11 Kasım 2011 Cuma

BİR GEYŞANIN ANILARI
-
ARTHUR GOLDEN
Altın Kitaplar
590 Sayfa-4. Baskı 2011


Ee şimdi bu kitabı (çok fazla bayram telaşına geldiğinden mi bilmiyorum) anlatıldığı kadar güzel bulmadım.Evet hoş, okunası bir kitap ancak benim vazgeçilmezlerim, döne döne okunacaklar listemde yok.İkinci kez sadece ''acaba ben mi bu telaşta harcadım kitabı diye'' düşündüğüm için okuyacağım.
Kitabın isminden, içeriği hakkında çok şey anlayabiliyoruz, kitap bir geyşanın hayatını anlatıyor(sizin de anladığınız üzere).Ve ben genelde daha önce de belirttiğim gibi pek mutlu sonla ya da sonu çok beklenen şekilde biten kitapları pek sevemiyorum, demek yerine, hafızamda iz bırakanlar; çok beklenmedik sonla bitenler  ya da umutsuz aşklar oluyor.:))demiş olayım:))
En iyisi bayram kargaşasıyla kitaba yeterince kendimi kaptıramadım şeklinde bir açıklama yapayım, çünkü arkadaşım hem kitaptan hem de filminden acayip güzel, neredeyse mükemmel diye bahsetti.
Tabi okumadan kara vermeyin ve yazdıklarımdan etkilenmeyin diyorum....:))

ARKA KAPAK
Japonya denilince akla ilk gelenlerden biridir geyşalar. Japonların geleneksel yaşama tarzlarının vazgeçilmez öğlerinden olan geyşalar üzerine birçok kitap yazıldı şimdiye kadar. Giyimleri, Japon eğlencesindeki yerleri, nasıl yetiştirildikleri ve nasıl yaşadıkları inceleme konusu oldu. Arthur Golden, Bir Geyşanın Anıları adını verdiği romanını, ünlü bir geyşanın gerçek anılarından yola çıkarak oluşturmuş. İktidarı elinde tutan erkekleri oyalamak ve eğlendirmek için küçük yaştan itibaren eğitilmeye başlanan geyşaların yaşamını çarpıcı bir şekilde anlatıyor yazar.

Japonya'nın en ünlü geyşasının gerçek anılarının kusursuz bir içtenlik ve ince bir lirizmle anlatıldığı bu romanda, bakire kızların açık artırmalarda en yüksek fiyatı veren alıcıya satıldığı; kadınların iktidarı elinde tutan erkekleri oyalamak için eğitildikleri; aşk hayallerine küçümsenerek bakıldığı, dış görünümü görkemli bir dünya gözlerimizin önüne seriliyor.
(İç Kapak'tan)

Şaşırtıcı, soluk kesici Aklınızı başınızdan alacak
- The Whasington Post Book World -

"Bu destansı roman hızla yok olan bir dünyayı gözler önüne seriyor"
- The Times -

"Büyüleyici... anlatı sanatının en güzel örneklerinden biri... okumaya doyulmuyor."
- Observer -

"İnanılmaz bir düş dünyasına sahip olan Golden, Sayıri'nin anılarını şiirsel bir dille anlatıyor."
- Independent -

"Bu olağanüstü kitap yok olmuş bir dünyayı tüm ayrıntılarıyla okurlara sunuyor.
- Daily Mail -

Kitap çıktığı günden itibaren Amerika ve Avrupa listelerinde bir numara olmuştur.


4 yorum:

  1. merak ettiğim kitap/filmlerden biridir bu. okursam yorumlarından etkilenmemeyi denerim =)

    YanıtlaSil
  2. ben de okumadım henüz bu kitabı.

    YanıtlaSil
  3. Dejawu- umarım etkilenmezsin cicim:)

    YanıtlaSil
  4. gülümse-cim ben de pek popüler kitaplar okumam derdim ya da çok sonra başlardım ama bu kitaba pek etki etmedi , arkadaşlarım hala çok beğendiklerine dair iddialılar zaten, bu durumda ben kitabı harcadım deyip tekrar okumak düşer bana...

    YanıtlaSil