogum

    YanıtlaSil
  2. guzelgul-canım kesinlikle kitaplarla birbirimiz için yaratılmışız,ben de takipçinim artık...

    YanıtlaSil