17 Ekim 2011 Pazartesi




KEMİK BAHÇESİ
-
TESS GERRİTSEN


Çeviri:Filiz İnceoğlu ÖZTÜRK
Doğan Kitap-324 Sayfa
2009 Basım


Tess Gerritsen, bana Gerilim türünü sevdiren yazarlardan biri, bunu kitaplara ilgi duyduğunu bildiğim herkesle paylaşıyorum.Neden?
1- Kadın bu konuda (tıbbi-gerilim) eğitim almış, belki de bu yüzden oldukça gerçekçi yazıyor.'
2-Nasıl oluyor bilmiyorum ama o kadar iğrenç sahneler bile sanki beni korkutmuyor.Sadece ilgi uyandırıyor.
3- Kadının Türkiye'ye ,Türkiye'ye hayranlığı olan yazarlara da, benim ilgim bir başka oluyor...

Ayrıca şimdiye kadar sadece Cerrah serisini okumuştum, bundan başka tek kitabı vardı okuduğum başka bir konu anlatan (sanırım kan Gölü) ama bu kitap kesinlikle okunmalı .Hem gerilim hem de aşk bu kadar mı güzel anlatılır bir kitapta.Ne zamandır okuduğum aşk kitaplarına taş çıkarttı resmen.
1830-1888- Bugün arasında gidip gelmeleri sıkıcı bulabilirsiniz ama ben bu zaman geçişli kitapları daha çok seviyorum gibi, dikkatinizin tamamını kitaba verebiliyorsunuz, vermek zorunda kalıyorsunuz.
Ayrıca olayın kahramanının gerçek olması ve tıpta ufacık bir püf noktasıyla çok şey değiştirmesi de can alıcı kısmı olmuş kitabın.
Sonunu tahmin edemediğim kitapların beni mutlu ettiğini de söylemeliyim.
Nice zamandır beni derinden etkileyen kitaplardan diyorum.....

Çok Sevdiklerim:
''İnsan sevdiğini her zaman tanır."
"Bir an mutlu  ve aşık olursun , her şey yolundadır.Hiç bir şeyin ters gitmeyeceğini düşünürsün.Hayatın boyunca acı çekersin."


ARKA KAPAK:
Günümüzde ortaya çıkan geçmişe ait kemikler… Söylenmemiş, çarpık, uğursuz gölgelerin dolaştığı uzak bir zaman diliminde yaşanan çözülmemiş sırlar… Cesur, kanlı ve zekice…Boston…1830…

Boston Tıp Okulu''nda okuyan yetenekli ama yoksul öğrenci Norris Marshall eğitimini karşılamak için o bölgenin ''mezar soyucuları'' arasına katılır… Yine de bu korkunç ticaret, üniversite hastanesinin bahçesinde delik deşik edilerek öldürülen bir hemşirenin şok eden cinayeti karşısında önemsizdir
Günümüz…

Julia Hamill, Massachusetts''in kırsal kesimlerinde yer alan yeni evinin bahçesinde dehşet verici bir şey keşfetti: kayalık arazinin içine gömülmüş bir kafatası… –Adli tabip Maura Isles''ın görüşüne göre, üzerinde cinayetin belirgin izlerini taşımakta. Bu isimsiz kadının kim olduğu ve başına ne geldiğiysese geçmişe ait bilgilerde saklı.





4 yorum:

  1. hmm, sen bu aralar gerilim tarzında devam ediyorsun, ama bu kitabın konusu cidden ilginç, tarihle karışan bu tür beni de çeker aslında... ellerine gözlerine zihnine sağlık, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Maya'cım, gerçekten uzun zamandır bu kadar etkilendiğim bir kitap oldu mu , olmuştur da, bunu okuyunca bu yerleşti aklıma, kalbime, teşekkürler....

    YanıtlaSil
  3. Yaaaa kitabevine gittim bu kitap vardı sonra gittim cerrah ı aldım :D adama da ısrarla diyorum ki biri çok şiddetle tavsiye etti o yüzden alıyorum :D:D cerraha başlayayım mı ? yoksa elimde biriken kitap çok ona göre :P sen öner ona göre başlıcamm. bu aradaaa kitap eylemi yazınca 3. sırada blogun çıkıo;) annem süt mısırı kaynatıyo gel beraber yiyekk :)

    YanıtlaSil
  4. Dejawu-Süt mısırı diyosun, gel diyosun, 15 gün dayanır mı, kısmet 15 güne gelirim inş.Güzelim Cerrah da süper ama o seri olarak devam ediyor, bu kitap ayrı bir hikaye ve beni çok etkiledi, sen sol ayağımı okuyorsun, doğru tercih , ayrıca cerrahla bağımlısı oldum ben yazarın ama bunu mutlaka oku cerrah'ı ertelesen olur yani...:)Yok yok en iyisi sen cerrahı oku ki tarzı hakkında düşüncelerini duyayım:)

    YanıtlaSil