30 Ekim 2011 Pazar

İKİ CAMİ ARASINDA AŞK
-
MÜRVET SARIYILDIZ
2011 Basım-255 Sayfa



Bir kitabı kötülemek, bana göre, bir cana kıymakla aynı.Ama yani şimdi ben bu satırları yazmayayım mı?Konuşmayayım mı?İstemiyorum ama çok özür dileyerek bu kadar kötü bir kitap ve yorum ve yazım yok yani.Önce kitap 255 sayfa dedim ama bu sayfaların sadece ön kısımları dolu arka kısımları boş bırakılmış.Bu nasıl bir insafsızlık ve israftır anlamış değilim.Yok böyle bir şey.Konu; Kanuni Döneminde Mimar Sinan ile Mihrimah Sultan arasındaki aşk diyeceğim ama aslında sadece 50 yaşındaki bir adamın 16 yaşındaki bir kız için duyduğu anlamsız  tutku , kesinlikle aşkla alakası yok(bence).Çok daha hoş bir üslupla süper bir konu olabilecekken tamamen hayal kırıklığı, hüsran.

Kaç gündür beklettim yazmayayım , diye ama olmuyor...

Arkadaş anlıyorum, bu ara Kanuni çok para ediyor, konu sıkıntısı yok , uydurmanın sınırı da olmadığına göre yazın yazabildiğiniz kadar ama bu kadar tutarsızlık , bu kadar çelişki gerçekten fazla oldu.Okuruz biz yaaaa, üç yaşında bebelere masal anlattıklarını mı zannediyorlar anlamıyorum, kabul etmiyorum.Kaldıramıyorum.Sinirleniyorum....Haksız mıyım???

Arka Kapağa da kesinlikle inanmayın....

ARKA KAPAK:
18 Yaşında kendi arzusu ile devşirilip payitahta getirilen Sinan, Karaboğdan Seferi sırasında gördüğü Mihrimah Sultan''a aşık olur. Bu aşk, Sinan''a önce Prut Nehrini on üç günde geçilecek köprüyü yaptırır.

Payitahta dönüşte Mihrimah Sultan''ın evlendirilmesine karar verilir. Sinan ve Rüstem Paşa aday olur. Hürrem Sultan, siyasi nedenlerle kızı Mihrimah''ı Rüstem Paşa ile evlendirir.

Elli yaşında ve evli olan Sinan, bu evlilik üzerine kendini sanatına verir. Sarayın baş mimarı olur. Aşkını payitahtta yaptığı hanlar, hamamlar ve camilere yansıtır. Özellikle de aşkını Edirnekapı ve Üsküdar''da yaptığı iki cami arasına gizler.

Dünyaca ünlü mimar, Mimar Sinan''ın ve büyük aşkı Mihrimah Sultan''ı anlatan sürükleyici bir roman.

3 yorum:

  1. merhaba, blogu yeni kesfettim. hemen takibe aliyorum seni;) harika kitap tavsiyelerin icin de cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. GoNcha GoNcha- ben teşekkür ederim canım...hoş geldin...

    YanıtlaSil
  3. ben de okudum ve ehhhhh dedim. olmamış bu kitap. okumaya hiç gerek yokmuş bunu anladım. üstelik şimdi tarihçiler Mimar Sinanın Mihrimah Sultan'a duyduğu söylenen aşkın yalan olduğunu söylüyorlar.
    kitapla ilgili yorumum da burada: http://kirmizikiraz.blogspot.com/2012/02/iki-cami-arasnda-ask.html

    YanıtlaSil