18 Ekim 2011 Salı

YETENEK
-
KRISTIN CASHORE

Çeviri:İlker ŞAHİN
Pegasus Yayınları-470 Syafa
2011 Basım


Yetenek, fantastik bir roman.Ben de fantastik gençlik romanlarını çok severek okuyorum.En son twilight' da anlatılan aşka vurulmuştum.Bu kitaptaki de hiç fena değil.İmkansız aşkları mı seviyorum ne?
Çok sürükleyici ve yalın bir anlatımı olması da okuma hızımı arttırdı.Yazarın ilk kitabı olması , hikayeyi hiç etkilememiş.Seri halinde devam edeceğini tahmin ediyorum kitabın.Umarım en kısa sürede devamı da gelir , Katsa 'nın hikayesi gerçekten güzeldi.

ARKA KAPAK:

Katsa sadece ellerini kullanarak bir insanı öldürebilme becerisine sahiptir. Olağanüstü bir hünerle doğan, nadir insanlardan birisi, bir Yetenekli’dir. Kralın yeğeni olduğu için ayrıcalıklı bir hayat yaşaması gerekirken, Öldürme Yeteneği sebebiyle kralın hizmetindeki bir kiralık katil olmak zorunda kalmıştır. Katsa, Savaşma Yeteneği olan Prens Po’yla tanışınca hayatının değişeceğinin henüz farkında değildir. Po’yla dost olacaklarını hayal etmemiştir. Kendi Yeteneği ile ilgili yeni bir gerçeğin açığa çıkacağını ve çok uzaklarda, dehşet verici bir tehlikenin kol gezdiğini ise aklından dahi geçirmemiştir.

“Yetenek, insanın içini titretecek bir romantizme sahip.”
-LA Times

“İşte muhteşem bir kitap! Yarı vahşi Katsa’nın askerlerle, fırtınalarla ve kendi doğasıyla verdiği mücadele sırasında insanlığı öğrenmesi… Büyük bir hevesle okudum!
-Tamora Pierce

“Bu sürükleyici kitapla Cashore, çıtayı inanılmaz derecede yükseltmiş.”
-Publishers Weekly

“İnce bir tutku ve yabani bir zarafet, gerçekçi kahramanlıklar ve sade bir güzellikle dolu bu öyküde hiçbir yenilgi kesin değil ve tümzaferlerin bir bedeli var. Her anlamda Yetenek dolu.”
-Kirkus Reviews

“Etkileyici bir roman. Okurlar, bu incelikle yazılmış,muhteşem fantastik romanı okumaya doyamayacaklar.”
-Booklist

“Olağanüstü bir hikâye, heyecan verici, vurucu ve rahat okunuyor. Hem fantastik hem de romans okurları bu kitaba bayılacaklar.”
-SLJ

6 yorum:

  1. arka kapağı okuyunca fantastik bulup almamıştım.merak ettim şimdi.bu ara elişlerinden kitabı biraz aksatıyorum zaten...

    YanıtlaSil
  2. emel- kitap gerçekten fantastik ama ben çok sevdim, umarım sen de beğenirsin...

    YanıtlaSil
  3. çok hızlısın cimcimem, sana yetişemiyorum, ama sınavlarım bitsin, ilk iş ben de deliler gibi okuyacağım inşallah :)

    YanıtlaSil
  4. Maya-cım , inşallah canım ya, ben de havalardan olsa gerek, bu kadar çıldırmam:))) en sevdiğim zamanlar kitap okumak için, sonbahar, kitap ,kahve ...daha ne ister insan ...hele ben...umarım yakında senn...

    YanıtlaSil
  5. Selam
    Kitap tutkunuyum.Kitap tanıtımınız güzel.Bu akşam Kanal 8de uçurtma avcısını izledim.harika kitap.Sevgiyla kalın

    YanıtlaSil
  6. parıldayan çiçek-hoş geldin, teşekkür ederim.Uçurtma avcısını film olarak izlemek fırsatım olmadı ama kitabı muhteşem dediğim ender kitaplardan...

    YanıtlaSil